Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 16:09 4 584 122

Разберете, има само едно решение: задължителна ваксинация за всички

  • задължителна ваксинация-
  • европа-
  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • медици

Медиците са докарани до сълзи, свещениците се готвят за черна Коледа

Разберете, има само едно решение: задължителна ваксинация за всички - 1
Снимка: Shutterstock

Ние, журналистите, сме хора корави. Чувствата нямат място в ежедневната ни рутинна работа - нашата задача е да наблюдаваме, сравняваме и анализираме, да назоваваме грешките и да подреждаме фактите. Но когато става дума за човешки трагедии, и нашите реакции не се отличават от тези на останалите хора. Една колежка наскоро посети интензивно отделение, за да си създаде представа за ситуацията в болниците, която в последно време става все по-драматична. В редакцията тя после разказваше, че ѝ е било необходимо доста време, докато се съвземе от видяното. Медицинската сестра и лекарката, с които разговаряла, били толкова отчаяни, че не успявали да скрият сълзите си по време на интервюто.

До сълзи са докарани хора, свикнали да гледат смъртта в очите

Забележете само - до сълзи са докарани хора, които иначе всеки ден се сблъскват с човешкото нещастие и са свикнали да гледат смъртта в очите. Сега обаче в ръцете им умират хора, които са били напълно здрави преди да се заразят с коронавируса. Хора, които са можели да живеят още много години. Над 200 са в момента смъртните случаи на ден, а тенденцията сочи нагоре. И по-голямата част от тези хора умират само защото не са искали да се ваксинират. Само защото са били изпълнени със съмнения. Смятали са, че ваксината може да им навреди. Или пък просто не са искали да се подчинят на натиска за ваксиниране. Във всеки случай са си мислели, че тази инфекция едва ли е толкова опасна.

През ноември 2021 ситуацията в Германия е по-лоша, отколкото преди една година. А държим в ръцете си ключа към решението на проблема: разполагаме с ваксини. В Германия процентът на ваксинираните е под 70 на сто, а в провинциите Саксония и Бавария е дори още по-нисък. Защо в Германия има толкова много хора, които отказват да се ваксинират? Защо недоверието им към политиката, медиите и преобладаващото мнение в обществото е толкова голямо, че дори развиват агресия, способна да взриви цялото общество? На този въпрос не може да се отговори лесно. Но част от отговорността за това положение носи и политиката. Още от началото на пандемията тя предпочита да реагира, вместо да действа активно. И нерядко демонстрира несигурност и липса на кураж.

И страхливо си замълчаха

През лятото, когато други европейски държави мъдро и предвидливо решиха да въведат задължителни ваксинации за определени професии, всички партии в Германия страхливо си замълчаха, за да не би да отблъснат потенциални избиратели или да ги хвърлят в прегръдките на дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“, която открито ухажва антиваксърите. Преди изборите за Бундестаг през септември партиите в един глас обещаваха, че няма да има задължителни ваксинации. И тъй като сега няма как да се отметнат, те се опитват да изолират неваксинираните. Например с правилото, че на определени обществени места ще се допускат само ваксинирани и преболедували, а в някои случаи дори и от тези две групи ще се изисква тест за зараза с коронавируса. Сякаш това може да бъде някакво решение на големия проблем.

За обществения транспорт пък е предвидено да се допускат само ваксинирани, преболедували и тествани. Но кой би могъл да го контролира? Дали бъдещите коалиционни партньори в Германия, които промениха Закона за защита от инфекции, изобщо са се замислили по този въпрос? С новия закон, впрочем, отговорността за действията срещу пандемията се прехвърля на отделните провинции. А това означава, че отново няма да има единна линия на поведение, а само какофония от най-различни мнения и безкрайни дискусии за това кой е правилният път за справяне с пандемията. А той отдавна е известен: това са ваксините. Необходимите количества са налични, но волята за действия я няма.

Направете ваксините задължителни!

Кога политиката най-сетне ще разбере, че само с апели нищо няма да постигне? Има само едно решение срещу егоизма и равнодушието на някои граждани: задължително ваксиниране. Министър-председателите на провинциите сега искат да го въведат за персонала в здравните заведения и в старческите домове, но това не е достатъчно. Задължението трябва да е за всички. За подобно решение обаче липсва политическа смелост. Да, дори и задължителното ваксиниране вече няма как да спре четвъртата вълна на пандемията - нея нищо повече не може да я пречупи. До Коледа от COVID-19 ще умрат още няколко хиляди души. Но ако нищо не се промени, след четвъртата вълна ще последва и пета, и шеста. Само ако сме ваксинирани, а после опресняваме ваксинацията редовно, бихме могли да овладеем пандемията. С надеждата, че Коледа на 2022 година ще бъде по-добра от тазгодишната - и че най-сетне ще сме се поучили от старите си грешки.

Автор: Сабине Кинкарц


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    140 8 Отговор
    А за сезонния грип ще има ли задължително ваксиниране?

    Коментиран от #3, #27

  • 2 Чиба беее

    171 11 Отговор
    Пропагандисти на съмнителни разтвори вредни за здравето. Да не съм опитно зайче!

    Коментиран от #6, #92, #100

  • 3 Отг

    13 85 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    не защото той не е така смъртоносен както ковида .

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    95 10 Отговор

    До коментар #3 от "Отг":

    От грип през зимата умират повече хора.

    Коментиран от #11, #12

  • 5 НЕучуден

    129 7 Отговор
    Само глупости.... Коя е тая Сузане ли беше, кво?
    Нали се надупчиха, че и малките също. За какво реват сега?
  • 6 отг

    9 143 Отговор

    До коментар #2 от "Чиба беее":

    Баш си си опитно зайче , играеш си на руска рулетка с опасен вирус за който има ефективна и безопасна ваксина

    Коментиран от #23, #88, #94, #95

  • 7 Майна

    94 8 Отговор
    Фашизъм , сънародници...От понеделник с достъп до работа само с тест.. ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ТЕСТ.... ТРЯБВА ДА НЕ ИМ СЕ ДАДЕМ...ТЕ ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНАТ И НИЕ КАКВО ЩЕ ДАДЕМ КАТО ОТПОР!

    Коментиран от #110

  • 8 Не е истина

    122 10 Отговор
    Ненормалници откачени! Закво ми е ваксина, при положение, че ще се заразя, ще заразявам и останалите и нямам гаранция за последствията от прилагане на т.нар. препарати??

    Коментиран от #13, #80

  • 9 asd

    50 11 Отговор
    "Ние, журналистите, сме хора корави."

    Това все едно е да слушаш ган-щайните. Които освен за "корави" се мислят и за "умни". ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Топ държави от ЕС без вътрешна тоалетна:
    Румъния - 38 на сто
    България - 26 на сто
    Латвия - 19 на сто

    Коментиран от #75

  • 10 Колкото

    90 7 Отговор
    Повече ваксинации - толкова повече заразени, болни и умрели! В страната на мислителите и поетите - кого да извикаме , за да разясни това на германците?! Хегел, Ницше, Маркс или Енгелс - кого!

    Коментиран от #70

  • 11 баба яга

    9 64 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ей, стига си приказвал глупости.
    Има толкова общо със сезонния грип, колкото оная ми работа с твоята уста.
  • 12 отг

    44 11 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Не позна , в развитите държави където здравната им система е на светлинни години пред нашата , отчитат 10 пъти по-голяма ковид смъртност от грип .

    Коментиран от #17, #84

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    104 4 Отговор
    ТАКА Е..........САМО АКО МОЖЕ ДА ,,НИ,, КАЖЕТЕ ЗАЩО ПРИ 70=80% ,,ВАКСИНИРАНИ,, В ЕВРОПА ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПО ЗЛЕ ОТ ПРЕДИ И ЗАТВАРЯТ ВСИЧКО..........................И ХОРАТА ,,ЩЕ,, ВИ ПОВЯРВАТ...
  • 15 Хахов

    69 4 Отговор
    Значи трябва да променим Конституцията. Защото именно тя стои над всички други закони и същата забранява подобни практики, извършвани със средствата и езика на принудата. А-а, да - вие също да отговаряте пред закона, да бъдете преследвани, за подобни пасквили и пропаганда, а българската ви редакция - закрита. Малко крайно, но така казва Конституцията и законите ни, които за ваше щастие не се прилагат.
  • 16 БАЙ Х@Й‼

    41 6 Отговор
    Задачка за джурналисти: един човек е решил да скочи от мост , кога му помагате като му пречите или като го бутнете 🤔🤔🤔
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЗЕЛЕНА СДЕЛКА

    55 4 Отговор
    А задължителна кастрация?
  • 20 Майна

    66 5 Отговор
    Тука са тъмночервени провинциите с ИНЖЕКТИРАНИ, и смътността застрашително е скочила ,пак там...Ама за това сме били виновни НИЕ, ДЕТО СМЕ ЗДРАВИ И НЕВАКСАНИ....ЦЕЛТА Е СМАЧКВАНЕ И УНИЩОЖЕНИЕ..
  • 21 Некой си

    50 5 Отговор
    Немците да се ваксинират задължително.
    Не е нужно някой да полага усилия, за да превежда такива статии на български език.
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    56 4 Отговор

    До коментар #13 от "баба яга":

    И като те пази защо те е страх здрав човек да не те зарази ❓❓❓❓❓❓
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    64 5 Отговор

    До коментар #6 от "отг":

    Колко е сигурна и колко безопасна ❓/ заради Кунчев и Коритаров питам /
  • 24 Разберете

    50 3 Отговор
    ... има и друго решение !
    Всички провъзгласили се за богове на земята плюс техните платени , корумпирани Лакеи , забравили що е журнслистическа етика трябва да бъдат незабавно осъдени !
  • 25 БАЙ Х@Й‼

    48 3 Отговор

    До коментар #17 от "баба яга":

    България беше на първо място И БЕЗ КОВИД ‼️ Разбираш ли ❓
  • 26 От страни

    32 3 Отговор
    Да бе - само едно решение - смърт за всички. Благодаря но НЕ.
  • 27 Ами ...

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Разбира се.
  • 28 Нормално..

    54 4 Отговор
    И що стана!!!? Набоцкания над 70% Запад по ковидясват от Истока. Хахаха. Колко по неваксинирани има в дадена държава толкова по малко са заразените. Примери много. Беларус, почти цяла Аврика ,бившите руски ребулики в Азия, Авганистан.... Ако щете и България.
  • 29 Бай Манчо

    65 5 Отговор
    "Ваксините" не работят след като заразяваш и може да се заразиш - нека ни обяснят защо след като шамът си е същият и си се набол пак се заразяваш и разнасяш - обяснението : "ще го прекарате по-леко" е за наивници - починалите от ковид и увредените след ваксиниране са пъти повече от не ваксинираните . .. Абе спрете да ни "облъчвате" със словестните полюции на DW един компрометиран источник .

    Коментиран от #36

  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    51 4 Отговор
    Сабинке и 300% да се дупчите пак ще сте същите страхливци!сабинке,всеки човек умира веднъж и никой няма право да решава вместо него как да живее!В момента сабинке ви нападна грипен вирус и пак се оцъклихте!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Стефан

    45 4 Отговор
    Пподължавате да давате трибуна на тези манипулатори от ДВ. Те ли са най правилните вектор за Вас ?
  • 33 Йоан

    59 3 Отговор
    Вирусът не е изолиран.PCR тестовете дават фалшиво положителен резултат.Здравните фирми (болниците) имат финансова полза да установяват и лекуват Кромид. Протокола за лечението на Кромид е неправилен, и затова умират толкова много хора в болниците.Всичко това е една голяма измама, която цели да ви принуди да се инжектирате с Луциферин и Графен Оксид.
    Не знам кой печели от това- дали само Биг Фарма, или и самият Луцифер.Но със сигурност знам, че е измама, а измамените са предимно в Европа и САЩ.
  • 34 SH BG

    52 2 Отговор
    Ние българите ще почакаме да видим резултата от експеримента с намсиквото в Германия, Австрия, Франция, Израел... където са инжектирани по над 80-90% нещастни опитни зайчета, които след това се разболяват и мрат като от чума...!!!

    Дааа...!!!
  • 35 Коко

    41 3 Отговор
    Почвам да си мисля че тези статийки са неверни.Не може да са толкова тъпи германците.

    Коментиран от #103

  • 36 Бай Манчо

    39 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Манчо":

    Да бяхте сложили снимка на девойка с маска и очила държаща в ръцете си плачещо дете на което току що са му отказали ваксина - е тогава щях да пророня една сълза .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ами ...

    53 1 Отговор
    Бих поздравил авторката с "Високо знамето вдигнете", но песента е забранена в Германия, Австрия, Франция и много други държави. Интересно ми е как дамата си представя задължителната ваксинация. Ще има ли принудително отвеждане на несъгласните в специални лагери, паравоенни групи събиращи неваксинирани, задължителна изолация?

    Коментиран от #55

  • 39 24234

    51 1 Отговор
    Това че плиткоумниците виждат само едно решение, не означава, че няма други решения. Междудругото всички виждат как това решение се отрази на здравето и живота на хората по цял свят.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Обикновен човек

    30 2 Отговор
    Когато вямате понятие за съдържанието на ваксините, най добре е да си затваряте устата. Пандемията е страшна, заедно с ваксините , предизвикана е от алчниа рупа човекомразци. Некой няма право да убива масово населението заради пари. првителствата не вземат мерки за тотална защита на въздушното пространств поради страхът отубийците, създали лаборатарния Ковид 19. Скоро време Планетарния разум ще отвърне с ликвидация на убийците. Максимум 1925 година започвазпълнеито на Планетарното наказание. Така сочат математическите изчисления.
  • 42 Фарс

    38 1 Отговор
    Болестта е в мозъка! Емоционално осакатени хора искат всички останали да изпълняват нарежданията и щенията им.
  • 43 Боби

    33 4 Отговор
    Време е за въстание срещу фашизма, пролетарий от всички страни обединявайте се

    Коментиран от #48

  • 44 Сивата чапла

    36 1 Отговор
    И коя е авторката?
    Моите хора работят точно в здравната система и знам отвътре как стоят нещата!

    Тия журналя са лъжци и нагаждачи!
  • 45 зззззззз

    32 0 Отговор
    Дали ще си сложа компота на Бил Гейтц да не се изказва някаква т..па, дърта, корумпирана, журналистка. :)
    За участниците в генозида има видовден.
  • 46 Гео

    32 2 Отговор
    Неква зелка Сабина Конекрадец да не ме агитира да се боцкам. Нека да помислим - по статистически данни в периода 1950 - 1960 са се раждали около 130 000-140 000 деца, за периода 1980 - 1990 са се раждали около 80 000 - 90 000 деца. Сега са около и под 60 000. Средната продължителност на живота в България 75-76 г. за жените и 72-73 за мъжете. Като приспаднеш дали фира 8-10% за жизнения цикъл, нищо нереално е днес да мрат годишно 110 00- 130 000 годишно. Разделете на 365 дни и ще се види, че дневната смъртност от 300 - 330 човек е нещо нормално. Ако не се промени демографската ситуация и след приспадане забягналите зад граница, бездетните и прочие, след 70-80 г. смъртността в БГ-то ще падне но 45-50 000 годишно. Разделено на 365 - това прави по 150 - 170 на ден. Смятайте бре, хора, за да не ви манипулират

    Коментиран от #57, #61

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пролетарий

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Боби":

    обедини се!
  • 49 Грую

    42 1 Отговор
    Aз виждaм иcтинcкaтa зaгрижeнocт зa хoрaтa пo cлeдния нaчин: Вceки дa e зaдължeн дa минe прeз бaнкaтa и дa му ce плaтят нa двa пъти пo 1000 лв. прeз двe ceдмици, кoитo дa мoжe дa хaрчи пo cвoe уcмoтрeниe! Aкo нe oтидe дa ги взeмe дa бъдe ocвoбoдeн oт рaбoтa, пoрaди тoвa, чe явнo нямa нуждa oт пaри! Тoвa зa мeн e иcтинcкa зaгрижeнocт! A дa тe плaшaт c увoлнeниe и вcякaкaвa диcкриминaция, пoрaди тoвa, чe oткaзвaш дa cи вкaрaш в тялoтo химичecкa cубcтaнция c нeяcнo cъдържaниe и бъдeщи eфeкти, тoвa зa мeн нe e зaгрижeнocт, a здрaвeн гeнoцид! Или aз бъркaм нeщo c пoнятиятa?!?
  • 50 Hoho Boho

    35 0 Отговор
    "През ноември 2021 ситуацията в Германия е по-лоша, отколкото преди една година"

    А причината е, че тогава нямаше ваксини, а се повечето германци са ваксинирани.
    Няма връщане назад.
    Свещениците да се готвят за черна Коледа...
  • 51 Плана ви всички хора го разбрахме!

    34 1 Отговор
    "... ако нищо не се промени, след четвъртата вълна ще последва и пета, и шеста. Само ако сме ваксинирани, а после опресняваме ваксинацията редовно, бихме могли да овладеем пандемията!"
    Изверги!!! 🤬
  • 52 Ами

    34 1 Отговор
    НЕ ми пука за Германия, каквото щат да правят.......лошото е че се пробват да ни морят и нас и в голяма степен успяват. Народе български, сега е времето да се опълчиш на всички които искат да те ликвидират, а те не са никак малко......външните врагове, маскирани като приятели и съюзници заедно с тукашните си продажни подлоги и предатели готови на всичко за пари! Дано БОГ ни даде сили и смелост за да се преборим срещу това зло, само с Божията Помощ ще успеем да се спасим от мръсните алчни сатанисти протягащи кървавите си ръце към нас! БОГ да пази България и всички истински българи и да накаже всички, които системно и упорито са против нас и искат да ни унищожат с действията си!
  • 53 Сталин

    17 2 Отговор
    Направи голяма грешка като ви остави.
  • 54 ГОСТ

    27 1 Отговор
    Дойче корона веле .
    Майстори на пропагандата и фейка .
  • 55 Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ами ...":

    Да точно това ще стане,ако продължаваш да си лежиш и пишеш.

    Коментиран от #58, #64

  • 56 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    8 0 Отговор
    ГОЛФ 5 БАРТЕР ЗА СЕРТИФИКАТ

    Коментиран от #59

  • 57 Гошко

    3 15 Отговор

    До коментар #46 от "Гео":

    да, че общата смъртност нормално е около 300 на ден.
    Но, до миналата година. Тази година е много повече.

    Коментиран от #63

  • 58 Все едно

    2 7 Отговор

    До коментар #55 от "Киро":

    да ме задължат да ходя на работа, да плащам данъци или да спирам на червено!
  • 59 Че къф

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "ДОИЧЕ ЗЕЛЕ":

    е тоя голф 5 за 300 лева?

    Коментиран от #78

  • 60 Нещу

    1 5 Отговор
    ни мога да та схфана.
    Ко кайш?
    Задълително ли е?
    За кви пари говорим?
    1000 лева на масата и мое да си помисля колко ми струва да се ваксинирам.
  • 61 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гео":

    Кой ти каза,че средната възраст за пренасяне на оня свят е 72-73г????Стъкмистиката ли???Що не си направиш труда да отидеш до някой гробища и да статистираш???попитай професор кунчев...

    Коментиран от #65

  • 62 Българин

    16 2 Отговор
    На всяка подобна статия на Дойче Зеле слагате снимка на лекарка/сестра, седнала с ръце на очите, вече си мисля, че и в Германия по цял си стоят на д-тата и се оплакват, точно като у нас.

    Коментиран от #101

  • 63 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Гошко":

    Колко много?

    Коментиран от #67

  • 64 Ами ...

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Киро":

    Не, Кирчо. Убеден съм, че дамата би се ужасила от подобни неща.
  • 65 Гео

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ще попитам Рада Дълбоката
  • 66 Жоро

    20 2 Отговор
    Бог ще ви накаже всички които искате задължителна ваксинация!!!
  • 67 Ами .....

    1 9 Отговор

    До коментар #63 от "Ами ...":

    Според НСИ:
    - последната седмица на март 2020 са починали 2082 (297 на ден)
    - последната седмица на март 2021 са починали 4036 (586 на ден)

    Коментиран от #79

  • 68 Грульо

    24 3 Отговор
    Коркодилски сълзи са туй. Хем виждат, че ваксините са измама, хем насилват хората с експерименти и останалия ковит геноцид. На все повече хора им става ясно, че фалшивата загриженост е заради други цели, но не и за грижа за народа.
  • 69 Кую

    11 1 Отговор
    Мошеници.
  • 70 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Колкото":

    Хитлер
  • 71 Ха Ха Ха

    12 1 Отговор
    "Само ако сме ваксинирани, а после опресняваме ваксинацията редовно, бихме могли да овладеем пандемията."

    Коментиран от #111

  • 72 Фермер

    14 2 Отговор
    Признание, че световното население е подложено на принудителна експериментална генна терапия Стефан Оелрих, директор на фармацевтичния отдел и член на управителния съвет на Байер говори на Световната здравна среща на върха за генната терапия с експерименталните препарати.
  • 73 В Африка

    11 2 Отговор
    ваксинирани и болни няма...Що така, бе Миме?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 WC 00

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Ти затова ли непрекъснато сеreш по коментарите?
  • 76 Фермер

    11 0 Отговор
    Ако търсите истината thebulgariantimes
  • 77 no name no face no numberИ

    15 0 Отговор
    Няма ли кой задължително да забрани тази медия DW Кои са те някакви ......, Че да заповядват на хората как да живеят. Под достойнството ми е да се занимавам със същества от този тип, но много се взеха на сериозно
  • 78 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Че къф":

    1.9 С ТУРБО
  • 79 Фермер

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ами .....":

    На електронния портал вече пишат и починалите ваксинирани след 10 страница.
  • 80 Фермер

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не е истина":

    Това не са ваксини не предпазват от нищо
  • 81 Фермер

    10 0 Отговор
    Ако търсите истината
    thebulgariantimes
    Също така вижте във феийсбук Пламен Пасков
  • 82 реалист

    10 0 Отговор
    По-добре ме застреляйте или обесете отколкото да се мъча от страничните заболявания от експерименталките.

    Коментиран от #83

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Просветен илюминат

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "отг":

    А би ли обяснил как без аутопсии се установява тази Ковие смъртност?
    И като няма изолиран вирус от какво всъщност умират хората знаеш ли?
    Човек с диабет влиза в болница и не се лекува за диабет,а за Ковид и умира от какво е починал като не е лекуван за диабет?
  • 85 Просветен илюминат

    15 0 Отговор
    В частна клиника с Ковид отделение влизат за Ковид пациенти за 3,4 дена усвояват се едни 3000лв и ги изписват.
    Клиничната пътека на Ковид е добър стимул за финансово търговската здравна система да минават повече пациенти и за това се почва с Ковид и свършва с Ковид,други болести няма за медиците.
  • 86 Директно:

    15 0 Отговор
    ЦИРК, ФАРС И ДОЛНОПРОБНИ ЛЪЖИ!!! дойче веле е най-фалшивата и пропагандна медия в света!!!
  • 87 Иван

    6 1 Отговор
    В Австрия е въведена принудителна ваксинация като за целта е мобилизирана армията, няма неискам няма недей отиваш в концлагера!
  • 88 Boxer EZ 3.0

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "отг":

    От тази "безопасна" ваксина си отидоха 5 мои периферни познати ( в случай на желание, мога и трите имена да им науча и ЕГНто!
    Заминаха си и 11 от ковид...
    Отвратен съм, че ми се налага да разчитам на приятели и познати, за да си направя статистика! Направо нямам думи! Защо държавата не следи смъртността ОФИЦИАЛНО, при ваксинираните? Ами аз трябва да го правя?! Бесен съм, за това!!!
    А, за теб спокойно! Нямам познат умрял от ковид, след завършен курс на ваксинация! Така, че според моята статистика, ваксините предпазват от ковид 100%
    Много тежка статистика! Не е като тази от телевизията!

    Коментиран от #99

  • 89 Истински ЛЕКАР

    17 0 Отговор
    Всичко с тоя К19 е бутафория и на никой не му дреме за здравето на никой, иначе всичко вредно щеше да е забранено от вредни храни до цигари алкохол и наркотици мнооого отдавна.
    Ама не, защото има яко кинтаж за прибиране и народа трябва да мре, но забележете, като си плаща сам за отровите... както е и с поредните боклуци, ваксините!
    Интересно защо искат да ни предпазят от един грип, а за останалите отрови се правят на разсеяни... опа, забравих, че и сега ни тровят, ама с ваксини, но уж ни предпазвали... т.е. тровят тези, които са се боцнали...
  • 90 Еврогеец

    11 0 Отговор
    2024 година реклама: Съберете трийсет ваксини и получавате два противогаза на цената на един..
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 фармахим

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чиба беее":

    Скоро бях изписа от ковид-отелението, постъпих със сатурация 82, след седмица ме изписаха. Болестта не е чак толкова тежка, но изисква адекватни мерки. БЛАГОДАРЯ НА ТОКУДА! Не бих се ваксинирал, дори след това боледуване. При сегашния щам на 7-10 души един стига до болница. Тези, които не стигат, съвсем няма смисъл да се ваксинират !
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 фармахим

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "отг":

    виж отговор 27. ОТ ПЪРВА РЪКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ВАКСИНИРА - ПОНЕ ДВЕ ПЪЛНИ КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ЗА ДА нЕ УМРЕ ОТ СЪСИРВАНЕ НА КРЪВТА!!!!!!!!!!!! ВАКСИНИРАН Е ВСЕ ЕДНО БОЛЕН - ПАЗЕТЕ СИ ЗДРАВЕТО НЕ ИГРАЙТЕ РУСКА РУЛЕТКА С ТЕЗИ ВАКСИНИ - ИЗЛЕДВАЙТЕ СЕ СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ!!!!!!!!!!!!!
  • 95 фармахим

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "отг":

    виж 92(шити сайтче е това)
  • 96 ЧЕНГЕЛЕЕТО

    4 0 Отговор
    ДА ГО БИИИЕМ И ДА ЕАААБЕЕМ ЧЕ КАТО ПОЧНЕ ТЕРРОРЪТ С ВАКСИИНИТЕ ЧАЕНГЕЛЕТАТА ЩЕ СА ИННКВИЗИТОРИТЕ
  • 97 ВРЕМЕ Е ЗА БОЙ

    7 0 Отговор
    БЪЛГАРИ СРЕЩУ ПФАЙЗЕР И СРЕЩУ ЕВРОГЕЮ
  • 98 Фермер

    1 0 Отговор
    Е как така не следи. На държавния портал си пише колко са починалите по дати и с какви ваксини са били.Над 500 души
  • 99 Фермер

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Boxer EZ 3.0":

    Е как така не следи. На държавния портал си пише колко са починалите по дати и с какви ваксини са били.Над 500 души
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ARGON

    9 1 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Тва същество на снимката не е медицинско лице, а преоблечена платена артистка. Парите корумпират.
  • 102 Exanches

    7 1 Отговор
    Яка пропаганда в ход! Това не са ваксини и скоро няма да станат!
  • 103 Петър

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Коко":

    Повярвай-може. Те са защитници от много време на всякакъв вид ваксини и се бодат от край време с всякакви още преди да се появи ковида. Несъгласните с ваксинирането там са хулени и обиждани най-брутално от мнозинството зомбита. Немците са изключително зомбирани като нация, твърдо вярват във ваксинирането и дори 100% да станат ваксинираните, а умиращите да се множат, те пак ще ти донесат от десет кладенеца вода как не било поради ваксините.
  • 104 Реалност

    9 1 Отговор
    А вие ако си отворите очите и погледнете какво се случва във всички държави, които са с голям и/или пълен брой ваксинирани, ще разберете какви глупости пишете!.... На какво основание са тези ваши твърдения към днешна дата, че големият процент ваксинирани намалява броя на заразени, като навсякъде реалността е точно обратната!?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 МмАаНн

    6 0 Отговор
    От време на време ДВ се изпуска и казва някоя истина: "През ноември 2021 ситуацията в Германия е по-лоша, отколкото преди една година". Т.е. преди една година нямаше ваксини и ситуацията беше по-добре.
  • 107 hahaha

    1 0 Отговор
    и на всеки 6 месеца бустерна доза
  • 108 4554

    2 0 Отговор
    Дойче зеле, аутоклозинг.
  • 109 1234

    3 0 Отговор
    Лекарите вобще не им пука, някой даже забогатяха,и се радват, стига глупости, а лекарите защо не се вакс. Аааа,
  • 110 1234

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Във Австрия, и вакс. Си правят тест. Хората са бесни, сега ги карат да си слагат трета доза, ама фаида няма, разболяват се и дори умират, с вакс. Скоро и те ще стачкуват
  • 111 1234

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ха Ха Ха":

    Ти знаеш ли вобще какво има във вакс. Че пишеш глупости, малко се ограмоти. Само телевизия не гледай излез навън.
  • 112 flipp

    2 1 Отговор
    ДВ пак с безмозъчната си пропаганда, фактите нямат значение а
  • 113 Joro

    3 1 Отговор
    Защо трябва всички да разбираме? Аз разбирам, че вирусът заразява 5% от хората като цяло - в страната, в света, айде за отделни държави има разлики, примерно в САЩ са 10 %. От общият брой на населението досега са починали 0.5 % от световното население. Това не може да бъде световна пандемия, нито основание за ваксиниране на всички. Виждаме, че процентите заразени и починали са постоянни от началото до досега. От заразяването с вируса над 95% оцеляват, остават живи. Тогава за какво е тази истерия, тези заплахи и принуда? Това е тероризъм.
  • 114 Хихата

    0 1 Отговор
    Първо се почва с: хлип-хлип-хлип, шмтък-шмрък-шмрък... Изкарва се един сълзливо-сополив пасквил, след което следва ВРЯС-ВРЯС-ВРЯС-Всички на принудително дупчене или в концлагери, и от там директно в газовите камери!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 националист

    1 0 Отговор
    Мисля че Дойче веле пропагандира опасни ,човеконенавистни и фашизоидни идеи и практики и трябва да бъде забранена защото разпространява слово на омраза към определена група от хора които не желаят да се набодат с неизвестни препарати и да бъдат опитни зайци. закрийте зловонното и не чисто парче плат наречено дойче веле.
  • 117 Един там

    0 0 Отговор
    Ако ви е интересно погледнете сайта на НСИ и ще разберете каква е истинската смъртност. Всъщност не е кой знае колко завишена спрямо миналите години. Също така вече има информация точно колко са вредни ваксините, как са минали тестовете и дали на някой му пука за здравето ни.....Всеки си прави сам сметката... Факт е обаче, че за хора над 60 години ползите от ваксината превишават в пъти рисковете. Аз лично не смятам, че това е така за по-млади хора...

    Коментиран от #119

  • 118 Хари хари

    2 0 Отговор
    Във Австрия се заразяват ваксинирани, и се лекуват много трудно
  • 119 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Един там":

    Приятелю, как точно разбра, че последното написано от теб е "факт", при положение, че технологично са необходими десетина години проследяване действието на някоя експериментална субстанция, за да бъде призната ЕВЕНТУАЛНО и наречена ваксина?
  • 120 Някой

    0 0 Отговор
    Във видеоклип се говореше за това, че за ваксиниран от КОВИД се брои надупчения с експериментална субстанция едва след 14-я ден от това от (без)умно мероприятие. Сещате ли се като какви биват преброени и причислени пострадалите от тези "ваксини" когато попаднат в рамките на това време в болниците?
  • 121 Възмутен

    1 0 Отговор
    Който иска се ваксинира, който не иска Не. На сила хубост не става . Освен това да предлагаш някакъв бъркоч вместо ваксина, като го рекламираш за ваксина и да задължаваш човек да си го поставя в организма е престъпление
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: