Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 18:20 1 941 18

Полша предлага промяна на европейския договор

  • полша-
  • договор-
  • ес

Идеята ще бъде разгледана

Полша предлага промяна на европейския договор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Полша подкрепя идеята за пренаписването на договора за Европейския съюз. Това обяви полският заместник – министър на външните работи Павел Яблонски, цитиран от ТАСС.

Дипломатът смята, че това може да е добро решение. То ще насочи европейската интеграция в правилната посока.

Вариант за промяна на договора за първи път се разгледа преди няколко години. Идеята е да се подобри работата на ЕС.

Смята се, че европейските институции опитват да разширят своите компетенции, отвъд приетото от държавите. Възможно е това да бъде регулирано.

Полша опитва да оспори европейското законодателство. Настоява, че то понякога надхвърля европейския договор.

Предстоят разговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    49 1 Отговор
    Браво на поляците! Има живи хора в ЕС, борят се.

    Коментиран от #7, #15

  • 2 Гошо

    33 2 Отговор
    Че го гръмнат отвътре ЕС
  • 3 мдда

    5 39 Отговор
    Че какви са тия нещастни поляци да искат да пренаписват договора... само с тях ще се съобразяваме. Не спазват никакво европейско законодателство. Нека да излизат и да ги поемат руснаците от тук нататък..
  • 4 Роки

    47 1 Отговор
    От икономически съюз, ЕС се изврати в политически терор на извратеняците в Брюксел над националния суверенитет на държавите. Браво на Полша!

    Коментиран от #12

  • 5 гадно

    37 0 Отговор
    Брюкселските лентяи си присвоиха правото да решават кой как да живее без да се съобразяват с различията на народите .
  • 6 Те поляците не могат да изпълнят

    4 8 Отговор
    Догмите на католиците да не правят аборти и да не се развеждат сега сигурно искат Европейски съюз да стане Еврейски съюз
  • 7 246

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Да не бързаме с ръкопрясканията. В Полша има няколко зони, свободни от ЛГБТИ пропаганда. Полша получава най-силни финансови инжекции. Та Брюксел обяви, че зоните, свободни от ЛГБТИ агитация ще бъдат лишени от европейски пари. Струва ми се, че в тези райони ще поумуват и решат, че застъпването
    на ЛГБТИ ценности в детските градини, училищата и въобще в обществото и не е такава страшна беда. Европейските съдебни решения стоят над конституциите на отделните страни.

    Коментиран от #14

  • 8 Шаран БГ

    16 0 Отговор
    На № 7 "246"
    Точно заради тези решения на евро-съда, които влизат в противоречие с националните Конституции кара поляците да "подскачат" !! Това касае и нас, и всички останали членове на Съюза.
    Само ние имаме "Мадам Йес" за срам и позор пред света и за страдание от българския народ. Поляците мислят с главите си, и никак не са нещастни. И в соца бяха по-добре от нас. А ние, най-сиромашките в отбора сме нещастници и ядем полски картофи и ябълки !!!

    Коментиран от #10

  • 9 долу ЕС

    19 0 Отговор
    най важното да се запише християнски съюз, беЗ гейски бракове, без чужди военни бази и закриване централата на цру във франкфурт и всички чужди НПО та!! ей тез 5 неща да оправят съюза има бъдеще имаче разпад до дупка

    Коментиран от #11

  • 10 246

    3 11 Отговор

    До коментар #8 от "Шаран БГ":

    Поляците просто са хитреци и галеници на ЕС. Не виждам никакви мислещи глави. Само арогантност. Всичко им се прощаваше до сега. Предлагам ти да изчакаме и пак ще се срещнем чрез коментарите тук, под нова статия какво всъщност са решили поляците когато им намалят или спрат помощите за неподчинение.
  • 11 246

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "долу ЕС":

    Просто няма шанс. Начело на ЕС стоят ЛГБТИ пропагандатори. Във Вашингтон също. Дори водещи, световни банки вече отказват да работят с организации които нямат гейове, травестити и лезбийки в управителните си съвети. Гледал ли си нови, американски филми в скоро време? Да ти е попадал някой без влюбена гей двойка? Вече и супер мен направиха гей. Но какво въобще да очакваш от герой с клин по тялото и с гащи върху клина?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ха ха

    5 0 Отговор
    Защо е забранена думата "бан.ту.стан"?
  • 14 Хмммм

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "246":

    Даваш ли си сметка какви поколения идват,щом от детската градина започва промиването на мозъци ???????????

    Коментиран от #16

  • 15 Максим

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    При пренаписване на договора с ЕС идеята за ЕС ще се обезмисли.По принцип не е лоша идея, но
    малко вероятна. Всяка държава ще си прави каквото иска. И няма да се подчинява на Брюксел. Мисля си, че онези, които командват ЕС няма да го допуснат. Интересно ми е какво ще правят поляците, когато от Брюксел им откажат. Ще излязат от ЕС? И ще се съгласят да връщат милиардите евра, влети в полската икономика.?
  • 16 246

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хмммм":

    Разбира се, че си давам сметка. За теб това нова информация ли е, че в Европа сексуалното, толерантно образование започва от детската градина?

    Коментиран от #17

  • 17 Пфуууууу

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "246":

    Мислете, бе хора !!!!!
    От това какво правим ДНЕС, зависи как ще живеем УТРЕ !!!!
    Кой, кога, какво измислил....по-важно е да има РАЗУМ !!!!!!!! За да няма РАЗРУХА за бъдещите поколения !!!!!!!
  • 18 DrivingPleasure

    2 0 Отговор
    Браво на поляците!!! Брюксел трябва да бъде ошамарен, а най-добре е изтрит от лицето на Европа! Европа на нациите са казали старите европейци! А не европа на евридиотите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания