Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 15:30 2 266 11

Кремъл: Нямаме илюзии за отношенията с НАТО

  • дмитрий песков-
  • русия-
  • дипломати-
  • нато-
  • владимир путин

Русия не е членка на НАТО, но отдавна има наблюдателна мисия там

Кремъл: Нямаме илюзии за отношенията с НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл заяви днес, че решението на НАТО да отнеме акредитацията на 8 членове на руската мисия към алианса показва, че пактът няма желание за нормализиране на отношенията с Москва, предаде АФП.

„Това очевидно противоречи на изявленията на представители на НАТО за желание да се нормализират отношенията с нашата страна и с реални действия“, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БНР. „Тези действия ни карат да не храним илюзии за нормализиране на отношенията“, добави той.

В сряда НАТО обяви, че осем членове на руската мисия са „необявени служители на руското разузнаване“, което означава шпиони, посочва АФП. Освен това алиансът намали двойно – до 10, броя на позициите, които Русия може да акредитира. Решението за ограничаване на състава на руската мисия влиза в действие в края на месеца и се смята, че е одобрено от всичките 30 членки на НАТО.

Русия не е членка на НАТО, но отдавна има наблюдателна мисия към водения от САЩ алианс, като част от 20-годишнито съществуване на Съвета НАТО-Русия, създаден за сътрудничество по въпроси, касаещи общата сигурност. Руската мисия бе намалена и след като през 2018 г. Великобритания обвини Русия за отравянето с нервнопаралитичното вещество „Новичок“ бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Тогава бяха изгонени 7 членове на мисията. Съветът НАТО-Русия като цяло не функционира от 2014 г., когато Русия анексира полуостров Крим от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Табаков

    21 2 Отговор
    Ако Русия стане членка на НАТО,след като отдавна има наблюдателна мисия там,светът ще остане с отворена уста.
  • 2 гадно

    39 5 Отговор
    Маро Крим не е анексиран проведе се референдум и хората си казаха към коя държава искат да са така, че не лъжи.
  • 3 хахах

    4 22 Отговор
    малкия как се напряга пак..
  • 4 ИСТИНАТА

    4 47 Отговор
    30-ти август.
    1958 година.
    Ню Йорк.
    Родено е от съветски украинци, дипломати на ООН.
    Момиченце с име Мазепа.

    Бъдещата руска журналистка Анна Политковская.

    Защитник на човешките права.
    Известна с критичната си позиция към политиката на президента-сталинист Владимир Путин.
    И най-вече с военните си кореспонденции от Чечня и Северен Кавказ.
    Където руските военни мародерстват, тероризират и избиват мирното население.
    Както у нас след окупацията на 9.9.1944г.!

    На 7 октомври 2006 г. Ана Политковская е застреляна в асансьора пред апартамента, в който живее.
    От копои на пожизненият президент, диктаторът Путин.
    Забележете!
    7-ми октомври е и рожденият ден на Путин!

    Такива подаръци си правят за рождените дни сатрапите комунисти.
    Както на рожденият ден сатрапа комунист Живков
    е застрелян писателя и журналиста Георги Марков.
    С нарицателния ДС- чадър в Лондон...

    Коментиран от #6, #8

  • 5 СССРБарета

    24 3 Отговор
    Мачкай Путине!
  • 6 00014

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Който парадира с "истината" винаги е патологичен лъжец.
  • 7 От страни

    14 0 Отговор
    Кви илюзии бе - дръж пръста на копчето. Тия разбират само от бой. Прибиване. Доброто го въсприемат като слабост и веднага почват да натискат. Затова само бой. Ядоха го в Корея, във Виетнам, ще го ядат и в Сирия. Сирия старото и название е Сурья - слънчева. Това е света земя - трябва да се пази.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Краси

    10 1 Отговор
    Незнам Путин и Русия защо не прекъснат връзка с ес и сащ кво толко им се кланят или почвайте боя или стига дрънкате ще се види кой кой е когато се почне крайно време е ес да си седне на задника въпрос на време е всичко вижда се че трябва война и много добре е да се знае че ще се бият мн държави на страната на Русия
  • 10 АЕС

    9 1 Отговор
    Крайно време е Русия да игнорира контактите с НАТО (американската европейска армия) и наблегне на правилото готви се за война ако искаш МИР.
  • 11 Грух

    12 0 Отговор
    Честит рожден ден на Владимир Путин !

    Да е жив и здрав и да иляди !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания