Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 16:12 1 939 14

Кремъл: Няма причина да правим проверки за Pandora Papers!

  • дмитрий песков-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • офшорни сметки-
  • pandora papers

Дмитрий Песков заяви, че не е успял да разбере каква е цялата суматоха в случая с предполагаемите сътрудници на президента Путин

Кремъл: Няма причина да правим проверки за Pandora Papers! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл заяви в понеделник, че не е видял доказателства в Pandora Papers за скрито богатство сред най-близкото обкръжение на президента Владимир Путин, въпреки твърденията за обратното, съобщава "Ройтерс".

Бяха публикувани подробности за лица, за които се твърди, че са свързани по някакъв начин с Путин.

На въпроса за изтичането на информация, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков постави под въпрос колко достоверна е информацията и каза, че докато не бъде публикувано нещо, което Москва счита за надеждно, няма планове да се правят проверки на информацията.

"Засега просто не е ясно каква е тази информация и за какво става въпрос", каза Песков пред репортери. "Ако има сериозни публикации, които се основават на нещо конкретно и се позовават на нещо конкретно, тогава ще ги прочетем с интерес".

Песков заяви, че Кремъл не е успял да разбере каква е цялата суматоха в случая с предполагаемите сътрудници на Путин. "Честно казано, не видяхме скрито богатство от вътрешния кръг на Путин.

Освен това Pandora Papers показват, че САЩ са най-големият данъчен рай, въпреки обещанията на Вашингтон да се бори срещу прането на пари, заяви Песков, цитиран от "Спутник".

Публикацията предполага, че САЩ се очертаха като "водещ данъчен рай" благодарение на местното им законодателство, за което се твърди, че е изготвено от доверителната индустрия, което защитава доверителните клиенти в САЩ и в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 журналинио

    27 7 Отговор
    Путин да си крие парите в офшорки? Това е журналистическа простотия.
  • 2 Тома

    10 4 Отговор
    Те тези си знаят кой краде.За нова няма нужда от подробности
  • 3 гфй

    6 22 Отговор
    затова горките руснаци бягат към лошият запад ,че беднотията е голяма у раша.
  • 4 Гошо

    17 4 Отговор
    Поредната клюкарщина де то разчита на "нека те веднъж кажат че сестра ти е к..рва пък ти доказвай че нямаш сестра" И как пък точно все за Путин става въпрос а не примерно за Байдън или ха поне за Тръмп С панамските досиета какво стана
  • 5 дядо ти

    18 4 Отговор
    Всички злини на земята идват от запада, на гърбът на слабите и бедните, запомнете го младежи и не само!
  • 6 1122

    19 5 Отговор
    И какво излиза,сащ пак са най-корумпиранатастрана ,раят на пране на пари, евреи които владеят всички богатства в тъпите сащ ,а и управлявят тази сбъркана страна.Първо, ако имат смелост "Рамбовците"да погледнат мошеника Тръмп, Байдън ,сина на Байдън,как трупат богатство, ако има смели юристи, да потърсят пътя на парите от продаване на оръжие, от продаване на наркотици ,от купуване на руска газ ,чрез Украйна/там търговията я върти сина на Байдън/.Изобщо има ли сфера ,където фалшивите бели американци и негрите/те се наричат афроамериканци-каква ирония само/да не са намесени.Седнали на Русия и Президента Путин да правят забележки и да отправят обвинения.В България,има корумпирани типове, подобно на тези в сащ /нали взимат пример от тях/.Трябва да се изпишат имената им. Да не се окаже,че някои от имената за президенти, имат офшорни фирми с пачки и кюлчета злато.Вече знаем името на единия-комуниста, агент Буда ,Бойко Методиев Борисов.Другото пиленце , е съпругът на Екатерина Захариева,който ,най-нахално строи хотел на забранена зана по морския бряг на Черно море.Другото другарче,което правеше услуги на Герб и Б. Борисов е олигарха Пеевски.Другарят Ахмед Доган също.За Цв. Василев и Божков знаем противоречиви неща ,но и те са давали пари на Б. Борисов -такса спокойствие.Последните двама,ще ни осъдят в Страсбург ,защото Гешев ,така и не показа документи ,които ги уличават.Затова пишете за Българските мошеничества и не се занимавайте с Русия.Тя знае ,как да се спра

    Коментиран от #11

  • 7 1122продължение

    12 4 Отговор
    Последните двама,ще ни осъдят в Страсбург ,защото Гешев ,така и не показа документи ,които ги уличават.Затова пишете за Българските мошеничества и не се занимавайте с Русия.Тя знае ,как да се справи.Но погледнете къде е България,която беше вкарана в грях,откогато стана колония на сащ.За това, се бунтувайте и изисквайте ,точно какви са другарите,които искат да станат Президенти на Бългтария.Това е важно.
  • 8 Руснак

    7 1 Отговор
    Ако и в Факти напишат за "скрито богатство сред най-близкото обкръжение на президента Владимир Путин" Кремъл също трябва да реагира? А с каков Pandora Papers се отличава от Факти?
  • 9 разговор

    6 1 Отговор
    в семейство:
    жената(към мъжа): От всички "новини" по медиите и на мен започна да ми се явява през нощта Путин и да ме обладава. Само не съм сигурна дали е истина или само сънувам.
    мъжът: Глупава жена. Притрябвала си му на Путин. Избий си го от главата.
    След няколко дни...мъжът умислен: Хм, кое как е не знам, но на мен ми се яви полковник от ФСБ и със строг глас ми каза:"Гражданино, не се бъркайте в неща, които не са ваша работа,...Разбрахме се, нали!?"
  • 10 Павел Пенев

    10 3 Отговор
    Тези документи са абсолютна манипулация. Не е ясно как така само българите са двама и техните имена не се знаят, а името на Путин отсъства но имало негови близки? Опитват се да ни правят на идиоти,но ние знаем че идиотите и лъжците са на запад.
  • 11 стоян

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "1122":

    До 6 ком -другарю -статията е за корупцията в Русия -на теб местото ти е в путинова Русия -там ще си в рая
  • 12 Сесесере

    2 2 Отговор
    АМИ НАШИТЕ КОМУНИСТИ КОИТО НИ ОГРАБИХА КЪДЕ СИ КРИЯТ ПАРИТЕ В КОИ ОФШОРКИ МИЛИАРДИ ОГРАБИХА ОТ НАС ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ
  • 13 Циганин

    1 0 Отговор
    Разбира се... и ние нямаме причини да обявяваме кои са българските политици....
  • 14 хихихи

    0 1 Отговор
    За Петров и Баширов няма нищо. Явно и там са пуснали пипалата. Опасни КаГеБисти.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания