Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 14:03 2 590 8

Сериозен наплив към британските университети

  • университети-
  • студенти-
  • великобритания-
  • наплив-
  • дейвид уилетс

Има риск твърде много млади хора да попаднат в капана на нископлатената работа

Сериозен наплив към британските университети - 1
Снимка: Shutterstock

Във Великобритания бейби бумът от началото на 2000 година ще наводни университетите и колежите с десетки хиляди повече завършващи средното си образование, предупреди бивш министър, отговарял за университетите, предаде БНР.

В доклад, публикуван днес, Дейвид Уилетс предупреждава, че е необходим цялостен преглед на разходите, за да се реагира адекватно финансиране на увеличението на студентите, защото иначе има риск твърде много млади хора да попаднат в капана на нископлатената работа. Уилетс посочва в доклада си, че твърде малко хора си дават сметка, че раждаемостта се е увеличила рязко след 2000 година, с повече от 100 000 годишно, а това означава, че след период от 15-20 години ще има около 15% увеличение на кандидатстващите в колежи и университети.

Ето защо Уилетс предрича провал на правителството в опитите му да намали финансирането на висшето образование като ограничи броят на младите хора в него. Бившият министър обаче каза, че демографските данни за младите показват, че има възможност да се реформира британския пазар на труда, въпреки сведенията напоследък, че те работят предимно в сектори като търговията на дребно, ресторантьорството и хотелиерството. Като министър в правителството на консерваторите Уилетс бе архитект на сегашния режим на студентски заеми и такси за обучение и определи нивото от 9000 паунда годишна такса за обучение на бакалаврите. Уилетс е за запазването на това ниво на таксите за обучение, но като се намали прага за погасяване, при който завършилите започват да погасяват заемите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех

    4 1 Отговор
    Затова ли Оксфорд крадяха руската ваксина не ми се мисли колко далнопробни са университетчета като шефиилд бирмингам гастонбороу борнемут и тн. села

    Коментиран от #7

  • 2 ТаУмВзе

    10 1 Отговор
    Нека позная цветът и пола!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тошо метела

    5 1 Отговор
    Гадни нглийски същества.
  • 5 гост

    5 1 Отговор
    До скоро нямаше , а сега наплив ? Да не се окаже като със шоферите ?
  • 6 Сандо

    3 0 Отговор
    Преди няколко години един британски експерт беше казал,че образованието им е единственото,което имат на световно ниво.
  • 7 Косе Босе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "смех":

    Голям Смях Бирмингам-вторият по големина град в Англия,било село,Оксфорд откраднал ваксина от Русия? Само че същата "открадната"ваксина е получила одобрение от европейската агенция по лекарствата,а виждаш ли оригиналната руска-НЕ! Голям Смех,Големо Нещо!!!Копейко-бачкача!Колко руски университета има в първите500 в света и колко английски има? Ако смяташ че една лъжа казана многократно ще стане истина-много се лъжеш,отминаха тези времена.В Русия лъжите са държавна политика вече 103г.така че нищо ново от твойта Раша-когато радио Москва ти каза добро утро тази сутрин погледна ли къде е слънцето? Защото аз погледнах и видях че изгрява от запад! Голем Смех беше,а още по Голем стана като прочетох какво пишеш.
  • 8 7 Косе!! Нашия най реномирани

    1 0 Отговор
    УНИВЕРСИТЕТ Е на 1300място в Световната класация??? Като дойде Герджиков за Ректор беше около 1000място,този ректор го Срина до 1300място Става дума за СУ КЛ ОХРИДСКИ???? НЕ ПЛАЧИ ЗА РУСКИТЕ И АНГЛИЙСКИТЕ, ПОГЛЕДНИ НАШИТЕ, КАКВИ Недоразумения Произвеждат!!!! Кухи Професори и доценти преподават, незнайно, как се сдобили с тези титли?? 30-40%от вишистите са с купени дипломи!! А политиците са с подарени такива!!
Новини по държави: