Last news in Fakti

25 Септември, 2021 06:50 3 958 23

Китай пусна задържаните канадци след повече от 1000 дни в затвора

  • китай-
  • канадци-
  • освободени-
  • джъстин трюдо-
  • майкъл ковриг-
  • майкъл спавор

Майкъл Ковриг и Майкъл Спавор са на път за родината си

Китай пусна задържаните канадци след повече от 1000 дни в затвора - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че двамата задържани в Китай канадски граждани Майкъл Ковриг и Майкъл Спавор са на път за Канада, предаде news.bg, позовавайки се на Global News. Те са отново на свобода, след като прекараха над 1000 дни в затвора в Китай. Трюдо каза, че двамата са се качили на самолет в събота сутринта с посланика на Канада в Китай Доминик Бартън.

"Тези двама мъже са преминали през невероятно трудно изпитание, каза Трюдо. Добра новина за всички нас е, че те са на път за вкъщи при семействата си."

Това се случва часове, след като финансовият директор на Huawei Мън Уанджоу беше освободена от домашния арест във Ванкувър и ѝ беше позволено да се върне у дома в Китай, след като сключи сделка с американското правосъдие. Очаква се през следващата седмица тя да замине за Китай.

През август стана ясно, че китайски съд е осъдил канадския бизнесмен Майкъл Спавор на 11 години затвор и депортация за шпионаж. Съдебният процес се проведе през март, но решението не беше публикувано заради процеса срещу Ванчжоу. Трюдо разкритикува Китай за блокирането на достъпа до процеса срещу Спавор. Официално, Пекин не призна, че между двете дела има връзка.

Отава декларира неведнъж, че освобождаването на двамата е приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    40 13 Отговор
    Подробности за ареста на китаеца, но за канадските гражданье ни дума!тоз Китай как задържа за близо 3 години "невинни" канадци!
  • 2 Георгиев

    82 13 Отговор
    Действията на Китай са отговор на действията на САЩ. Не прехвърляйте вината от болната на здравата глава. Най напред по искане на САЩ в Канада беше задържана китайката. Китай веднага изфабрикува процес срещу канадец и го осъди на смърт. Ако Канада беше предала на САЩ китайката, смъртната присъда щеше да бъде изпълнена. Канадците не рискуваха, освободиха китайката, а след това китайците освободиха канадеца. За всичко са виновни бандюгите от САЩ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 В.В.П.

    18 1 Отговор
    Както казва,Джон Рамбо,,САЩ, ,Те,проляха първи Кръв....И двете страни ,имат много промишлен шпионаж...Да се трепят,!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЦецеЦв

    16 6 Отговор
    ЕВАЛА НА ХИ, КАНАДЦИТЕ У ТРАПО. lol
  • 7 Хахаха

    6 39 Отговор
    Китай тепърва ще има проблеми... както финансови така и икономически, дъ не говорим за военни.
    Новият съюз между САЩ, Австралия, Обединеното кралство, и забележете присъединила де Канада, ще парира Китай в Тихи и Индийски океан.
    Жълтурите измяукаха, но квиченето тепърва предстои.

    Коментиран от #8, #10, #12, #13, #16

  • 8 Само споко

    28 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Как си я представяш срещата между пуделчетата Британия, Австралия и Канада с дракона Китай? Дали дракона да ги глътне наведнъж или само да поусне огън от ноздрите? Добре, че Киро канадеца си върна паспорта, че лошо му се пишеше с Китай!

    Коментиран от #11

  • 9 номад

    5 16 Отговор
    комунизма не е добре мислете като гласувате
  • 10 Display

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Да те щото китайците нямат технологии и армия и щото АКО видят зор няма да искат услуга от С. Корея........пък и колкото и да не се обичат с японците, все пак всички мразят хамерите........
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хахахахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Благодаря ти, че рано рано ме разсмя.
  • 13 tato

    4 17 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Наврмето Съветския Съюз стана прекалено голям и силен и хоп - пазпадна се.
    Сега същото е с Китай. Това е заплахата в момента. Не че китайците са военолюбиви, но светът няма да приеме толкова голяма сила
  • 14 Aйша

    14 3 Отговор
    А у нази канадские граждани ,не у затвора,
    направо министерь (ги назначават)!
  • 15 ДаЗдраПерМа

    12 1 Отговор
    Китай спря да внася от Австралия въглища, минерални суровини и някой хранителни продукти и си прехвърля търговските представителства в Индонезия.
  • 16 4 0000 години Цивилизация

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Ще ще, от 4 000 години Китай е Водещата цивилизация на Земята... Австралия и Британия са про сто сателити.
  • 17 СССРБарета

    18 2 Отговор
    Китай Няма от какво да се притеснява след като зад него е военна суперсила като Русия! Така че могат спокойно да продължат да превземат света икономически!

    Коментиран от #18

  • 18 Aйша

    0 8 Отговор

    До коментар #17 от "СССРБарета":

    Поздрави с песента "Ташакь "!
  • 19 Некрон

    2 8 Отговор
    Китай трябваше да се унищожи след втората световна, великите сили ги направиха сила в момента

    Коментиран от #20

  • 20 Абе Каунь

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Некрон":

    Кво ти пречи Китай, ако не са те, сега щеше да носиш долни гащи по 15 долара парчето от Турция и щеше да се молиш да не се разпаднат след третото обуване. За телефоните няма и да споменавам.
  • 21 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    ТЪПО ---РАЗМЕНИХА ГИ ЗА ЗАДЪРЖАНАТА ВЪВ ВАНКУВЪР ЗАМ.ДИРЕКТОРКА НА ХУАУЕЙ !!! КАК ТАКА САЩ НАРЕЖДА НА КАНАДА --ТЕ СА ПРОТЕКТОРАТ И КАНАДЦИТЕ СА "РОБИ" НА БАБИШКЕРАТА " КРАЛИЦА " --ЩОМ И ПЛАЩАТ ДАНЪК-- -НО ДА АРЕСТУВАТ ЧУЖД ГРАЖДАНИН ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ОБВИНЕНИЯ ОТ САЩ Е ПРЕКАЛЕНО !!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    НАКОЙ АНГЛИЧАНИН ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В" ПАТРИОТ" ---ЗА ДА СЕ
    ПРЕБОРИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА АНГЛО-БРИТАНИЯ ОТ ЕВРЕИТЕ СЕМИТА -ГОСПОДАРИ НА САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Оказа се,че САЩ и КАНАДА като не разбират с добро, разбират с лошо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания