Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 17:37 1 555 9

Започва срещата на ЕС и Западните Балкани

  • ес-
  • среща-
  • западни балкани

Домакин е Словения

Започва срещата на ЕС и Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Утре започва срещата на върха между представители на ЕС и Западните Балкани.

Разговорите ще се проведат в Словения. Страната е европейски председател.

Събирането беше основен нейн приоритет. Днес ръководителите на делегациите пристигат в Бърдо.

Утре са предвидени пленарна сесия и съвместно обръщение. Присъстват държавните ръководители и на шестте страни от Западните Балкани.

Очаква се да им бъдат дадени уверения за европейско присъединяване и и диалог. Днес ще има и предварителна вечеря.

Планирана е и дискусия за международната роля на Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    6 3 Отговор
    От резултата зависи мандата на Радев, ако клекнат е довиждане.
  • 2 На море

    4 9 Отговор
    Ххаха И Фатмака ще ходи ли? А за какво - те хората днес си направиха разговорите с Боцик... Чорапа пак никой не го брои за слива хахаха
  • 3 Зевс

    5 2 Отговор
    Няма смисъл от преговори на ЕС със Западните Балкани, всичко е ясно няма да влезе нито една защото ЕС не иска заради едно косово което го наложи чужда глобална сила като САЩ, ако пък ние клекнем Западните Балкани влизат но това ще си проличи много ясно кои са вътрешните предатели в България, но ако те влезем по скоро ние трябва да излезем както настоява Франция вън от ЕС и НАТО и независима политика и държава но с либералния фашист Макрон Франция потъва
  • 4 дулоба

    0 0 Отговор
    А кои са източните балкани?

    Коментиран от #6

  • 5 Ердоган

    1 5 Отговор
    Ало ЕС, а къде забравихте Турция и нашите украински и грузински приятели които трябва да влезев м ЕС, само от Ердо, Зеленски и Саакашвили зависи бъдещето на ЕС
  • 6 Ердоган

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "дулоба":

    Източните Балкани са Византия, Влашко и Ромистан където има американска окупация
  • 7 Бамбука

    0 0 Отговор
    Като първо обърнете знамето на България в правилната посока. Като второ упоменете страните участнички и страните членки на ЕС в тази среща.
  • 8 Българската хирошима

    3 0 Отговор
    В либералния свят няма обявяване на война и завземане на територия на друга държава. Нещата се постигат с добрвлно присъединяване към клуба на богатите страни. Която страна се присъедини и тя ставала "богата". Гражданите и не напускат пределите на страната си за да работят в богатия свят. Няма доброволно обезлюдени територии. Ние си пряхме четири блока на АЕЦ Козлодуй и доброволно си унищожихме въоръжение и оперативни тактически ракети. Но пък сега сме добре!
  • 9 Полковник РУМНО

    3 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
Новини по държави: