Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 18:33 2 214 18

Призив за задължителна военна служба във Франция

  • военна служба-
  • франция-
  • мишел барние-
  • армия-
  • войници-
  • служба

Той смята, че подобна служба ще засили „чувството на принадлежност към нацията“

Призив за задължителна военна служба във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият преговарящ за Брекзит Мишел Барние, който се надява да е кандидатът за президент на Франция на дясната партия „Републиканците“, заяви днес, че ако бъде избран, ще работи за връщането на задължителната военна служба, предаде АФП, съобщи БНР.

Барние, който преговаряше с Великобритания от страна на ЕС, си спечели аплодисменти за представянето си при продължителните дискусии за развода на Лондон. Той е един от петимата политици, които се съревновават за номинацията на „Републиканците“ за изборите идния април.

Според него дебатът трябва да бъде за 6-месечна служба за военна и гражданска защита за всички мъже и жени на възраст между 18 и 21 години. Барние смята, че подобна служба ще засили „чувството на принадлежност към нацията“ и ще позволи на младите хора от различен социо-икономически произход да се смесят.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    22 4 Отговор
    А как ще ги убедят,че ще се наслаждават на военната служба?
  • 2 Твърде

    41 3 Отговор
    късно!
    Ще бъде армия на падението.
    ПедалМангалПедалМангал. Що ebaнье ще падне в казармата.
  • 3 русенец

    41 4 Отговор
    Явно и франсетата си имат своя Джамбазки, който 10 години се е крил от влизане в казарма, ама сега е първият, който иска връщане на наборната служба.

    Коментиран от #17

  • 4 Пучо Капучо

    27 5 Отговор
    Този Барние не е у ред. Че то във Франция сбърканите са повече от нормалните мъже и ше има да се пердашат у казармата...та чак и обмяна на опит с хамериканската армия ше правят, че ония зад океана са напред с матряла...
  • 5 Хмм

    24 1 Отговор
    Като че ли всеки се готви за нова Световна
  • 6 Апропо

    21 1 Отговор
    Хуморески ! За жените ясно , ама мъже от къде ще намерят в тая Франция ? Те нали уж си внесоха ама пак няма.
  • 7 Леле мале

    16 5 Отговор
    Евро-африкано-арабската кочина ще засилва чувството за принадлежност ?! Безполово ислямски фантазии, обречени сте на разпад.
  • 8 Луд кашик

    26 5 Отговор
    Където не мине пехота, няма спечелена война ! По време на Първата и съюзническата война България е имала над 800 хилядна боеспособна армия , която е газела наред !Сега армията ни е три пъти по-малка от полицията !На времето когато служех в БНА имах подготовка която ми даваше умението да изям с парцалите трима противника едновременно !

    Коментиран от #13, #15, #18

  • 9 Фокс

    14 0 Отговор
    Франция ще бъде първата държава жертва на новият световен ред.Там нещата вече са извън контрол.Интересното обаче е че тя е ядрена държава,тъй че ако реши в един момент да си реши вътрешните проблеми радикално никой не може да я спре.Но преди това има доста време и доста кръв ще се пролее.
  • 10 Рошко

    9 0 Отговор
    Тез искат военни за да могат да контролират и потушават протести, че напоследък полицаите им идва в повече от жълтите жилетки
  • 11 Таратор

    13 0 Отговор
    Кой е най-големият масов убиец в историята на света? Повечето хора вероятно приемат, че отговорът е Адолф Хитлер, архитектът на Холокоста. Други може да предположат, че това съветският диктатор Йосиф Сталин, който е успял да убие още повече невинни хора. Някои ще се сетят за Уинстън Чърчил, който през 1943 г. целенасочено оставя милиони индийци да умрат от глад. Между другото концентрационните лагери, така ефективно използвани от Сталин и Хитлер, са измислени от Британската империя, като решение на проблема с малцинството на бурите в Южна Африка. Наистина Британската империя успява да избие около 150 милиона души за близо 2 века. Ето защо Великобритания е била от „Великите сили“, която дейно е подкрепяла Османската империя и е била против освобождаването на поробените от нея народи. Франция и тя така.
  • 12 Стайко

    12 1 Отговор
    1/3 от младото население на Франция са черни... Представям си френско-сенегалско-мароканска армия, говореща на френски..
  • 13 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Луд кашик":

    Сподели номер на поделение моето беше 22580 65 МСРО

    Коментиран от #14

  • 14 Хъш

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Браво, било е интересно, 18 месца в 32 990 също беше забавно :).
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 джуров

    2 0 Отговор
    айде искоро и у нас ,че като гледам джендър поколението ни ,недай си боже да се случи нещо лошо не ми се мисли колко надалеч ще избягат сегашните татуйрани фитнес правежи,туй калашника таблет ли е май..
  • 17 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Наборната служба е задължителна за малката държава, ако иска да оцелее във времето.
    На държавата все някога ще и се наложи да воюва. Единствения начин малката държава да устои на нашественика, е да бъде подготвена за всенародна /отечествена война. "Армията е народът в униформа". Това изумително прозрение на Бенджамин Констант с три думи разяснява всичко. България имаше създадена система за воюване в която се мобилизира целия народ. Създаде я Царство България. Тази система бе развита и усъвършенствана следващите поколения в Народна република България.
    При Република България се подбраха за политици невежества с обзор петилетка пред носа, които разрушиха Народната армия градена поколения наред още от царско време. Сега армията не е народна, а васална. Крачи по чужди задачи, хойка да оправя световния мир, а няма умения да защити страната при въоръжено нападение. Вместо умения по тактика, с предимство са уменията по английски език.
    Сбъркана работа. Дано Господ да ни пази, че армията ни не може - до там я самодокараха.
  • 18 Бодак

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Луд кашик":

    "На времето когато служех в БНА имах подготовка която ми даваше умението да изям с парцалите трима противника едновременно !"

    Сега се ценят други умения - да говориш на английски с трима едновременно
Новини по държави: