Last news in Fakti

29 Септември, 2021 14:00 2 280 27

Шеф на руска компания за киберсигурност е арестуван за държавна измяна

  • държавна измяна-
  • русия-
  • киберсигурност-
  • арестуван-
  • полиция

Материалите по делото са засекретени

Шеф на руска компания за киберсигурност е арестуван за държавна измяна - 1
Снимка: Shutterstock

Изпълнителният директор на руската компания за киберсигурност Group IB Иля Сачков (35 г.) е бил задържан в Москва по подозрение в държавна измяна и ще остане в ареста за два месеца, предаде ТАСС.

Офисите на компанията в Москва бяха претърсени от полицията вчера, предаде БНР.

По това обвинение той е заплашен от 12-20 г. затвор. Материалите по делото са засекретени, съобщават руски медии.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "Правосъдие" по

    14 35 Отговор
    руски - като подпише, че прехвърля акциите на джуджето, ще го пуснат.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 винету

    5 4 Отговор
    Тоя, инжинер от циркона... Яко барат, свалиха ръкавиците в Азия и крушетата тепърва почват. Бас с целата соросня, че са си го сметнали с всички санкций, включително пълен блокаж и няма да спрат.
  • 3 Хан Ко Брат

    28 7 Отговор

    До коментар #1 от ""Правосъдие" по":

    Що така бре момко, това да не ти е Бойко, Пеевски или Доган. Путин си има достатъчно. А и щом е заподозрян в държавна измяна, значи работи и в държавно предприятие. Какви акции, какви неща бълнуваш?

    Коментиран от #5, #8, #11, #24

  • 4 ПЕНКО

    2 15 Отговор
    АНАЛ ЛИЗАТОРИТЕ НА ЦРУ НЕ СЪУМЯВАТ ЗА КАКЪВ ПАТРИОТИЗАМ "СТАВА ДУМА " - В РУСИЯ !?!?!? КОЛКО "ПАТРИОТИЗЪМ " МОЖЕШ ДА КУПИШ В ТАКЪВ НАРОД !!!!????? АЗ МИСЛЯ - КОЛКОТО В ЙЕМЕН И СУДАН И МЮСЛИМСКАТА АРЕЯ !?!?!?!?!?
  • 5 Пипи

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Ко Брат":

    Ако работи в частна фирма и клепа информация на чужда държава, какво ще е обвинението. Я ме светни, че от твоя коментар давам „заето”.

    Коментиран от #9, #14

  • 6 Ленин

    6 4 Отговор
    Да живее сталинизмът!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ленин

    6 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Ко Брат":

    Муйчо,откъде знаеш,че Путин си има достатъчно?От ваучерите дето ти ги плюва за берьозката ли?На лапачи като него никога не им е достатъчно,обичат големи зелени долари,пък ти захлебвай тука,дано някой да ти се върже.

    Коментиран от #10, #16, #25

  • 9 Хан Ко Брат

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пипи":

    Тогава ще е промишлен шпионаж или предаване инфо на частната конкуренция. Няма да е държавна измяна а търговско- частна.

    Коментиран от #19

  • 10 Хан Ко Брат

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ленин":

    Защо за Путин и неговата идеология съдиш по твоето бедно и злобно съществувание? От кога доларите са голями? Съвсем стандартни хартийки са и никой богат човек почти не ги вижда вече. Почти всичко е с електронно разплащане. Знаеш ли Муньо, до преди 15на години някой да ми каже нещо против САЩ и веднага започва голям спор. И аз бях тогава като теб: тесногръд и сляп за много неща. С времето и с четенето много неща започнах да ги проумявам. Пожелавам ти и ти да погледнеш и проумееш , поне малко де. За много шанс няма.

    Коментиран от #15

  • 11 питащ

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Ко Брат":

    Я ни открехни като си такъв отворко, откъде и как се е сдобило джуджето с това "достатъчно".

    Коментиран от #13, #17, #26

  • 12 Риналдю

    2 13 Отговор
    Шпиономания тресе Фалиралата Сибирска Дупка.
  • 13 Хан Ко Брат

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "питащ":

    Ми колко години вече ръководи тази необятна държава и как мислиш, дали не се е обогатил от властта си? Ти, аз, ние, дали нямаше да правим същото? Разбира се! Да не мислиш, че бедната докторка Меркел не се е обогатила от власта си затолкова години? Че ще живее само от пенсия и от книгата с мемоарите й която някой ден ще издаде. Всеки го прави. Руснак, японец, азърбейджанец, марсианец, така е било и ще и бъде. Темата на статията е друга.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Поздравления

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хан Ко Брат":

    каза нещо много важно- ЧЕТЕНЕТО,а то все повече липсва и за това ще се срещаме все по-често с тъпо задавни въпроси. Между другото и аз като теб само че преди повече от 20 години осъзнах,че всичко това е лъажа и измама- "демокрацията" де прилагана от САЩ и европейските им пудели.
  • 16 Та като

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ленин":

    обича долари,за това ли ги спря като разплащателна валута и остана само евро,рубли и йоани.Още един път показва,че писането на тъпи коментари от тъпунгери е в резултат на липсващи познания идващи от четене.
  • 17 Защото

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "питащ":

    достатъчно за един човек е това да живееш в душевен мир и спокойствие,да правиш това което трябва в името на страната и за благото на хората,а и на човек какво му е необходимо за да живее,храна,вода покрив над главата и някакво облекло. Не си видял някой ултра богат,като си отиде да прибере всичкото си имане и имоти,коли,вили,яхти и т.н. Отива си гол и сам както е дошъл на този свят.Колкото повече го осъзнаят тази истина,толкова по-добре ще живеят и материалното няма да имв прави впечатление.То е само един малък бонус към земния живот и нищо повече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пипи

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Ко Брат":

    Първо виж какво е "държавна измяна" и после пиши глупости.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 До21

    1 0 Отговор
    Отдавна ...
  • 22 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха":

    Отдавна ...
  • 23 От страни

    3 2 Отговор
    Краварите понеже са некъдърни да си направят ракети с хиперзвук взеха плътно да търсят начин да ги откраднат ама не става - ловят ги русняците. Ми що не приеха играта, да им пуснат малко гювеч, некъв проект на Як-141, та да почнат краварите да се издънват с пореден Фу-57 (например). Както беше и със стелта - пуснаха им гювеч та направиха самолети дето самите те не виждат а русняците виждат.
  • 24 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Ко Брат":

    Може да е частна но да е свързана с държавни проекти или отговаря за Ай-Ти безопасност на някой производител на ракети - много му разбираш кое е възможно а кое не.
  • 25 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ленин":

    Да бе - той не знае а ти знаеш. Има ли смисъл да те питам откъде? Ама иначе Хан Ко Брат го оплю... Такива сте подлогите. Всичките.
  • 26 Алиса

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "питащ":

    Да си фантазирате колко пари има Путин можете до края на живота си. В случай, че нямате по-интересни дела са вършите. Но така или иначе няма да разберете колко и какво притежава и дали му е достатъчно.
  • 27 Малинов

    1 0 Отговор
    Кога и Колко?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания