Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 07:55 1 724 17

Русия регистрира рекорд по заразени, но ще облекчава мерките

  • омикрон-
  • русия-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • изолация

Омикрон не е довел до увеличаване на броя на починалите

Русия регистрира рекорд по заразени, но ще облекчава мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще облекчи някои от ограниченията си от днес, съобщи здравният регулатор, независимо че беше регистриран рекорден брой новозаразени на дневна база, а вариантът Омикрон се разпространява в цялата страна, предаде Ройтерс.

От януари насам броят на новите случаи на дневна база расте бързо, но силно заразният вариант Омикрон не е довел до увеличаване на броя на починалите и неотдавна Кремъл отхвърли притесненията, че ще има нов локдаун. Съгласно най-новото разпореждане на регулатора, от днес хората няма да се самоизолират след контакт със заразен с коронавирус. В Москва училищата и детските градини може да прекратят от идната седмица изискванията за изолация на деца.

По-рано тази седмица ръководителката на здравния регулатор Ана Попова каза, че някои от ограниченията вече не са оправдани, тъй като Омикрон се разпространява прекалено бързо. До 20 на сто от заразените хора в Русия и 40 на сто от тези в Москва нямат симптоми. Разпореждането за отмяна на карантинните ограничения идва в момент, когато случаите на дневна база скочиха вчера до 177 282, при 168 201 предния ден. Съобщава се и за 714 починали с коронавирус за последните 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 big

    38 3 Отговор
    Да, така е, но това не се прави само от Русия, а от доста страни и то не от третия свят! Явно е дошло време да се разбере, че на тази истерия и е дошъл края! Държави като Швеция и Беларус в Европа го доказаха практически, а у нас се видя, че нашето здравеопазване е голо!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бкп

    5 26 Отговор
    Путин заспа на трибуните на олимпиадата в Китай докато Кадиров постепенно му отнема властта в Мордор.

    Коментиран от #9

  • 7 Българин

    28 3 Отговор
    "от днес хората няма да се самоизолират след контакт със заразен с коронавирус"

    Ето това е демокрация а не задължителното "ваксиниране" което налагат в "демократичния" запад - в Канада и няколко европейски държави има бунтове заради това но нашата "обективна" журналистика мълчи здраво - това противоречи на официалната краварска пропаганда и не може да се казват такива неща и даже и по лошо - лъжат че протеста бил срещу "лошите пътища".
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    14 3 Отговор
    ОМИКРОНА НАЙ ВЕРОЯТНО БЕШЕ ПУСНАТ ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ СТАДЕН ИМУНИТЕТ ... ОТ ИЛЮМИНАТИТЕ ДЕТО СЕ СЪБИРАТ ВСЯКА ГОДИНА В ДАВОС ... .. ПОНЕЖЕ КОРОНАВИРУСА УДРЯ КАПИТАЛУЗМА КАТО СИСТЕМА
    ... КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ , ТОЛКОВА ПО- ДОБРЕ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 РУСКА МЕЧКА

    5 5 Отговор
    И вив Русия Големците са подвласни на сатанистите.Прьскат сьс Кемтрейс и хората се разболяват.

    Коментиран от #14

  • 11 КОВИД ГЕНОЦИД➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    12 2 Отговор
    "До 20 на сто от заразените хора в Русия и 40 на сто от тези в Москва нямат симптоми." - УЖАС. Толкова страшен вирус, а половината дори не го усещат. 😱😄
  • 12 Спрете се

    17 3 Отговор
    Русия регистрира рекорд по заразени, но ще облекчава мерките Ето от заглавието е видно, че Русия пак е зла държава. Пик на заразени обаче на никой не му пука, нека умират. До кога с тази антируска пропаганда, не ви ли писна вече, толкова очевадна е. Къде отиде свободата и обективната оценка на медиите. Сертификати безумни мерки и пропаганда това ли ви е демокрацията?

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Монсанто

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "РУСКА МЕЧКА":

    и тебе ще напръскам
  • 15 Хари

    4 1 Отговор
    Омикрон варианта е по-слаб от обикновена настинка. Умре бизнеса с ваксините.
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор
    Русия
    23.01–5.02
    Общ брой случаи 1 572 844
    Смъртни случаи 9 145
    1048/100000,в момента ние сме на 1672/100000,а англосаксите са на 2978/100000...евреите са на 10570/100000....Само такъв ,като ваксиниран 1403 не може да проумее,че ваксините предизвикаха този взрив на омикрон сред боцнатите!След време ще отчетат боц,като грешка....Но хората ,които си отидоха+++ няма да върнат и няма да плащат неустойки!

    Коментиран от #17

  • 17 хасане

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    още ли не си кьораф ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания