Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 19:26 1 191 3

Сложна коалиция! Зелените и Либералите в Германия започват преговори за правителство със Социалдемократите

  • германия-
  • ангела меркел-
  • коалиция-
  • олаф шолц

Лявоцентристката Социалдемократическа партия с кандидат за канцлер Олаф Шолц спечели изборите за Бундестаг на 26 септември с минимална преднина пред Християндемократите на Ангела Меркел

Сложна коалиция! Зелените и Либералите в Германия започват преговори за правителство със Социалдемократите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Зелените и Либералите в Германия започват преговори за правителство със Социалдемократите, които спечелиха парламентарните избори в най-голямата европейска икономика, съобщават информационните агенции.

Това обяви лидерът на Свободните демократи Кристиан Линднер.

Решението на двете по-малки партии се очакваше след като стана ясно, че подкрепата им ще е нужна за мнозинство около социалистите или такова с консерваторите, от чието име управлява сегашният канцлер Ангела Меркел.

По-рано от Зелените обявиха, че е логично преговори да се водят със Социалдемократите в по-задълбочено търсене на общ език.

Лявоцентристката Социалдемократическа партия с кандидат за канцлер Олаф Шолц спечели изборите за Бундестаг на 26 септември с минимална преднина пред Християндемократите на Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината съм аз

    5 3 Отговор
    От трън та на глог...въобще алтернатива за германия къде е ??
  • 2 Сатана

    6 3 Отговор
    Голям кеф се задава.Зелените талибани и соросоидните либерали ще управляват Райха,което по подразбиране ще доведе до унищожаване на всичко постигнато от Ваймарската република досега.
  • 3 Beyçan Mümün (джендър съм)

    3 3 Отговор
    Меркел 💜
Новини по държави: