Last news in Fakti

16 Декември, 2021 15:50 2 957 16

Весела Чернева: Естония се притеснява да не е “в менюто” между Байдън и Путин

  • весела чернева-
  • европейски съвет-
  • европейски съвет по външна политика

"Посещението на новия премиер Кирил Петков в Брюксел в петък е знак, че България иска да има проактивна позиция по Плана за възстановяване", смята Чернева

Весела Чернева: Естония се притеснява да не е “в менюто” между Байдън и Путин - 1
Весела Чернева, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Напрежението на границите на Беларус и Украйна е основна тема на Европейски съвет в четвъртък. Вече станаха ясни разликите в оценките между страните: Естония се притеснява да не е “в менюто” между Байдън и Путин, а Италия разчита на диалог. Позицията на Германия ще е ключова, в това число и по "Северен поток 2". Това каза Весела Чернева, заместник-директор на Европейския съвет за външна политика и директор на офиса в София, в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", което се излъчва по TV+.

"Посещението на новия премиер Кирил Петков в Брюксел в петък е знак, че България иска да има проактивна позиция по Плана за възстановяване, регионалната сигурност и върховенството на "закона в ЕС", коментира Чернева.

Целия разговор между Веселин Дремджиев и Весела Чернева можете да проследите във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Девети септември

    21 3 Отговор
    На времето имаше и трети, който разпределяше картата на света Чърчил се казваше. Ама вече не са "велики" и те се причисляват към пуделите. Та нищо чудно накрая доста да отидеме за курбан.

    Коментиран от #12

  • 2 тикви

    10 4 Отговор
    И такава Руска държава ли има-Ес Тони... яяя....!
  • 3 Сивата чапла

    23 1 Отговор
    Не се спряха тия задокеански лешояди. А слуги на локално ниво, колкото искаш. ......
  • 4 Нямам място

    15 1 Отговор
    За притеснение. Спомнете си че байдън каза че ще наложи поредните санкции на Русия Ако превземе Украйна. Това си е поощряване да влезе там тъй като както знаем никакви санкции не влияят на Русия.
    И какви ще са тези санкции на няколко бизнесмени ще бъде забранено да посещават Щатите ще те спрат износа на някой американски стоки за Русия и за няколко стоки от Русия за Америка. Може би ще експулсират някой треторазряден сътрудник на посолството във Вашингтон и горе-долу това е.
  • 5 пешо

    14 0 Отговор
    интересно, естонците какво са очаквали? мед и масло? може, ако бяха на границата с кравария. и пак не есигурно. ;)
  • 6 mi6osp

    17 0 Отговор
    Посещението на Виктория Нюланд в Москва беше, доза да предложи на Путин да вземе Украйна, в замяна на отказ от съюза с Китай. Тя бе изслушана от зам.министър по без коментар бе отпратена. По същата причина Байдън поиска разговор с Путин на четири очи . Получи същия резултат, но Путин му обясни и значението на червените линии за безопасността на Русия. Сега Байдън по същата причина търси спешно втора среща на четири очи. А междувременно Путин и Си в разговор съгласуваха действията си. САЩ са натясно и наясно, че срещу съюз Русия и Китай шансовете им са нула във всяка сфера. Днес има две интересни статии по въпроса от Ган в the National Interest.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Интересно. ...

    16 2 Отговор
    За всичко за западните демократи им е виновна Русия.А забравиха че всички войни до една последните 1000 години са започнали от запад.То не бяха кръстоносни походи, то завоюването на народи, новият свят, световните войни...наяждане нямат тия демократи...
  • 9 пешо

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "mi6osp":

    здрасти, мише!
    да, активни са. и май взеха да се напрягат, именно заради усещането, че нещата им се изплъзват изпод копитата. да турнем и индия към горчивите хапове напоследък. ;)
  • 10 Сатана

    9 1 Отговор
    Кпетковеца отива на инструктаж в Брасълс и да си свери часовника с. Козяшката адженда
  • 11 big

    5 0 Отговор
    Нищо подобно! Това посещение е един вид сгляда и запознаване! Там ще му разяснят какво и как трябва да прави, кого да слуша и какво да говори, дори и малко ще го заплашат. Това е нормална практика за ЕС, оттам първо минават след изборите всички министър председатели и президенти, освен всичко друго ги запознават и със структурата на ЕС. Току виж им хареса и го потупат по гърба с някой друг милион за добре дошъл!
  • 12 Десети ноември

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Девети септември":

    След като на девети септември бяхме курбан, това вече няма да се повтори.
  • 13 Иван

    5 0 Отговор
    Защо Естония трябва да бъде в менюто на ирландския боклук Джо Байден??? Ирландия в менюто на Путин ли е???
  • 14 Иван

    9 1 Отговор
    Нека Флорида бъде в менюто на Путин и Байден!!!!! Нищо лошо няма! Байден е готин човек, да седнат, да хапнат,да се разберат като приятели коя част на Флорида за кого ще бъде.
  • 15 не може да бъде

    0 0 Отговор
    Според мен няма място за такива притиснения.Литва напр.вече е твърдо в менюто на Китай,а Украйна също проявява голямо желание да бъде изядена от Китай.А на руснаците струва ми се не им харесва в менюто да бъде Естония,считат ,че не е достатъчно вкусна!?
  • 16 Светослав Славчев

    0 0 Отговор
    Европа продължава да се прострелва в краката ....Без Русия , Европа няма бъдеще ...Ние също . Иначе успех на грантовете :)