Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 08:30 5 355 16

Загубите за Германия възлизат на 29 млрд. EUR

  • наводнение-
  • германия-
  • щети

Пораженията от юлските наводнения бяха изчислени чак сега

Загубите за Германия възлизат на 29 млрд. EUR - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германското правителство оценява щетите от юлските наводнения, които засегнаха няколко региона на страната, на рекордните 29,2 млрд. EUR, съобщи медийна група Funke, позовавайки се на данни от кабинета на министрите.

Германските власти са кандидатствали за финансова помощ от Фонда за солидарност на ЕС. В него Берлин обяви гореспоменатата сума. Така щетите от юлските наводнения далеч надвишават щетите, причинени от подобни бедствия през 2002 и 2013 г.

Малко повече от половината от декларираните щети са във федералната провинция Рейнланд-Пфалц – предимно в районите в долината на река Ар, над 40% са в Северен Рейн-Вестфалия. Бавария и Саксония пострадаха в по-малка степен.

От 12 юли в Западна и Югозападна Германия бушуват дъждове, които причиняват опустошителни наводнения. Заради тях притоците на Рейн Ар и Мозел, както и малките реки Зауер, Прюм, Нимс, Кил и Ерфт наводниха бреговете. Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц са основно засегнати. Общият брой на загиналите във всички населени места, засегнати от бедствието, надхвърли 180, над 750 души са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йййй

    8 8 Отговор
    Почти сме 2022, а тези пиша статии за случка от преди месеци

    Коментиран от #11

  • 2 Файзер да им помага бре

    19 7 Отговор
    Фашисти.

    Коментиран от #9

  • 3 Е па

    42 1 Отговор
    При нас са толкова загубите от крадливи политици
  • 4 Кокошо яйце

    8 9 Отговор
    Фашистите родината изграждат.
  • 5 ууууу

    14 8 Отговор
    Чecтит дeн нa Вeликaтa Oктoмврийcкa Coциaлиcтичecкa Рeвoлюция - ceдми нoeмври! Дa живee coциaлизмът, кoйтo вeчe e пocтрoeн в Cкaндинaвcкитe държaви и oтчacти в Кaнaдa. И ниe иcкaмe дa живeeм кaтo нoрвeжцитe и дaтчaнитe. A нe пoд вoдaчecтвoтo нa бaндити и крaдци. Нe иcкaмe див кaпитaлизъм!

    Коментиран от #8, #10, #14

  • 6 ГанюБалкански

    13 2 Отговор
    Нема страшно, от ЕС ще им отпуснат Грантове за възстановяване, нали затуй туриха Фон Дер Лайнова начело, тяхна кукла ............
  • 7 БПФ

    11 1 Отговор
    А отговорните лица, които са отказали да източат предварително поне част от обема на язовирите, за да има къде да бъдат поета водата от поройните дъждове - въпреки, че са предупредени от синоптиците за това, което предстои, ще бъдат ли наказани? Или "глобалното затопляне" е виновно, въпреки че в предишни десетилетия и векове в Германия е имало много по-страшни наводнения?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ууууу":

    Разсмяхте ме с Канада. Тази държава официално е под властта на английската кралица. Един вид тя ще се окаже от собствеността си, тъй като при комунизма дори средствата за производство са народни? В скандинавските държави има някакъв вариант на социален социализъм, но с обгрижването на неработещите емигранти, скоро категорично системата им ще даде засечки. В Швеция, ако си емигрант и нещо не ти харесва жилището , палиш го и държавата веднага ти предоставя друго. За причините на пожара не се рови, за да не се загегнат човешките права на емигрантите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Анонимен

    1 0 Отговор
    Бълха ги ухапала.
  • 13 рбм

    2 0 Отговор
    Ако щетите са в България , една човешка длан , а толкова крадлива червена сган , раздадени 93 милиарда лева по евро програми и нито един лев на човек а само на другарите - примати , изверги , няма управия. Извергите смазват , избиват хората по селата - физически и психически, до няколко години характеристиката човек ще е непонятна!!!! В село очистиха 21 млади хора - написаното тук е самата истина.!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ууууу":

    Канада е Канада, защото там не живеят ... българи! Изглежда очевадно, но манталитет е много различен. Там всички работят в частния бизнес и малка част е в държавната администрация. И се работи, работи, работи! В България най-напред данъци и осигуровки не се плащат с дежурното: "Да измамиме държавата!". Може ли да не внасяш данъци и после да чакаш стабилни доходи?! Но ако си плащаш всичко те смятат за тъп. И няма как да е иначе, след като държавата превела пари на кухи фирми, които изтеглили 60 млн лв в брой и ги изнасяли с чувалчета, а банкерите дори не намерили за нужно поне елементарна проверка да направят. И никой още не е подгонил отговорните за отпуснатите средства.
  • 15 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "рбм":

    Само за едно ще възразя - тези хора не са червени или сини. За пари са всякакви. И тъмно лилави ще се боядисат за пари. И днеска се крещи: "Да изчегъртаме ГЕРБ от властта!", но 99% от членовете на ГЕРБ ще се пребоядисат и утре ще ги получите пак. Комунистите за една нощ станаха социалисти, после царисти, седесари, сега народности и променчици. Но сменят само дрехите и бардака, а ку...вижте са си все същите!
  • 16 Дон Санчо

    0 0 Отговор
    Печатницата за евро,работи,както на
    краварите.Миналата година дойчес имаше 2 трил,по - малко брут.вътр.пр .
    Драги ,веднага наду оборотите,а
    и Испания ,и Италия,също бяха в давещ
    се режим.За нас ,само глоби.Требе
    еврото да го печати Баце.
Новини по държави: