Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 11:33 4 331 26

Турция не иска съюзи в НАТО

  • нато-
  • турция-
  • хулуси акар-
  • съюзи-
  • отбрана

Всички действия трябва да се координират между съюзниците, посочиха от Анкара

Турция не иска съюзи в НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

Редица европейски държави се опитват с деструктивни стъпки да затвърдят ролята си на водещи играчи и центрове на сила в Източното Средиземноморие. Това заяви министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар, предаде БГНЕС, цитирайки Анадолската агенция.

Според турския министър такъв курс няма да доведе тези страни до желания резултат. „НАТО е отбранителен блок. Всички действия трябва да се координират между съюзниците, а създаването на вътрешни съюзи в рамките на организацията е начин да се отслаби и разпадне отбранителната мощ на ЕС и НАТО. И те го виждат. Въпреки това редица държави, поради егоизма и политическите амбиции на своите лидери, не обръщат внимание на това. Така те увреждат НАТО и застрашават сигурността на Европа“, каза Акар.

Относно борбата с тероризма, ръководителят на турското министерство на отбраната припомни, че Турция е отворила нова глава в борбата с тероризма през 2015 година. „Единствената цел на турските въоръжени сили в региона са терористите, където и да се намират. От 24 юли 2015 г. до днес са неутрализирани 18 609 терористи“, каза Акар.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турска лудница.

    15 8 Отговор
    Гръцки външен министър от Вашингтон вчера: Турция официално заплаши Гърция с война, ако упражни суверенните права, предоставени й от международното право. Турски вестници днес: Вчера гръцкият външен министър във Вашингтон заплаши Турция с война. Междувременно истеричен дядо, нисък с дебели очила, който твърди, че е съветник по сигурността на Ердоган, заяви по телевизионен канал, че турската армия трябва да атакува американските бази в Гърция и да ги елиминира. Американските бази в Турция и фактът, че Турция е (?) страна от НАТО, изглежда не засягат тази турска ...интелигенция.

    Коментиран от #5, #7, #22

  • 2 Стамболов

    37 15 Отговор
    В скоро време нашите турски братя ще видят сметката на гръцката фашистка държава - убиецът на българите в Егейска Македония!

    Коментиран от #11, #13, #16

  • 3 Пич

    9 2 Отговор
    Който не вярва , да пита гърците...
  • 4 БОРУНА ЛОМ

    17 4 Отговор
    А ПРЕДИ, 89 ТА. ИМАШЕ МИР И НАСОЧЕНИ РАКЕТИ, А СЕГА КУЧЕТА НИ ЯЛИ!
  • 5 Де се впрягай много

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Турска лудница.":

    Те са така от десетилетия...
  • 6 КОТарАК

    9 8 Отговор
    вече стават смешни-никой не ги взима на сериозно , а си разиграва външната политика за тяхна сметка.
  • 7 Ала Турка

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Турска лудница.":

    Страните от НАТО не могат да създават отделни съюзи помежду си. Но една страна от НАТО може свободно да заплашва с война друга държава от НАТО. Също така й е позволено да се съюзи с съперници от НАТО. Дори черните в африканските джунгли уважават себеси и не се унижават от изричането на подобни глупости.

    Коментиран от #9

  • 8 КОТарАК

    4 2 Отговор
    Аз съм уста - милет, бащичко съм, метнал съм се на него
  • 9 5иция

    22 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ала Турка":

    Да сте чули ТУРЦИЯ първа и директно да е заплашвала страна от НАТО с воина?

    Коментиран от #23

  • 10 жалко

    7 12 Отговор
    Ердоган разсипа хубавата и модерна държава , ама нищо де , нали искаха ислямистка партия да ги управлява ...следващия път направо някой молла да си изберат и ще станат като талибаните.
  • 11 Черен Петър

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "Стамболов":

    ТВОИТЕ турски бракя не знам дали ще видят сметката на гръцките "фашисти", но ти гледай някоя хубава сутрин да не осъмнеш с турски байрак, забит в г..а ти! Щото ТВОИТЕ турски бракя даже са включили цяла България в атласа си за изконните турски територии и дори го преподават в училищата...
  • 12 Дело Ердоган

    5 12 Отговор
    15 октомври 2016 г. ....... 1 долар = 3,10 турски лири
    15 октомври 2017 г. ....... 1 долар = 3,60 турски лири
    15 октомври 2018 г. ....... 1 долар = 5,60 турски лири
    15 октомври 2019 г. ....... 1 долар = 5,90 турски лири
    15 октомври 2020 г. ....... 1 долар = 7,90 турски лири
    15 октомври 2021 г. ....... 1 долар = 9,25 турски лири

    Проблемът на Турция не е нито Гърция, нито Америка, Франция, НАТО и др. Проблемът на Турция е Ердоган и всички разглезени помощници като Акар, които го подкрепят в унищожаването на живота на турците, докато те сами забогатеят.
  • 13 КОТарАК

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Стамболов":

    вер АЛЛАХ/ АЛ ЧОДЖУМ , АЛ ЧОДЖУМ
  • 14 5иция

    14 4 Отговор
    До коментари 7 и 11
    Да сте чували Турция(включително Османската) да е обявявала война на България същото е и към Гърция а обратното го е имало и от двте страни.

    Коментиран от #24

  • 15 Павел пенев

    15 11 Отговор
    До сега никой не е нападнал НАТО, какъв отбранителен блок е това? В същото време НАТО нападна и разтури редица държави като Югославия, Ирак,Тунис, Либия, Сирия и много други съсипани от САЩ, които са член на НАТО. Турция е държава терорист,члена на този отбранителен блок. Смях в залата. Тези идиоти и нас вкараха там без допитване до народа.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 XaXaXa

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Стамболов":

    значи Хасане ти си български патриот и се интересуваш от България нали!
  • 17 Go Go Go

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Павел пенев":

    Веднага при личния лекар за направление в Психото
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 5иция

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Павел пенев":

    „Eдинcтвeнaтa цeл нa турcкитe въoръжeни cили в рeгиoнa ca тeрoриcтитe, къдeтo и дa ce нaмирaт. Oт 24 юли 2015 г. дo днec ca нeутрaлизирaни 18 609 тeрoриcти“, кaзa Aкaр.
  • 20 АТАКА

    1 3 Отговор
    В статията пише че нато е отбранителен съюз, нещо не можахте да убедите всички в това особено Сърбия и отнетото Косово
  • 21 Турска работа

    1 7 Отговор
    Нали турците не се интересуват от НАТО, а от ислямския свят, турция е велика сила, те са големи мъже, а не гейове, бля бля, защо реват като момиченца?! Защото са лицемерни страхливци и по-нагли от сиганите, ето защо!
  • 22 Язе съм

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Турска лудница.":

    Брачед превода бая ти куца! Но едно си знае Пенка. Казано е,че при евентуална война, която също е много вероятна в скоро време-Американските бази не са проблем. С две думи да ти обесня! Турция не напира за война-но наглия грък баце се напълва да подари повечето острови на Турция. Има един Сервски договор, което много добре обеснява при какви условия островите са преотстъпени на Гърция. Като по прочетеш малко и, ако въобще с хванеш за,какво иде на реч.. Се по заинтересува какво се случва на тия островчета последните години. И за капак, ако си мислиш, че Турция ще замълчи и без действа предоставената му в златна тепсия ситуация.. Леле

    Коментиран от #25

  • 23 Чобан

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "5иция":

    Не разбира се.Истерията и напрежението идва от гърците-щели да търсят газ например около Северен Кипър(не признавали, например че са "хора" и съответно нямат права...).Пък и се въоръжават със танкове, самолети, кораби, нищо че са задлъжнели до гуша бедните гърци, даже милитаризират острови,които трябва да са демилитаризирани.Раздадоха над 20 острова на САЩ за военни бази, дадоха и на Израел, мазнят се на Сауд.Арабия и Египет...иначе големи патриоти-по наведени от тях няма обаче-вижте фактите!
  • 24 истината е

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "5иция":

    На 7.7. 1913г. Два месеца след скючването на Лондонския мирен договор. Без да обявява война Турция напада България, докато българите воюват с Гърция и Сърбия.
  • 25 Преведете това

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Язе съм":

    Има споразумение от Лозана, което е много по-добро за Турция от споразумението на Севр, което замени. Там прочетох, че всички острови в Мраморно море, които са на 3 мили от турското крайбрежие, принадлежат на Гърция. Така че не сте чели нищо, Иначе бихте го знаели и бихте седнали на яйцата си.
  • 26 1234

    0 0 Отговор
    Малеййй а те турците координираха ли с НАТО закупуването на руските ракети.
Новини по държави: