Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 18:51 1 856 18

Spotify e свалила над 100 епизода от подкаста на Джо Роугън

  • spotify-
  • джо роугън

Водещият се извини за свое поведение за втори път в рамките само на седмица

Нови главоболия за американската стрийминг звезда Джо Роугън - стрийминг услугата Spotify е започнала да премахва епизоди от подкаста му в петък и до момента 113 от тях вече не се предлагат от услугата, съобщи Gizmodo. В същото време авторът на подкаста пък се извини за втори път през тази седмица за своето поведение.

Мнозинството от свалените епизоди не са свързани с казуса за COVID дезинформация в шоуто на американския коментатор, което е най-слушаното от този тип в света. А интервю с д-р Робърт Малоун, един от разработчиците на иРНК технологиите, чиито позиции са отхвърлени от цялата научна общност, подпали острата реакция срещу подкаста и платформата преди няколко седмици.

В първоначалната си реакция Spotify защити Роугън, като заяви, че този и другите епизоди отговарят на изискванията на платформата. Компанията разкри тези изисквания, които до момента бяха известни само на модераторите на платформата, което доведе до срив на акциите на компанията.

През седмицата Роугън се извини за проблемите, които е създал на платформата, купила правата за ексклузивно излъчване на подкаста му за 100 млн. долара, като изрази готовност да бъде по-балансиран, но не отстъпи от тезата си, че е нормално да кани хора със спорни позиции. През уикенда обаче му се наложи да поднесе за втори път само за седмица извинения, този път за използването на расови обиди, след като се появи монтажен видеоклип, в който той многократно казва думата „негър“. В САЩ тя се счита за расистка и на използването ѝ в САЩ не се гледа с добро око. Дори когато се обсъждат споменаванията ѝ, това става със заместващото „думата с Н“.

Предисторията на новото извинение на Роугън е споделена от тъмнокожата певица Индиа Ари преди дни компилация от клипове от различни епизоди от подкаста, които показват как Роугън неколкократно е използвал думата.

„Артистите дават животите си за създаването на музика, която се стриймва за 1/28 от цент. Да, 1/28 от цент. А на Джо Роугън се плащат милиони? Това е гавра", коментира тя в Twitter, визирайки колко малко плаща Spotify на музикантите за едно онлайн излъчване на тяхна песен. Тя казва, че решението ѝ да махне собствената си музика от Spotify е базирано на липсата на уважение към артистите, особено тъмнокожите.

От Spotify не уточняват дали обвиненията в расистки изказвания срещу Роугън са причина за изтриването на епизодите.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека Коза

    52 2 Отговор
    Демокрация, свободно слово и банани.
  • 2 Майна

    34 1 Отговор
    Главният изпълнителен директор на Rumble предлага на Джо Роган 100 милиона долара "За да направи света по-добро място"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 3333

    29 1 Отговор
    Що ми изтрихте коментара бе Факти, нито една нецензурна дума не съм употребил, или думите истина, елит и така нантък не ви изнасят, а?

    Коментиран от #7

  • 6 Майна

    39 1 Отговор
    Може да се каже, че Роган е атакуван, че говори истината на властта. Но това не е съвсем вярно. Както отбеляза Кристофър Хичънс, това клише гледа в грешната посока, защото властта вече знае истината. По-важното е, че Роган – и неговите гости – говорят истината на безсилните. От това се страхуват. И затова виждаме тези кампании срещу Тъкър и Роган и всеки друг, който се осмелява да каже опасни истини.

    Казано по друг начин, президентът Байдън и неговите корпоративни съюзници и тяхната тълпа от поддръжници се стремят да заличат връзката между писателя и читателя, говорещия и слушателя.

    Така че това е нещо повече от Джо Роган. Става дума за теб и за мен. Става дума за поддържане на врата и ограничаване на това, което можем да гледаме, четем и чуваме. И те постигат тази цел чрез унищожаването на индивида Роган. 2
  • 7 Грульо

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "3333":

    Аз написах "ко ви дарска научна общност", без интервали и ми затриха автоматично моменталически. :D
  • 8 Гошо

    26 0 Отговор
    Само бе разбрах, Hегър вече с глави H ли трябва да се пише. Ако да, то Бял, Жълт и Червенокож как се пишат. Старият континент Европа с хилядолетна история, падна в робство на шибаните американци с тяхна крива демокрация. Те не могат да си оправят собственият свят, тръгнали акъл да дават на нас. Айде да идва Видов ден, че да се успокоят нещата. Света не върви на добре.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майна

    20 0 Отговор
    В писмото се цитират също оплаквания, че шоуто е „разпространило дезинформация за COVID“, като същевременно е „расистко“ и „антисеметично“. Spotify обяви преди седмица, че ще постави препоръка за съдържание към всички епизоди на Rogan, където се обсъжда информация за COVID,..ИСТИНАТА Е ПРЕСЛЕДВАНА, ТОВА Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД!
  • 11 Ивелин Михайлов

    5 0 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна организира контраизложба от 1 до 31 май на тема "Пазители на Православието!" Заповядайте!
  • 12 Майна

    12 0 Отговор
    Д-р Питър Маккалоу говори за последствията от своето бомбено интервю за Joe Rogan Experience : знаменитостите са напуснали или заплашват да напуснат Spotify, защото са ядосани, Роган интервюира гости като него, за които казват, че разпространяват дезинформация за covid.

    Маккълоу също беше проверен чрез измама от няколко медии и казва, че е готов да проведе публична дискусия с всеки толкова упълномощен експерт по вакс, но засега няма кандидати.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 0808

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    .. още преди 3 години не бялото население в сащ надмина 50%. Тепърва бледоликите ще усетят терора на не белите...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 име

    0 0 Отговор
    7 от 17 изтрити... 41 %!