Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 14:43 4 127 24

Цар Симеон и царица Маргарита бяха гости на първата имперска сватба в Русия след повече от век

  • цар симеон-
  • сватба-
  • русия

На сватбените тържества, заедно с Цар Симеон и Царица Маргарита бяха Н.Ц.В. Княгиня Мириам и Н.Ц.В. Княз Борис Търновски

Църковната венчавка се състоя на 1 октомври 2021 г. в Исакиевския събор и бе извършена от митрополитът на Санкт Петербург Варсануфий. Това съобщиха от пресофиса на негово величество Симеон Втори.

Княз Георги Михайлович е син на Великата Княгиня Мария Владимировна и е потомък на последния руски император Николай II, жестоко убит, заедно с цялото си семейство след Октомврийската революция. Познанството му с българското царско семейство е от годините в изгнание в Мадрид, където двете семейства живеят. Освен това, Царица Йоанна е кръстница на Великата Княгиня Мария. Затова и Н.Ц.В. Княз Борис бе един от кумовете на венчавката.

Младоженката- Ребека Бетарини е италианка, дъщеря на посланик, която след приемане на източно православната вяра приема и името Виктория Фьодоровна.

Това бе първата руска имперска сватба след повече от 100 години. В същия храм се е венчал и Цар Петър Велики през 1707 г.
След като младоженците напуснаха Исакиевския събор между шпалир от почетна рота, те положиха венец на гроба на Петър Велики в катедралата “Св. Петър и Св. Павел”.

На сватбените тържества, заедно с Цар Симеон и Царица Маргарита бяха Н.Ц.В. Княгиня Мириам и Н.Ц.В. Княз Борис Търновски.
Сред гостите бяха представители на много кралски семейства, сред които на Албания, Египет, Португалия, Италия, Грузия, Лихтенщайн, Испания, Франция и др.

Царят и Царицата присъстваха на всички съпътстващи сватбата събития. Вечерта преди църковната церемония се състоя прием в двореца на Великия Княз Владимир, място, което днес е известно като Дом на учените в Санкт Петербург, след венчавката гостите бяха на тържествената вечеря в Етнографския музей, а на следващия ден се състоя обяд в Константиновия дворец в Стрелна.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    31 2 Отговор
    Гладни мисирки.
  • 2 Що за глупости пишете

    51 9 Отговор
    Какъв цар е тоя? На кого? Защото на България не е!!!

    Коментиран от #5, #15

  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    49 5 Отговор
    България е република
    и няма царе, царици, принцеси, кебапчета и кюфтета.
    Сега си имаме други търтеи и крадци да ни тормозят...
  • 4 Факт

    41 5 Отговор
    И царя помогна за издигането на модела Борисов-Доган-Пеевски-Гешев... Днес все още ДПС и ГЕРБ държат съд и прокуратура! Всеки глас срещу тези 2 мафиотски партии е глас за промяна, глас срещу модела опоскал Родината през последните 12 години!
  • 5 сила

    32 9 Отговор

    До коментар #2 от "Що за глупости пишете":

    защо ги пуснаха след 9 ти да се измъкнат това проклето за България семейство....
  • 6 Псевдоним

    27 6 Отговор
    Няма го другарят Джугашвили и всевъзможни величества изпълзяха от дупките да паразитират.
  • 7 Симеончо

    23 4 Отговор
    Имам малко гори в тайгата ,дали няма да ми ги върнат
  • 8 Механик

    35 5 Отговор
    Така! Дайте да се разберем!
    Симеон НИКОГА не е бил коронясван за цар. Самият той дори се отказа публично от тази титла, макар че така или иначе не му принаджлежи.
    Понже никога нее бил цар, той не е НИКАКВО Негово Величество. Той е просто г-н Кобурготски и нищо повече.
    И още нещо,произтичащо от горният факт! Синовете му не са КНЯЗЕ, защото баща им не е цар, а просто г-н ГобурСКОТСКИ.

    Коментиран от #21

  • 9 Отрок

    27 1 Отговор
    Мария, на коя монархична държава са цар и царица? Кои са им поданици? Тъпотия до шия!
  • 10 Пучо Капучо

    19 2 Отговор
    Брей, Мончо Комарджията на сваДба бил...сигурно чака рашаните да му върнат тоновете бугарско златце...
  • 11 Парадокс

    19 2 Отговор
    Г-н Кобургодски не е и никога не е бил цар. Освен това има и двойно гражданство- на САЩ. Защо не се разследва законно ли е бил избран за министър председател ?

    Коментиран от #13

  • 12 Републиканец

    15 3 Отговор
    Абе Путин защо търпи такива "царски" свадби-клоунади?! И наш Симо с кoпeлдaцитe - първи клоуни на Петроградския цирков манеж!
  • 13 Републиканец

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Парадокс":

    А и ако незаконно и противоконституционно е заемал републиканската длъжност "премиер" дали неговите актове са законни и пораждат законно действие?! Особено актовете му по самовъзстановяване на "наследствените му имоти и активи"?! Както и приватизациите на държавна/общинска собственост и активи?! Ама пак каква хубава каша са забъркали българските соц-комунистически ченгесаро-милиционерски "юристи" и "адвокати", а?! Има да доят до девето коляно адвокатски хонорари, такси и заплатки от по 15к за конституционни съдии от БKП+Б3HC+ДC-номенклатурата?!
  • 14 Риналдю

    4 8 Отговор
    Негово величество Царя го ценят и е винаги на предна линия,при всякакви аристократични събития.Ето сега и в Путинистан.Обиколил е всички дворци в Санкт Петербург по разни приеми,соарета,а вероятно и казината.Но без Маргото.
  • 15 яко ни лъжат

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Що за глупости пишете":

    КЪВ ЦАР И КВА ЦАРИЦА СА ТИЯ ДВАМАТА САМОЗВАНЦИ???? АМАН ОТ ЛЪЖЛИВИ МИСИРЧЕНИ ПОДЛОГИ!!! КОЛКО ВИ ПЛАТИХА ЗА ДА ГИ КОРОНОВАТЕ?????
  • 16 докога

    12 1 Отговор
    ще наричате тия ПРОШЛЯЦИ и антибългари цар и царица!
  • 17 √(n&Варна)

    12 1 Отговор
    Тоз "цар" Българската Православна Църква, трябваше да го отлъчи веднага след заклеването му в републиканската ни Конституция като мин.-председател на България – по този начин той се отказа от монархическия си произход.
  • 18 Леле мале

    10 0 Отговор
    Ама нали царчето съди Русия за някакво негово злато? Сигурно е отишъл да си го иска.
  • 19 Хахаха

    9 0 Отговор
    Чии цар е този шмекер ????????
  • 20 От страни

    4 0 Отговор
    Лешоядите кръжат в очакване на нещичко да им падне. Ама няма да стане - никъкви не са. Нито оня е княз нито нашия е цар. Жива мъка са със своите опити да изглеждат величествено. Ми немаше ме мен там да викна че "царят е гол".
  • 21 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    и що не каже с колко вагона багаж майка му и децата и тръгват за Египет. Бежанци били, дръжки. Дадено им е достатъчно време да подготвят и вземат каквото искат. Не помни, а помни как баща му се върнал от среща с Хитлер и после какво станало. На колко г. е бил тогава тоя плесенясал глупак тогава. 1937 е раждано това отроче, и никога не е бил цар. Регенти са управлявали, за сведение на едни други там лапнишарани
  • 22 Мухаа,хаа!

    4 0 Отговор
    Онези,дето точат сопли от жалост за Царското време,ако не беше дошъл Социализма( комунизъм никога и никъде не е имало,като социален строй) и досега щяха да си имат цяла династия от търтей- ННВ.княз Търновски,княз Варненски,княз Софийски,принцеса Видинска- във всички области.Монката се беше погрижил,да ги развъжда като хлебарки.Да ги издръжат с милиони,като годишни вноски през данъците си.Единствено ТЕ ,и тяхната камарила, щяха да владеят банки,огромни земеделски земи,заводи,фабрики.Другото по селата,или в града- с трактора или в завода.Сигурен съм,че огромна част,от същите върли монархисти,нямаше да познават София.Освен от училищна екскурзия,за да видят Царския дворец,или по ТВ.Иначе,пожизнено в Цуцурлево,Чепърлянци,или Вълчи дол.Защото жителство и адресна регистрация не са хрумване на Социализма и бай Тошо.Царя ги въвежда като закон,още през 1932 година.Иначе,Мони- гяволето наистина е Цар.По имущество,и банкови сметки.Според" Економист" е най заможния експремиер в Европа,с лично богатство към 2012 година-250 милиона евро.
  • 23 Бай Вълчан

    1 0 Отговор
    Този беше едновременно величество, господин и другар.
  • 24 Рико

    1 0 Отговор
    "Имперска"; "княз"; "велик". Коя е тази империя, кое е това княжество, дето му е княз и за какво е добавил титлата велик? Безаналогови!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания