Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Март, 2022 10:14 7 607 106

Защо Русия обстрелва на изгрев слънце?

  • ракета-
  • русия-
  • украйна-
  • руска агресия

Ракетните войски на Путин в действителност са много неефективни

Защо Русия обстрелва на изгрев слънце? - 1
Снимка: БГНЕС

Двадесет и втори юни,

точно в четири часа,

Още новини от Украйна

бомбардираха Киев -

казаха ни, че войната е започнала

Текстът на тази съветска песен от 1941 г. за нацисткото нахлуване в Съветския съюз, е повторен изцяло от Владимир Путин по време на собствената му атака срещу Украйна, пише Би Би Си.

Въпреки че историческите документи сочат, че бомбардировката на Киев през 1941 г. всъщност е станала около 7 часа сутринта, в легендарната песен се говори за "четири часа".

Осемдесет години след германските бомбардировки първите руски ракети паднаха в Киев около четири или пет часа сутринта на 24 февруари 2022 г. припомня news.bg.

Оттогава насам Русия неколкократно прибягва до обстрел и въздушни удари по украински градове именно в ранните сутрешни часове, въпреки че обстрел е имало и по друго време на деня.

Но в различни дни в 5 часа сутринта руските войски обстрелват полигона "Яворов" край Лвов, телевизионната кула край Ровно, жилищна сграда в "Оболон" в Киев и много други цели. При всеки от тези удари са убити хора. И този петък, 18 март, около 06:30 ч., руски ракети поразяват Лвовския авиоремонтен завод.

Защо Русия обстрелва в зори?

Първата причина: изненада

През първия ден от инвазията руските войски се опитват да напреднат колкото е възможно повече веднага след ракетните удари във всички посоки - от Полесието до Херсонската област.

Би Би Си разговаря с Павел Лакийчук, пенсиониран военен моряк, който сега ръководи проекти в областта на сигурността в Глобалистичния център "Стратегия XXI". Според военната история и класическата теория на военното изкуство започването на инвазия рано сутринта дава повече време за активни действия в първия, решаващ ден на инвазията.

Също според теорията на съвременната война преди нахлуването на сухопътните сили се извършва масиран ракетен и въздушен удар. Целта му е да унищожи военното командване и контрол, системата за противовъздушна отбрана и да спечели надмощие в небето като незаменим елемент от успешната сухопътна операция. Една въздушна операция може да продължи от няколко часа до няколко дни, добавя Павел Лакийчук.

Според него обаче руските войски не са успели да планират и осъществят достатъчно ефективно първия си масиран ракетен и въздушен удар.

Въпреки това Кремъл не се отказва от тактиката на сутрешните удари.

Втора причина: жертви

"Войната започна на разсъмване, за да убие още хора. Родителите спяха, децата им спяха, когато започнаха да бомбардират Киев" - това е вторият куплет на споменатата песен за началото на войната в СССР.

Сутрешните удари наистина могат да доведат до повече жертви, тъй като по това време хората спят и са най-малко подготвени за опасността.

Това се отнася и за военните, които най-вероятно са в препълнени казарми в 5 часа сутринта. Така се случи на полигона в Яворов, където загинаха 35 души, а над сто бяха ранени.

Преди това Яворов не е бил обстрелван, така че в това отношение те бяха спокойни. Освен това в казармите има много уморени хора и спящи хора, които просто не слизат в бомбоубежищата по време на въздушна атака.

Краят на нощта е един от най-трудните моменти от денонощието за противовъздушната отбрана - тогава дежурните постове на противовъздушната отбрана са най-изтощени, именно от 4 до 6 сутринта дежурството се нарича на жаргон "кучешка вахта".

Третата причина: символизъм

"Нощните ракетни нападения могат да имат много практически обяснения. Павел Лакийчук обяснява, че според вечерните разузнавателни доклади щабът определя нови приоритетните цели, след което следват верига от решения, която отнема от 3 до 6 часа, и така началото на обстрела е между 4-6 часа сутринта. Но Лакийчук е убеден, че основен елемент в решението за атаките по разсъмване е психологически и е насочен към цивилното населението - украинците трябва да се ослушват и да очакват цяла нощ нов обстрел, нови разрушения, нови жертви. Така искат да ги сломят, да потиснат волята им за съпротива.

Лакийчук припомня пристрастието на руския президент към символичните жестове: "Символиката е много важна за Путин и неговите генерали - затова и за Киев - точно в 4 часа.

Руските власти и Владимир Путин неведнъж са били подозирани в склонност към "символични действия" или "нумерология" по време на военни действия. Нахлуването в Грузия, например, започна на 8.08.2008 г.

А проникването на руски редовни батальонно-тактически групи в Донбас, които впоследствие обкръжиха украинските сили край Иловайск през 2014 г. стана през нощта на 24 август - Деня на независимостта на Украйна.

Сегашният знак Z върху оборудването от Западния военен окръг на Русия също се смята от мнозина за символичен.

Какво следва?

Русия вероятно ще продължи да обстрелва от сутринта.

Според Павел Лакийчук руснаците са разчитали по-скоро на психологическия ефект и че украинците ще се пречупят веднага. Това не се получи. Сега те са принудени да проведат въздушна операция в условията на активна и нарастваща опозиция. Стратегическата им цел на този етап е да сплашат населението, да дезорганизират държавната администрация и да "наложат мир". Те не знаят как да се бият по друг начин - спомнете си Чечня, Грузия, Сирия", посочва Павел Лакийчук.

"В допълнение към ударите по граждански правителствени обекти руснаците със закъснение се опитват да унищожат въздушните сили на Украйна и най-вече системата за управление противовъздушната отбрана, мрежата от летища, складовете за гориво и боеприпаси. Те се насочват към важни промишлени обекти и отбранителни предприятия.

Това означава, че Русия все още се опитва да използва интегрирано своята "дълга ръка" - въздушни и ракетни удари, както и артилерия с голям обсег на действие. "Основната цел обаче е да се потисне волята на украинците за съпротива", казва Павел Лакийчук.

Според него ракетните им войски в действителност са много неефективни: около 40% от изстреляните ракети не достигат целта си, летят "в бялото небе" или изобщо не се изстрелват. Други 30% са парирани от противовъздушната отбрана на Украйна, която все още действа. Поради това само около 30% от тях достигат до местоназначението си. А и това не е сигурно.

Един от последните куплети на съветската песен от 1941 г. гласи:

Борбата за столицата приключи,

германците побързаха да избягат.

Те хвърлиха танкове, мини, няколко хиляди войници

Предвид хода на настоящата война в Украйна и неуспешните опити на руснаците да превземат украинската столица, думите на старата песен придобиват нова символика, и то вече не за "германците". А тази символика едва ли ще се хареса на Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен _Язовец

    98 18 Отговор
    За кеф по изгрев слънце за по голям кеф!

    Коментиран от #86

  • 2 Иван

    121 12 Отговор
    Защото тогава излизат зел.гущери.
  • 3 Треперща соро.сня

    154 18 Отговор
    Верно ли ракетите на РФ не са ефективни?

    Коментиран от #48, #66

  • 4 Кирето

    108 18 Отговор
    Щото си пийнали кафенцето хората и тамън да разбудят фъшагите на Зеленски)

    Коментиран от #63

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    103 12 Отговор
    Зеленски вече пет минути нищо ли не е казал?
  • 7 Хахаха...

    113 9 Отговор
    Чудят се вече какви глупости да измислят...Еми може пък да са суеверия...
  • 8 Иисус от Назарет

    82 13 Отговор
    Засрами се от бялата си брада про.стьо ? Може ли за сребърници да проаваш братя ни славяни от Русия безсрамник.

    Коментиран от #61, #87

  • 9 Няма значение кога обстрелва,

    67 8 Отговор
    целта е една,света, час по-сторо да види главата на змията !
  • 10 Smart

    78 6 Отговор
    "Защо Русия обстрелва на изгрев слънце?"

    За да има материал за пропаганда и облъчване на западните медии към световната общественост, т.е. стадото за деня...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гого

    97 16 Отговор
    Вчера една позната украинка се включи от Мариупол онлайн,на видеото и се виждаше как украински военни части влизат в жилищата и грабят и мародерстват собственния си народ!

    Коментиран от #17

  • 13 Професора

    67 7 Отговор
    Елта на цялото занятие на цереуто с Окраиничка е САЩ да превземат ЕС като с пропаганда си обеждават, че Руската Федерация са много лоши, а САЩ добрите. Съвсем свъсем скоро обаче краварите ще бъдат напъдени от Европа!

    Коментиран от #24, #65

  • 14 Жорж

    74 5 Отговор
    По обед ако беше щеше да кажете, че тогава обядват и всички са в столовата е не може да ви се угоди!
    Които има ракети си ги пуска когато си иска що никои не може да му каже копче
  • 15 Голяма боза

    68 7 Отговор
    Абе как може да публикувате такива бози и така да давате живот на глупостта?!
  • 16 Българка

    15 75 Отговор
    Целта на Путин е да унищожи Украйна.ТИзбиването на украинските жители е престъпление срещу човечеството. Независимо от изхода на войната Русия десетки години няма да измие вината и срама за потоците кръв и разруха

    Коментиран от #31, #54

  • 17 До Автора

    65 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гого":

    Аз още в началото на войната видях записи направени от прозорците на Киев как по улицата се движат ПВО Бук с която уцелиха блока които не спряха да показват а траекторията на ракетата се вижда, че е от съседната детска площадка
  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    39 0 Отговор
    РАНО СУТРИН Е ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ДРОНОВЕТЕ , САТЕЛИТИТЕ И Т.Н МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ОБЕКТИВЕН КОНТРОЛ
  • 19 Притча

    49 1 Отговор
    Михайлов, за да разбереш глупотевините, които пишат ББС за войната в У-крайна добре е да прочетеш "1984" на Джордж Оруел, може и само главата за същността на войните които официалната власт /Големият брат/ представя пред "пролите" за да ги баламосва и най-вече да ги държи в страх за да не мислят за извращенията на властта спрямо тях извършвани от "Големия брат".
  • 20 С300

    48 6 Отговор
    Ракетните войски на Путин в действителност сринаха Украйна до земята.

    Коментиран от #23

  • 21 До коментиращите

    58 4 Отговор
    Като видят ставащото в Мариапул Одеса трябва да се предадат ама не те искат да ги изпарят по скоро това е желанието на неофашистите и техните американски инструктори които държат хората като заложници!
  • 22 Само питам

    53 5 Отговор
    Бе България когато е разписвала договор за членство в ЕС раписвала ли, че САЩ имат право да купят ЕС 2022г и ние авт.да станем колония и на САЩ?

    Коментиран от #27

  • 23 До Автора

    42 1 Отговор

    До коментар #20 от "С300":

    После всички ще ни карат да даваме пари за възстановяването на Украйна
  • 24 Мнение

    5 30 Отговор

    До коментар #13 от "Професора":

    До някъде е така, но тук олигархията се поддържа от Москва. Тези олигарси са ни началници, притежават фирми, карат Майбах, плащат ти 1000лв- гледай, и живуркай.

    Коментиран от #33

  • 25 Ха-ха

    52 3 Отговор
    Само 30% от ракетите постигали целта си. Като гледам разрушенията, представям си ако бяха 70%. То нямаше да остане какво да се снима. И тази Украинска ПВО много ефективна бе.
  • 26 липсата

    30 1 Отговор
    на жъмба-нюз е явен провал................даже не сте весели :) жалки

    Коментиран от #92

  • 27 Ляв сектор

    41 1 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    Великобритания защо излезе от ЕС? Те договор нямат ли като нас? Като не ни изнася се махаме. Като не става с добро става с Война, но да им търпиме мизерията няма.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Изненада

    12 7 Отговор
    разбира се, защо казваха, че няма да влизат в Украйна, да кажат кога и как ли? :D

    P.S. Арестите се правят по същото време, ясно защо..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Поп Тачо

    20 1 Отговор
    За да могат обстреляните да си погребат убитите до смрачаване.
  • 33 Данъчния

    47 6 Отговор

    До коментар #24 от "Мнение":

    Тия мантри умряха за влиянието на Москва в България. България затъна в мизерия именно
    заради ЕС и Козяк.
  • 34 СТАРИЯ ЗАВЕТ

    37 2 Отговор
    2015 година от САЩ :НАЙ ГОЛЕМИТЕ НИ СТРАХОВЕ ОТНОСНО ЕВРОПА Е ДРУЖБАТА МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ КОЯТО ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ ИКОНОМИКАТА НА ЕВРОПА МНОГО НАГОРЕ ОТ САЩ НЕ МОЖЕМ ДА ГО ПОЗВОЛИМ!!!
  • 35 От страни

    31 4 Отговор

    До коментар #29 от "Руснак":

    Сега цялата машина за пропаганда работи за САЩ. Руски канали като RT са исключени за да не се знае кво казва другата страна. Може и да нямат съвест но PR-технологии имат и умеят да ги ползват.

    Коментиран от #57

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сийка

    4 29 Отговор
    Бомбардировки сутрин, защото ракетите се управляват ръчно от мужици камикадзета! Нямат никаква електроника!

    Коментиран от #83

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Български

    25 0 Отговор
    Много думи, много нищо . Пич смени си професията. Не ставаш.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЦарВул

    27 3 Отговор
    ОЩЕ НЯКОЯ ГЛУПОСТ НЯМА ЛИ ДА ИЗМИСЛИТЕ???РУСНАЦИТЕ ВЗЕХА АЗОВ/МАРИОУПОЛ-по днешному/СЕГА СЛЕДВАТ НИКОЛАЕВ,ХАРКОВ И КИЕВ И МАЧА СВЪРШВА!!А ЗЕЛЕНИЯ НА СКИ КЪДЕ ЩЕ ХОДИ -НЕГОВА СИ РАБОТА!!И СТИГА С ТЕА ПРОПАГАНДИ!!НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ ЗЕЛЕНИЯ НА СКИ МОЛИ ВЕЧЕ ПУТИН ЗА ПРЕГОВОРИ И ЗАПОЧНА ДА СЕ КЛАНЯ АМА ТРЕБЕ ДА ВНИМАВА ЩОТО......ДА НЕ ГО ИЗНЕНАДАТ.!!ТОЛКОЗИ!!!
  • 42 Аятолах Хомейни

    24 0 Отговор
    По интересно е защо в момента Саудитска Арабия, подпомагана от САЩ и Англия, от години избиват мирното население на Йемен. Може ли основната причина да е, че 1991 година Йемен гласува в ООН против САЩ да нападне Ирак?
  • 43 РЕАЛИСТ

    25 1 Отговор
    Абе на това авторче да му припомня нещо. На десанта в Нормандия по заповед на генерал Монтгомъри в ранните часове са хвърлени бомби по френските села и са убити около 20 хиляди цивилни. Цял град Caen от 60 хиляди е заличен от картата. В Сърбия НАТО започва бомбардиране рано сутринта. В Сирия САЩ изстрелват масирано Томахоук в 4 часа сутринта и половината не стигат целта.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 А кой

    18 2 Отговор

    До коментар #40 от "Дедо ви Мраз":

    бяга към войната? Винаги се бяга не към фронта, а обратно! Що за глупави опорки ползват ония интриганти от САЩ? Винаги има и за едната позиция и за другата! Само в България, Европа и САЩ, има само една позиция за медиите и за глупаците които не се замислят!

    Коментиран от #59

  • 48 тия

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Треперща соро.сня":

    дето ги пишат тея неща, като тоя са си заврели главите в смръд.ливия им г.з- неефективни били ракетите, те затова оцелелите по няква случайност от базата в яворов реваха, като деца а преи това го даваха големи мъже...
  • 49 Бацкатаа

    6 1 Отговор
    Той ги натъртва отзад ,а тоя обяснява ,че не му е гот на тоя който го натъртва!
    Да го имам и във военния!⁷
  • 50 Рашка с чашка

    4 16 Отговор

    До коментар #29 от "Руснак":

    Кажи честно, ти вярваше ли че руската армия няма да успее да превземе нито един от големите градове за 25 дни? Дори Харков който е на 40 километра от руската граница.

    Коментиран от #62

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Айде ,айде

    10 1 Отговор
    ....., “повярвахме” !
    С нетърпение чакам следващото “прозрение” ...
  • 53 Зззз

    15 2 Отговор
    Ааааа,ама кога ще пишете, че Украйна е победила? Само с драсканиците колко неефективна е руската армия ,колко войници са загинали и колко джелязо е останало от въоръжението им за радост на украинските цигани и за мъка на нашите, че не могат да го докопат нестава.При тази неефективна армия Зеления нямаше да реве като магаре всеки ден и на Запад и на Изток.
  • 54 оня

    19 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Я виж краварите колко държави са бомбили и тогава богохулствай:
    Ето и публикацията (USA Bombing list: The Democracy World Tour) Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави. Направете си изводите, кой е заплахата за света и публикувайте световния агресор, да се знае от всички.
  • 55 ПРЕПИСВАМ И НЕ МИСЛИМ

    11 0 Отговор
    АКО НЕ ГИ ПРЕПИСВАТЕ ОТ НЯКЪДЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ , ЗНАЧИ СТЕ УЛТРА ЛАИЦИ , НО С.....МНЕНИЕ , МАКАР И ТЪПО !!!
  • 56 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    13 2 Отговор
    ранобудните ще се спасят, а сащ бомбардира нощем за да си умреш в съня!
  • 57 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "От страни":

    И прозорецът на овертон е отворен , за ,,свеж,, въздух .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дедо ви Мраз

    2 11 Отговор

    До коментар #47 от "А кой":

    Аз лично имам руските телевизии, абонат съм на Виваком. Кой ти каза че не може да ги гледаш? Там твърдят че операцията върви по план, че почти няма жертви, че украинците се радват на освободителите и подобни глупости.

    Коментиран от #69

  • 60 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "Всичко руско е бокluk":

    Може и да е така , но може и совата да не е това , което е ?
  • 61 ТАНГРА

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Иисус от Назарет":

    Векове наред манипулация е накарала българите да вярват , че са славянски народ . Не , не сме славяни , затова се наричаме БЪЛГАРИ , а РОДИНАТА НИ Е БЪЛГАРИЯ . Не срамете костите на прабългарските ни деди и ханове .

    Коментиран от #82, #91

  • 62 Какво значи да превземе!

    11 2 Отговор

    До коментар #50 от "Рашка с чашка":

    Ако сринат един град за няколко минути и да минат натам, каква ще е другата тъпа опорка, която ще използвате, за да обслужвате интереса на един световен интригант, съсипващ европейската икономика, каквито се водите и вие!
  • 63 Горан Македон

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Кирето":

    Стига с тези фашаги. От вас по големи няма. Окупирахте ни ВСВ. Се га сте голяма работа

    Коментиран от #78, #89

  • 64 Бай Шиле

    15 0 Отговор
    Дениз да не е болен та този Михайлов го замества?

    Коментиран от #67

  • 65 Майна

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Професора":

    С толкова правописни грешки , сигурно си професор по бокс .
  • 66 Това е

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Треперща соро.сня":

    измислено поне преди 10 дни.
  • 67 Ами

    10 0 Отговор

    До коментар #64 от "Бай Шиле":

    трябва да има приемственост. То "фУкти" без лайно немогат да останат.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "Дедо ви Мраз":

    затова не гледай пропаганда, а разсъждавай! Не е трудно да се види как се стигна до тук и кой ще е най големият потърпевш и кой има интерес за това! А кой какво изстрелял, разрушил, убил, колко загинали и т.н. са убеждения за хора не мислещи и от едната и от другата страна! Истината за това, ще се види след края на войната! Сега е повече от тъпо, това да са ти точки за разсъждения и градене на позиция!
  • 70 hghg

    2 2 Отговор
    Защото тогава изтрезняват
  • 71 МИЛДЕ

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "От страни":

    Ако е така , браво на нея . Моя позната също е украинка , омъжена и прекрасно живееща в България , децата и са в Дания , но самата тя е върла путинофилка , ако има възможност би удавила украинските си братя и сестри в капка вода . Човек или е човек, или не ,и това не зависи от националността . Браво на Българка за точните коментари .
  • 72 Нещъер

    9 1 Отговор
    Тези 30% са твоя измислица. На практика 100% удрят целта. Калибър и Кинжал са изключително точни , а координатите и плановете на военните цели- бази,казарми, летища, складове и прочие , в Украйна са известни с точност до сантиметър още от времето на СССР.
    Вчера Русия удари с Калибри поредна база за подготовка на наемниците в Житомирска област -сто убити, както с Кинжали унищожиха най голямата армейска ГСМ база, разположена в подземия на дълбочина 40-50м.
  • 73 ДаАмаДругПът

    12 0 Отговор
    ЕЕеее,не спряхте да бълвате мръсотия и пропаганда.Ракетните им удари са толкова неефективни,че само за един час унищожиха 70% от военната складова база на Украинската армия още първия ден а с две ракети, изстреляня от самолет СУ54,от територията на Русия унищожи базта на наемниците,като от 210 наемника,останаха живи само 10,които избягаха веднага в Полша.Нали ракетите им са неточни и всичко е АлаБала,защо тогава Украинците плачат за оръжие и боеприпаси?Нали си имат и се подготвяха за тази война още от 8 години а последните 6 месеца спяха на палатки.Чак толковапрости не сме.Можем да сметнем колко е две плюс две.А защо се бави Путин и Руската армия и не превземе Киев,за да сложи край на войната?Ами има само един логичен отговор.Бавно и методично ще изтреби фашистките формирования от Азов и Бандера,(Аидар чеченците ги разпердушиниха точно за два часа)докато ги изтреби до крак, а остатъка от армията им ще направи народна милиция,въоръжена с дървени пистолети.Всяка минута на Окрайна струва отцепване на територтия.Освен Херсонска сега се изгражда и Одеска републики .А вие си лайте колкото искате.Самия Путин каза, че всичко върви по план а той доказа че не лъже и си държи на думата.И за тези които ще ми кажат че Путин е казал че няма да напада Украйна ще отговоря само с факти.Освен при провокация от страна на Окрайна,а такава имаше,още на същата вечер,след обявяването на двете независими републики.
  • 74 не може да бъде

    5 0 Отговор
    Личи си специалната подготовка на материала,професионална работа!Интересно само защо мнението на Скот Ритер,бивш полковник от американската армия и настоящ инспектор по въоръженията от ООН е на съвсем друго мнение .има интервю с него!Предполагам че е се объркал!
  • 75 Кочо

    7 0 Отговор
    Страхотен коментар, то експертиза, то задълбоченост, то интелект! Дамо да добавя, че е истинска обида за металните способности на читателите!
  • 76 Хубаво

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Всичко руско е бокluk":

    човек освен да чете това и онова, да може и да го преосмисли какво чете! Така няма да е в ролята на шарана кълвящ без стръв!
  • 77 Рашавия

    4 4 Отговор
    Защото крадците обикновенно правят специалните си операции между три и четири часът, когато хората спят най-дълбоко.
    И убийците в средновековието са работели по същото време.
    Та е за тва.

    Коментиран от #84

  • 78 Ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "Горан Македон":

    Внимавай Маке,че да не дойдеме пак да ви освободиме .Ще има да целуваш ръце и нозе ни.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Альооо

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "Всичко руско е бокluk":

    Я завърши първи 8-ми клас и после чати.Тук не е място за непълнолетни пубери.

    Коментиран от #81

  • 81 Альооо

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Альооо":

    ..първо, а не първи.
  • 82 Механик

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "ТАНГРА":

    И какво общо има ТАНГРА с "прабългарските ни деди и ханове"? Или са ти казали опорката, а не са ти я обяснили (респективно, не си я разбрал)
    И защо аз разбирам какво казват сърбите, поляците, словаците, а нищо не разбирам, когато говорят на татарски или английски?
    Как ви го обясняват тоя феномен там в централата?

    Коментиран от #93, #94

  • 83 Само питам

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Сийка":

    Бате Сийке,сутрин не са ли махмурлии руснаците ?Да не стане беля и някоя ракета пак в Горна баня та тупне.Аз мисля,че руските ракети си знаят работата.
  • 84 Механик

    4 4 Отговор

    До коментар #77 от "Рашавия":

    Я си спомни в колко часа започна бомбардировката над Югославия? Я си спомни в колко часа паднаха атомните бомби в Япония. Я си спомни в колко часа бяха изстреляни "томахавките" срещу Сирия!
    Ай сега бегай в централата да ти обяснят как САЩ не са крадци и убийци!

    Коментиран от #98

  • 85 Васил

    3 1 Отговор
    Защото им свършва водката и решават малко да се повеселят и да направят няколко залпа независимо че няма да уцелят.
  • 86 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    За добро утро.Денят се познава от сутринта .
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Отврорко

    4 1 Отговор
    Абе "експерте" кви 30 процента от ракетните удари достигали до целта, бе? Сега изкараха Кинжал и Калибър за твой ужас, пропагандаторе за центове....
  • 89 Ром ама кубински

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Горан Македон":

    Стягай багажа и пътувай към Велика Шкипьория.
  • 90 Ром ама кубински

    1 1 Отговор
    Стягай багажа и пътувай към Велика Шкипьория.
  • 91 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "ТАНГРА":

    Вашата прародина не беше ли Турция? Откога стана и ти тенгриец?
  • 92 Аааааа.....

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "липсата":

    Джъмбата е сложил на дядо си мешката и кремъклийката за да подкрепя укрите ама в къщи пред компютъра.....
  • 93 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Механик":

    Аз и ти разбираме езиците на останалите славянски народи, но това момченце разбира само новините на майчин език. Антиславянската пропаганда е с корени откъм Анадола.
  • 94 ТАНГРА

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Механик":

    Ти на български език ли говориш , или на славянски ? Колкото до това , че не разбираш английски или друг чужд език , то това е липса на образование .

    Коментиран от #95

  • 95 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "ТАНГРА":

    Ще отговоря вместо него. Съвременният български език е славянски диалект, който Борис I приема за единен на държавата ни, при покръстването. Езикът на Кубрат е нямал нищо общо с езикът, на който говорим днес. Учи се в пети клас. Явно още не сте го взели.
  • 96 ТАНГРА

    1 0 Отговор
    Сигурно сме набори , защото и аз съм учил по същата система и учебници , които се одобряваха от ЦК на БКП и на които никога не съм вярвал , за разлика от теб . Явно до края на живота си ще вярваме на различни неща и ще изповядваме различни ценности .

    Коментиран от #100

  • 97 Хари

    0 0 Отговор
    Никой не иска ракетите му да се изсипят върху собствената му армия, която е превзела поредната позиция на врага. И да сте чували нещо за артилерийска подготовка?
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 не може да бъде

    0 0 Отговор
    Имам подозрение,че ще трябва да се конструират нови уреди за измерване на глупостите -някои вече чупят старите глупомери!?И на не особено добре запознаните със съвременните методи за разузнаване -казвам преди всичко заради себе си-е известно че времето от 24 ч.до 04 ч.сутринта е най-подходящото време за използване на дронове и разузнавателни полети на самолетите ,първо от гледна точка за безопасност и второ излъчванията в инфрачервената област в този период са най-контрастни.Освен това изглежда по това време в украинските военни обекти има по-интензивно движение -от гледна точка на безопасността.Има и други неща свързани с новите оптически устройства за разузнаване .И като резултат от всичко това между 04 часа и 05 часа сутрин на масата на военното командване има потвърдени цели и следва удар с ракети,управляеми снаряди и т.н.в т.ч може и с "Урагани" "Смерч"-ове и тем подобни!
  • 100 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "ТАНГРА":

    Не мога да разбера, как повече от век след основните трудове на проф. Ганчо Ценов, още царуват глупостите за ханове, ТАНГРА, прабългарската орда основала Дунавска България и т.н.....
  • 101 Баба Яга

    0 0 Отговор
    Защото само първия час след събуждане са тавряз и уцелват долу-горе.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 CV-то

    0 0 Отговор
    Завършил е Московската школа за политически изследвания
    Работил е като журналист във в. „Отечествен фронт“, в. „Дума“
  • 105 5432

    0 0 Отговор
    Не само в руската военна доктрина. И ударите на НАТО срещу сърбия сутрешни бяха.
  • 106 стария моряк

    1 0 Отговор
    По почина на вълчите глутници в Северно море по време на 2СВ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания