Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 12:07 2 462 10

Шефът на Moderna: Пандемията може би се намира в последната си фаза

  • модерна-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • коронавирус

Според Световната здравна организация през последните 7 дни в света са регистрирани 15,47 милиона нови случая на COVID-19 и 73 162 смъртни случая за същия период

Шефът на Moderna: Пандемията може би се намира в последната си фаза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният изпълнителен директор на компанията Moderna Стефан Бансел каза в сряда, че е "разумно" да се предположи, че сме близо до края на пандемията.

"Мисля, че това е разумен сценарий", посочи той по време на интервю за бизнес телевизия CNBC и спомена, че "има 80-процентен шанс, че както се развива варианта Омикрон или коронавируса като цяло, ще виждаме все по-малко вирулентни (болестотворни) вируси".

Той обаче добави, че има и друг "20-процентен сценарий, при който да видим следваща мутация, която е по-вирулентна от Омикрон“.

"Мисля, че имахме късмет в световен план, че Омикронът не беше много вирулентен, но все пак виждаме хиляди хора да умират всеки ден по планетата заради този вариант на коронавируса", посочи Бансел.

Според Световната здравна организация през последните 7 дни в света са регистрирани 15,47 милиона нови случая на Covid-19 и 73 162 смъртни случая за същия период.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А не така

    27 0 Отговор
    има още мегдан да се правят пачки
  • 2 💉=⚰️

    27 0 Отговор
    Ковид цирка приключва.
  • 3 Ок да е

    17 0 Отговор
    Е кво излиза, който се е ваксинирал, чака да види кви ще са последиците от масовото клинично проучване, при което фарм компани даже не платиха а държавите им платиха.
  • 4 Коментар

    12 0 Отговор
    За това ли тези шефове продадоха акциите си на стойност няколко милиона? Плъховете напускат потъващия кораб
  • 5 mi6osp

    0 10 Отговор
    Ъхъ. Само че антителата при хората след боледуване от Омикрон, не атакуват вирусите от миналите щамове Алфа, Бета, Гама, Делта , а вероятно и от бъдещите щамове. Т.е Омикрон подготвя нова тежка вълна на епидемията.

    Коментиран от #9

  • 6 кир Ливанчо

    13 0 Отговор
    Пандемията от простотия и простащина никога няма да приключи.
  • 7 Сзо

    10 0 Отговор
    Това е само временно сега ще дадем отбой но Октомври му мислете приготвят ни изненади .Тия от Сзо няма да се спрат разберете го те ще гонят техните си планове.До 2025 г.ще ни тровят и прьскат докьто не постигнат целите си А те са Голямото нулиране и че нямало да притежаваме нищо и ще бьдем щастливи.Това го казва Клаус Шваап пррочетете му книгата там е описано всичко подробно.
  • 8 Защото са червени

    5 0 Отговор
    Злобата и простотията нямат почивен ден. Те ще останат да живеят в артефактите, дълго след края на човека. Всичко останало има два края, като тоягата. И с Пандемията е така.
  • 9 Видяхме

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "mi6osp":

    Видяхме как антителета от ваксините атакуват вируса, затова цяла ваксинирана Европа е червена и тъмночервена зона.
  • 10 Парадокс

    5 1 Отговор
    Във всички държави - шампиони по ваксинация (Италия ,Испания, Франция, Дания и т.н. и т.н.) се наблюдава над 12 пъти по-голям брой новозаразени дневно през последната вълна, отколкото при вълните във времето когато нямаше ваксини.
    Парадоксът е. че в неваксинирана България (няма и 30% напълно ваксинирани) през същата тази последна вълна броят на новозаразените дневно се е покачил едва 2.5 пъти в сравнение с предишните вълни.
    12 пъти във ваксинирана Европа срещу 2.5 пъти в неваксинирана България!
    Всички знаем, че сме последни по ваксинация, също така знаем, че у нас мерки няма или ако има някакви те не се спазват масово.
    Няма как да се оспорят тези факти и цифри, затова някои ще посочат по-голямата смъртност у нас.
    Причината за тази висока смъртност вече е много спорна, защото всички виждаме как умират хора пред спешните отделения и то не от ковид ами от липса на медицински кадри, липса на всякаква организация и наличие на огромна бюрокрация. Ако ги нямаше тези проблеми със сигурност смъртността у нас от ковид и от други болести щеше да е в пъти по-малка.