Last news in Fakti

1 Май, 2013 13:04 810 0

Бомба уби трима британци в Афганистан

  • афганистан-
  • сили
Бомба уби трима британци в Афганистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима британски военни са загинали при взрив на крайпътна бомба в Афганистан, предаде Би Би Си.

Инцидентът е станал в размирната провинция Хелманд. От началото на военната кампания срещу талибаните в Афганистан броят на загиналите британски войници е 444 души. Като от началото на годината броят на убитите е шестима.

Британските войници са били вътре в бронираната машина Мастиф. Те са извършвали рутинна охранителна мисия, когато машината се е натъкнала на мина. Въпреки изпратения медицински хеликоптер войниците са починали.

Британските медии отбелязват, че експлозията е била толкова силна, че тя подхвърлила във въздуха близо 20-тонния „Мастиф“ и той се приземил на покрив. 

 

През последните години пролетта поставя началото на офанзивата на Талибаните срещу силите на НАТО в Афганистан. Тази година е ключова за способността на местните сили за сигурност да гарантират мира в страната след изтеглянето на чуждестранните войски


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: