Last news in Fakti

25 Март, 2022 16:01 1 121 6

Радио Ватикана разширява излъчването си в Украйна и Русия

  • aleteia-
  • ватикана-
  • русия-
  • украйна-
  • радио-
  • радио ватикана

Добавят се двадесет минути сутрин - както за Москва, така и за Киев

Радио Ватикана разширява излъчването си в Украйна и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Радио Ватикана разширява излъчването на къси вълни в Украйна и Русия, предаде Aleteia.org на фона на войната, започната от Русия срещу Украйна преди месец.

Радио Ватикана ще увеличи предаванията на къси вълни за Украйна и Русия. В допълнение към двете ежедневни излъчвания на двата езика (следобед и вечер), се добавят двадесет минути сутрин, както за Москва, така и за Киев. „Това решение“, поясни ръководителят на Радио Ватикана и „Ватикан нюз“ Масимилиано Меникети, „бе споделено с цялото ръководство на Дикастерията за комуникации, за да се отговорим по-добре, в този момент, в който бушува войната, на нуждите на нашата мисия: да носим в цял свят надеждата, думите на папата и прочита на това, което става, през светлината на Евангелието. През последните седмици, благодарение на мрежа от директни контакти, която подпомага и работата на нашите кореспонденти, ние се опитваме да даваме утеха на страдащите и да гарантираме навременна информация. Честотите на Радио Ватикана, страниците и публикациите на „Ватикан нюз“ на 51 езика (включително английски и италиански на жестомимичен език) се стараят да не оставят никого сам и чрез осъзнаване на силата на молитвата“.

Новите емисии на къси вълни на Радио Ватикана са:

До 26 март (зимно време):

Руски език, CET 06:00-06:20, UTC 05:00-05:20, 7260 kHz, 9715 kHz

Украински език, CET 06:20-06:40, UTC 05:20-05:40, 7260 kHz, 9715 kHz

От неделя, 27 март (лятно време):

Украински език, CET 06:40-07:00,UTC 04:40-05:00, 7260 kHz, 9705 kHz

Руски език, CET 07:00-07:20, UTC 05:00-05:20, 7260 kHz, 9705 kHz


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    0 1 Отговор
    Нов мост при Русе е в интерес на Русия и Румъния. Българският национален икономически интерес е нови мостове при Лом, Оряхово, Никопол.
  • 2 SCH💿Nino Brown

    3 0 Отговор
    Ха ха абе Радио Ватикана 🤣🤟🥴 маслинката в мартинито 🤪 Абе тези хора първо не са набожни комунисти ,хохлите не ги знам и при тях само мода да строят църкви колко са набожни 🥴 не ги знам и християни а
    Радио Ватикана ги подготвя за новата вяра и изповедание по Европейски, американски...?Радио Будизма има ли подарък и от тях ?То от после подялбата на територията и на кой език ще се говори
  • 3 Rado

    2 1 Отговор
    По руска телевизия обясниха, че знаците на тяхната техника Z, V не са никаква латиница, а букви от руската писменост 😂😂😂😂🐔
  • 4 Нане

    0 0 Отговор
    зомбират ги
  • 5 Средни вълни

    1 0 Отговор
    По-добре слушайте истината на 1413 kHz средни вълни. Там ще чуете доста отрезвяващи европegepuзацията неща.

    Понеже съм живял в двете отминали епохи, ще ви кажа, че такава цензурна диapия като нашите продажни медии не очаквах, че ще доживея.

    Почна с хвалбите на Бойко Борисов, после пропагандата на ковида, сега проамериканската пoвърня. Дано внуците да не ги е срам от нас.
  • 6 Демонизацията се активира за ..

    0 0 Отговор
    Завладяване на нови грешни душици...На запад вече почти няма християни...