Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 16:49 2 038 21

Менте! 17 починали след натравяне с алкохол в Русия

  • русия-
  • алкохол-
  • менте

Отравянията, включващи домашно приготвен алкохол, се случват редовно в Русия, тъй като хората търсят по-евтини варианти на водката, закупена от магазина

Менте! 17 починали след натравяне с алкохол в Русия - 1
Снимка: shutterstock

Най-малко 17 души са починали в Русия след консумация на контрабанден алкохол, съобщиха местните власти, като полицията обяви арестите на няколко души в тази връзка, информира "Франс прес".

Регионалната полиция уточни, че жител на град Орск е бил арестуван за предполагаема дестилация на силния алкохол в къщата му, а други трима мъже са задържани за разпространение на алкохола в местни магазини.

Регионалното звено на Следствения комитет на Русия, което обяви, че само трима заподозрени са арестувани, уточни, че е открило значително количество контрабанден алкохол на мястото, където е бил произвеждан.

Междувременно пресслужбата на регионалния губернатор съобщи, че са били съобщени общо 33 случая на алкохолно отравяне, като от тях са починали 17 души. Това е увеличение от по-ранна информация, в която се съобщаваше, че има 14 починали.

Отравянията, включващи домашно приготвен алкохол, се случват редовно в Русия, тъй като хората търсят по-евтини варианти на водката, закупена от магазина.

През декември 2016 г. 78 души загинаха в и около сибирския град Иркутск, след като пиха ароматизиран билков лосион за баня, наречен "Бояришник", който съдържаше метанол - силно отровен вид промишлен алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пппф

    30 3 Отговор
    На тия война не им трябва.

    Коментиран от #16

  • 2 Фен

    26 3 Отговор
    Те имат дълга история с масовите отравяния с метил.Един вид национална особеност.
  • 3 Алфа Вълкът

    19 4 Отговор
    Колко изпаднал трябва да си за да пиеш лосион за баня? 78 умрели! Смятай колко народ е пил за да стане масова употребата!

    Коментиран от #6

  • 4 ХУХУХУ

    13 1 Отговор
    на Бургаското пристанище има още ,ама изтърваха 9ти септември
  • 5 Е не

    17 1 Отговор
    Тея пак подкараха боряшика
  • 6 Питай ония

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    тинейджери,които пиха течност за чистачки в благоевградско преди години и няколко починаха.Свят широк хора всякакви.На пияндурниците им дай и белина и нея ще изпият стига да има малко С2Н5ОН.Втози случай лошото е,че и хора купили си алкохол от магазина се отравят,не,че и тук го няма.
  • 7 onq

    15 2 Отговор
    Да започнем с масовото натравяне на съвеЦки солдати на ЖП гарата в БургасТ по 09.091944. Първо застрелват пазача на цистерните, които се опитва да им обясни, че е метилов алкохол и после отварят кранчето. бройката на преселилите се скоропостижно при Ленин е подобен, но тези хоспитализирани е доста по-голям.
    В памет на тези единствени жертви на борбата с германците и метила в БГ е издигнат паметника на СъвеЦката Армия в София, Альошата в Пловдив и Панорамата във Варна.
  • 8 чубатий

    1 0 Отговор
    лепотааа... .
  • 9 Кочо

    13 3 Отговор
    Руски тъпънари, Света ще оправят.....
  • 10 Брей колко

    1 16 Отговор
    лесно изпадате в овердрайв, само нещо да стане в Рсуия и сте на седмото небе.
    Малко му трябва на човека, особено на двукраките подобия населяващи държавата.
  • 11 9988

    21 1 Отговор
    Водката е най-евтиния алкохол в магазина ,а руските бедни мизерници дори и за нея нямат пари.В русия е скъпо за руския народ,а заплатите им са мизерни..
  • 12 стоян

    11 0 Отговор
    До 10 ком -проблема другарю е -че такива като теб постоянно хвалите управлението на Русия същото това управление начело с Путин така управлява че минималната заплата в България е 650 лв а в най богатата държава на природни ресурси в света минималната заплата е 260 лв и бедните руснаци от безпаричие се тровят с фалшив алкохол
  • 13 РУСИЯ..ОСМА В СВЕТА ПО БВП

    10 0 Отговор
    ЧЕСТИТО БРАТУШКИ...ТОВА Е НАЧИНА ВИ НА ЖИВОТ
  • 14 В РУСИЯ ТАКА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ

    6 0 Отговор
    КОРОНА БАЦИЛА И АНТИ ВАКСИТЕ👌
  • 15 Мноооого са напред

    9 1 Отговор
    Дали има такива новини относно жителите на друга държава или не! Докъде докара Путин народа си. Да му се подиграват в 21-ви век със нелепата смърт на унищожени финансово и морално хора, и то в най-богатата на ресурси и възможности държава. Не имигранти, не наркомани или обратни, а нормални хора....
  • 16 БСП на Бунището

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "пппф":

    Ти гледал ли си видео с катастрофи и какво се случва по пътищата на Русия....Яхнали яки джипове и мощни лимузини ,и се млатят,изпреварват,блъскат,изхвърчат от пътищата като Батмани....На кръстовища на левите завои,понеже няма отделна секция светофара и направо е мазало....Самоизбиват се Руснаците,пък обвиняват другите че Някога щели да ги атакуват Евентуално....
  • 17 Висоцки

    2 0 Отговор
    Ами така става като не пият безоловен бензин.Чиста работа.
  • 18 Рико

    2 0 Отговор
    Не ги знам руснаците дали са алкохолици, но пиячи не са. Пиячът разбира от алкохол; разбира от марки; знае как се прави. А тези пият, а не знаят как да се го направят. И за това не ги бива! В България домашен алкол във всяка къща, едва лли не,но такива неща не се случват. И за това грамотност трябва.
  • 19 Землянин

    4 0 Отговор
    Нещо русофилнята ми се губи в коментарите, нищо ли няма да кажете момчета в защитата на жужето, виждате ли докъде докара страната си вашия Господ, май вече и от Нигерия са по-зле...

    Коментиран от #21

  • 20 Мичмана

    1 0 Отговор
    Жертвите се увеличават ,вече са над 30
  • 21 2232

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Землянин":

    Каквото и да кажат ще се самонакажат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания