Last news in Fakti

6 Април, 2022 23:00 25 549 196

"Българите трябва да ни пълзят в краката": Кой беше Владимир Жириновски?

  • владимир жириновски-
  • кремъл-
  • русия-
  • кгб

Жириновски непрекъснато се заиграваше с избирателите, като взимаше на въоръжение ксенофобски, а понякога и антисемитски лозунги - нищо, че сам има еврейски корени

"Българите трябва да ни пълзят в краката": Кой беше Владимир Жириновски? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Българите трябва да ни пълзят в краката“, заяви през 2014 година Владимир Жириновски. Едно изказване съвсем в стила на руския националист, който почина днес на 75 години.

"Българите трябва да ни пълзят в краката!" - каза през 2014 година Владимир Жириновски.

Политически клоун? Агент на КГБ? "Руският Хитлер"? През дългата си политическа кариера Жириновски се е превъплъщавал в най-различни роли. Само едно нещо не е бил: скучен. Бива го да си играе с огъня - приблизително това казва за него дори самият Путин. А от страна на най-висшата инстанция в Русия това си е направо признание - независимо че стопанинът на Кремъл винаги се дистанцирал от провокациите на десния популист.

Да ръчка, да провокира и да си играе с огъня - на Жириновски това му идеше отръки. Той предлагаше да заградят Северен Кавказ с бодлива тел и да хвърлят атомна бомба върху Истанбул, веднъж заплаши журналистка с изнасилване, а инак често размишляваше на глас за окупирането на Украйна. За него не съществуваха червени линии.

Проект на КГБ?

Редом с лидера на комунистите Зюганов, Жириновски се превърна в един от динозаврите на руската политика. Кариерата му всъщност започва още по времето на СССР. И то с едно идеологическо и терминологично мошеничество. През 1989 година Владимир Жириновски е сред основателите на Либерално-демократичната партия на Съветския съюз - първата официално регистрирана опозиционна партия в страната. След разпадането на СССР партията се преименува в Либерално-демократична партия на Русия (ЛДПР), а неин несменяем председател чак до смъртта си остана именно Жириновски.

Тази партия не е нито либерална, нито демократична. В основата ѝ е заложена една експлозивна смес от национализъм, реваншизъм и шовинизъм – което си е постсъветската версия на десния популизъм. ЛДПР е вождитски проект: без своя лидер и главно действащо лице тази партия никога нямаше да придобие такова значение в Русия. Сред народа за Жириновски често се използва ласкавото умалително "Жирик". А хората използват такива умалителни най-вече за приятелите си - не за политически лидери. Да, може и да е нацист, но някакъв такъв забавен и симпатичен, казват си те.

Жириновски е роден в Казахстан през 1946 година. В Московския университет той изучава първо турски език и литература, а после право като вечерен студент. Стажува в Турция, работи като юрист в различни организации, проявява интерес към останалия свят. По-късно от всичко това възниква подозрението, че Жириновски е човек на КГБ.

Всъщност и до днес витае подозрението, че партията на Жириновски е проект именно на КГБ. Привържениците на тази версия смятат, че ръководството на съветските служби е искало да канализира надигащите се протестни настроения в СССР, поради което е създало една на пръв поглед опозиционна партия, която обаче изцяло се контролира от службите.

Еврейските корени не го спираха да използва антисемитски лозунги

Жириновски активно се застъпва за оцеляването на Съветския съюз, но разпадането на комунистическата империя всъщност му беше от голяма полза. Милиони разочаровани и внезапно обеднели руснаци, особено ниско образовани мъже в провинцията, изведнъж откриваха в лицето на блестящия демагог своя автентичен представител. Жириновски непрекъснато се заиграваше с избирателите, като взимаше на въоръжение ксенофобски, а понякога и антисемитски лозунги - въпреки, че сам има еврейски корени.

На парламентарните избори в Русия през 1993 година ЛДПР на Жириновски спечели близо 23% от гласовете - повече от комунистите и от съюза, стоящ зад победата на Елцин. Това е звездният миг от кариерата на Владимир Жириновски като политик. Тогава мнозина смятат, че той може да вземе властта, а на Запад с тревога пишат дори за появата на "руския Хитлер". Към онзи момент Жириновски поддържа връзки с крайно десните партии в Европа, включително с френския популист Жан-Мари Льо Пен.

Днес Путин олицетворява част от мечтите на Жириновски

Самият Жириновски старателно полира имиджа си на шоумен: облича ярки сака, псува опонентите си, обижда журналистите и дори понякога инсценира скандали в парламента. Легендарен ще си остане онзи случай от 1995 година, когато Жириновски плисна чаша сок в лицето на убития по-късно конкурент на Путин Борис Немцов.

В края на 1990-те години популярността на ЛДПР и на нейния лидер започна да спада. Жириновски се явяваше на всички избори за президент, но по-нагоре от третото място така и не успя да се добере. Кремъл пък престана да се опасява от ЛДПР, която на всичко отгоре обикновено гласуваше в съзвучие с властта.

Всъщност днес Путин осъществява много от онова, което пропагандираше Жириновски през 1990-те години: автократична форма на управление, прекратяване на сътрудничеството със Запада, милитаризация, война с Украйна. А лидерът на ЛДПР открай време е желан гост на държавните телевизии, където му позволяват да прави дори такива изявления, които Кремъл иначе смята за прекалено скандални.

Какво ще се случи с ЛДПР сега?

По едно време ЛДПР отново разпери криле, особено в Далечния Изток, където се превърна в изразител на натрупаното недоволство срещу Кремъл. През 2018 година в Хабаровск за губернатор беше избран нейният представител Сергей Фургал, а това се превърна в истински удар по имиджа на управляващата партия "Единна Русия".

Две години по-късно властите арестуваха Фургал и го обвиниха в съучастие в убийства. Това предизвика неколкомесечни протести в региона - нещо крайно необичайно за Путинова Русия.

Смъртта на Жириновски ще предизвика криза в ЛДПР, защото там не се вижда негов приемник с подобен потенциал. Независимо от това ролята на партията в руската политика си остава важна, защото дяснопопулисткият потенциал в страната е голям, а Кремъл има интерес той да се канализира в безопасна за властта посока.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 63 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    76 42 Отговор
    Айде лека ти пръст !
  • 2 Вън Мърсула от България

    43 56 Отговор
    Ми прав е имаче Турция щеше да е в ЕС от едно 14 години
  • 3 реалистъ

    89 117 Отговор
    Жириновски бе интересна личност и казваше много истини.

    След като турците свалиха руския самолет, Жириновски поиска да бъде ударен Истанбул с ядрени ракети. След време обаче отиде на посещение в Турция и там го посрещнаха като цар едва ли не, а той ги засипа с хвалби, така че му прощавам казаното против България и не го взимам сериозно. Бог да го прости.

    Коментиран от #33, #42, #125

  • 4 Бисер

    74 139 Отговор
    Баш такъв лидер ни трябва.Стига подлоги

    Коментиран от #20, #25, #41, #69, #96, #166

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГОЛЯМ ЧОВЕК

    34 74 Отговор
    Голям човек, вижте какво казва за демокрацията:

    Коментиран от #99, #158

  • 8 Сух

    13 57 Отговор
    Всяка една неблагодарна личност трябва да бъде мачкана!
  • 9 Проект на КГБ

    67 65 Отговор
    Първо лека му пръст на Жириновски ! За мъртвите или добро или нищо, такова е етичното правило !
    Бил проект на КГБ. Ами да ! Българската секция на DW докато бяхте навремето в България всички бяхте проект на ДС. Вероятно от там ги разбирате работите, кой, кой е, и чий проект е !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДОЛУ НАТО

    43 37 Отговор

    До коментар #10 от "Ал Бунди":

    Какъв антисемит е евреина Владимир Волфович? Глупости дърдориш.

    Коментиран от #17, #123

  • 13 ха ха

    86 24 Отговор
    Защото ви научихме да четете и пишете ли? На това му се казва неблагодарност!

    Коментиран от #35

  • 14 ЖИРИНОВСКИ

    67 66 Отговор
    Реч на Владимир Жириновски на 21.12.2021 : не искам да Ви плаша, но съм длъжен да кажа истината, тази година ще бъде последната мирна!
    2022 започва ВОЙНА!
    А 2024 в САЩ избори няма да има, защото сащ няма да има!

    Коментиран от #19, #70

  • 15 Z като zомби

    61 38 Отговор
    Тоя сега пълзи в краката на Сатаната, но първо ще поникне семките от него😁😁😁😁😁😁
  • 16 Chernobyl

    57 7 Отговор
    Какъвто и да е бил, каквито и да сте за всички края е един...два на един,катафалка ремарке няма
  • 17 Ал Бунди

    37 10 Отговор

    До коментар #12 от "ДОЛУ НАТО":

    Ами поинтересувай се.....има достатъчно материали и и негови изказвания в нета. Или си мислиш че ги говоря ей, така, колкото да се намираме на приказки. Ако смятъаш че си прав, опровергай ме, но с факти. А защо мислиш се е отказал от бащината си фамилия и е приел майчината,а ? Как мислиш?
  • 18 Перко Наумов

    44 48 Отговор
    той беше един добър пророк много неща ги предсказа с удивителна точност лека му пръст
  • 19 🤫🤫🤫

    16 11 Отговор

    До коментар #14 от "ЖИРИНОВСКИ":

    Егати ЦАРЯ, КАК ПОЗНА🤔
    Евала 👍

    Коментиран от #38

  • 20 Русороб

    66 22 Отговор

    До коментар #4 от "Бисер":

    Така е , съберете се при него всички дето ви трябва такъв …

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ал Бунди

    61 38 Отговор
    А РУСИЯ ДНЕС НЕ СИ ПЛАТИ ПАДЕЖА ПО ЗАЕМА В ОБЛИГАЦИИ..СЛЕД 30 ДНИ КАКВО СЛЕДВА...ДЕФОООЛТ. И ИЗТЕЧЕ РУБЛАТА В КАНАЛА

    Коментиран от #188

  • 24 Батьтко Махно

    58 27 Отговор
    Кой беше? Продължава да е един съветски отпадък!
  • 25 Така е

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бисер":

    Имаш нужда от майстор!
  • 26 Не е баш така

    63 44 Отговор
    Фразата- "Българите трябва да ни пълзят в краката" бе заради американския пинчер-Плевнелиев.
    Ето думите на Жириновски изречени е яда си"

    "Те (българите) трябва да ни пълзят в краката, а вместо това и в Първата, и във Втората световна война бяха против нас, а днес са в НАТО", заяви лидерът на Либералнодемократичната партия на Русия Владимир Жириновски по телевизионния канал "Россия 1". Гневният му коментар бе по повод изказването на българския президент Росен Плевнелиев, че Русия е "националистическа и агресивна държава", направено пред германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Според Жириновски Росен Плевнелиев не познава историята на собствената си страна, за да прави такива изказвания за съвременна Русия. Президентът трябва да отвори малко български учебници. Руските войници, спасили България от турското господство и те ли са националисти?"

    Коментиран от #74, #76, #167

  • 27 Зюганов ингреор гези

    44 17 Отговор
    Това е руския Сидеров ,официално не е на власт но раздава порциите,,от шайката на екскомунистите но обслужваш ционистите и нслуга на момона
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Sieg

    37 29 Отговор
    Абсолютно против подобни изказвания , независимо от коя страна идват. Подобни лични мнения не са в полза на никой. Русия ни е освободила , но нито един народ не трябва да "пълзи в нечии крака" под каквато и да е форма казано. Уважение и признателност към Русия , но когато това е взаимно. В последно време политиците ни показват неуважение и те са виновни за отношенията ни с Русия.
  • 30 ГРУЗ-200 ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ У'Р'О'Д

    47 24 Отговор
    СКОРО И ОНЯ 120 см .. УМРЕЛЯК.. ХУЙЛО

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 пут ин

    25 16 Отговор
    Що не казвате кой го утрепа бе? Путлер ли?Байгън ли?То толкова лесно орка не умира бе другари.

    Коментиран от #48

  • 33 дааа

    45 28 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    За комунистите няма бог ,по скоро бог е Ленисн ,Сталин Путин.Те палят и разрушават църкви така,че едва ли господ ще му прости.По доброто пожелание за тоя е весело изкарване в казана ,скоро компания ще му правят путлер и компания.

    Коментиран от #154

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сух

    32 32 Отговор

    До коментар #13 от "ха ха":

    Сега щеше да четеш и да пишеш на турски.. Или ти по принцип така си пишеш?

    Коментиран от #47, #151

  • 36 Лавренти

    22 26 Отговор

    До коментар #30 от "ГРУЗ-200 ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ У'Р'О'Д":

    Краварите извлякоха от Афганистан и Ирак десетки хиляди пълни черни чували с месо! Дядката Джо след 1 месец ще го импичват само да свършат 1, 5 милиона барела от резерва.

    Коментиран от #49

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ал Бунди

    20 12 Отговор

    До коментар #19 от "🤫🤫🤫":

    Ами напиши в гооглето -План Механический апельсин и ще разбереш че е имало ,много по-добри пророци от него..Игор Джадан, например. Който още в далечната 2008 е предрекъл и анексията на Крим, и ДНР и ЛНР. Та дори и днешните събития в Украйна. И то 1 към 1...а Волфович, като придворен шут на Путлер не е познал, той е знаел всичко за т.нар. Специална операция. Понимаеш сейчас какая та разлика?
  • 39 Владееше

    36 29 Отговор
    Английски, немски, френски и турски. До края остана верен на Родината си. Не прощаваше на Соросоидите. Като малък, мислех че не е добре психически. След години виждайки унищожаването на България и българите, разбрах че е прав. Да почива в мир.
  • 40 SCH JVLIVS II

    11 15 Отговор
    Ахаха френския популист Жан-Мари Льо Пен тоз миньон и той нареден 😁 това е бащата на Марин Льо Пен, после не се чудете защо тази жена никога няма спечели вота за президент
  • 41 Фриман

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бисер":

    Биска, ти се шегуваш, а си прав на 100%! Само мъж с топки може да управлява България!
  • 42 Кнаус 485

    30 26 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    Жироновски бе Пич и колоритна личност..... Бог да го прости, лека му пръст......

    Коментиран от #54

  • 43 Дядо ви курти от село Пиперково

    40 31 Отговор
    Каква хубава новина...Отворих си една бира,и я изпих с кеф,и пожелание следващия умрял да е джуджето....

    Коментиран от #57, #68

  • 44 Иво

    36 15 Отговор
    Тоя сдаде богу дух преди 10 дена, но Путин не беше одобрил съобщението за смъртта му, тъй като беше зает да се радва на "успехите" на спецоперацията.
  • 45 Фриман

    22 44 Отговор
    Лека ти пръст, Владо! Ще си в сърцата ни завинаги! Истински патриот!

    Коментиран от #61

  • 46 Коко

    43 33 Отговор
    Ква лека пръст на този фашист бе,същия боклук като Путин...Да гори в ада...
  • 47 между другото

    39 7 Отговор

    До коментар #35 от "Сух":

    Не само писменост сме ви дали, а и голяма част от лексиката на езика ви е българска. Никой друг славянски език не си прилича толкова с българския.

    Коментиран от #75

  • 48 Вова

    27 5 Отговор

    До коментар #32 от "пут ин":

    Разболя се от ковид преди няколко месеца. Появиха се усложнения. Почина, както хиляди други. Никаква интрига няма със смъртта му.

    Коментиран от #64

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тракиец🇺🇦🇮🇹🇩🇪🇧🇬🇮🇷🇯🇵

    27 23 Отговор
    Всичките БОЛШЕВИШКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИ-Я в Русия имат ЕВРЕЙСКИ КОРЕНИ - Путин Жириновски Сталин Ленин Троцки ИТН … КОЛКОТО ДО ТОВА ЧЕ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ВЛЕЧУГО КАЗВА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СМЕ ПЪЛЗЯЛИ В КРАКАТА МУ ТО СЕГА ТОЙ ЩЕ ПЪЛЗИ В АДА В КРАКАТА НА ДЯВОЛА И ПУТИН Е СЛЕДВАЩИЯ . Великия Адолф Хитлер за това казваше — руснака е НЕДОСТОЕН, той е магаре-муле и катър . Нищо общо с расивия немски жребец . Рушляка трябва да бъде смазан като гнида защото самото съществуване на комунизма е заплаха за човечеството и Арийската раса трябва да се заеме с този проблем и крайното решение по еврейския въпрос
  • 51 Пълзят,та пушек се вдига

    30 20 Отговор
    Няма как да стане! Българските продажници сега пълзят в задокеански крака! 😁
  • 52 Иво

    34 23 Отговор
    Един откачалник по малко. Отиде по дяволите в ада където му е мястото. Чакаме следващия не е ли време за Путин да го последва. 👿👿👿👿👿☠️☠️☠️☠️
  • 53 !!!?

    34 8 Отговор
    Волен Сидеров при "братушките" - сбъдната мечта на Жириновски !!!?

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Да бе да

    17 17 Отговор
    Главния нацист рАзия пукясъл !!! Айде дано повлече крак . Има бог, и той вижда .... трепери пигмей

    Въпросът е ??? "Новината" е от часове, какво отне токова време на Факти , да я публикува пред местния русофилият ? Може би сте бърасали сълзи два три часа ?
  • 57 Пешо

    27 18 Отговор

    До коментар #43 от "Дядо ви курти от село Пиперково":

    Аз даже пих една ракия. Руските фашисти намаляха с един.
  • 58 Aлфа Bълкът

    23 6 Отговор
    Тоя не беше ли ония с 8 бустееа и накрая влезе в болницата след усложнение от Ковид?
    Ако е същия бая се е мъчел завалията, душата му излязла през гз!

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Вова

    21 12 Отговор

    До коментар #11 от "Иванушка  🇷🇺":

    Излизаш извън релсите, сладур. Утре ще сдадат Херсон по опис. От Одеса се отказаха още днес.

    Проблемът на руснаците е, че много трудно определят къде е границата между желаното и действителността.

    И не скачай пак с лафа за негрите. Губи актуалност.

    Трябва да се избира вече между бърз разпад или продължителна агония.

    Хибридната война я загубите днес. Ще го остзнаете до седмица или две. Но физическата война ще продължи да ви мачка и унижава още дълго време.

    Съжалявам, че така се получи.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Майна

    27 17 Отговор
    Който казва -мир на праха на този комунист не е българин а ЧЕРВЕЙ
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Да допълня

    26 3 Отговор

    До коментар #48 от "Вова":

    Имаше и поставени 8 ваксини - руски безаналогови.

    Коментиран от #153

  • 65 Вова

    17 4 Отговор

    До коментар #58 от "Aлфа Bълкът":

    Той беше. Спутник V

    Коментиран от #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 666

    33 14 Отговор

    До коментар #11 от "Иванушка  🇷🇺":

    Депутинизацията започна. Клоуна пукна. Честито.
  • 68 Другарю

    10 2 Отговор

    До коментар #43 от "Дядо ви курти от село Пиперково":

    Каквото желаеш да бъде отнето, то онова на теб ще ти бъде отнето. Не бегай преди вятъра.
  • 69 да питам

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бисер":

    Искаш му пълзиш в краката ли ... 🤔
  • 70 Маша

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "ЖИРИНОВСКИ":

    А то се оказа, че жириновски няма да има.
  • 71 !!!?

    28 12 Отговор
    Жириновски - един идиот по-малко на този Свят !!!?
  • 72 СВОБОДА ЗА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ!!

    20 11 Отговор
    СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ, МОСКАЛСКИ ПРИМАТИ!
    ИНАЧЕ...ЩЕ ГОРИ..МОСКАЛ
  • 73 Aлфа Bълкът

    14 3 Отговор

    До коментар #65 от "Вова":

    Последният бустер му разказал играта значи.
    То беше доста стара новина, яко се е мъчил значи, много яко!
  • 74 Стамат

    28 6 Отговор

    До коментар #26 от "Не е баш така":

    Леле, каква душичка бил. Чудя се дали да вярвам на очите и ушите си, като гледах пред малко негово "изказване" че в цяла Европа трябва да се пуснат атомни бомби.

    Коментиран от #78

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 не са българи

    19 12 Отговор

    До коментар #26 от "Не е баш така":

    Ами освен нашите политици след изборите да ги подменят с клонинги . Вземат ли веднъж власта и край ...всичко българско изчезва в тях . Сигурно са произведени в американска лаборатория .
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Вова

    25 9 Отговор

    До коментар #74 от "Стамат":

    Не бе. Той си беше панаирджийска маймуна още от 89-та. Кумир за малограмотни алкохолици и други отрепки на обществото. Волен го копираше при първото му влизане в парламента. Имаше си продуценти, КГБ си му пишеше сценариите. Никога не е бил възприеман сериозно. Използваха го едва ли не като алтернатива на забранената вече КПСС. Никога не е събирал протестен или опозиционен вот. Историята с Хабаровския край си беше организирана от местния губернатор, който спокойно можеше да бъде и единорос, ако се бяха усетили да го изтеглят към тях.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 светозар петров

    32 12 Отговор
    За какво трябва да ти пълвим в краката бре? За това че Вълчан войвода купи руско-турската освободителна война с 20 тона злато? Затова ли? Затова ли че сте правили зверства по времето на втората световна по-зверски от нацистите? Че сте грабили, убивали, изнасилвали и безчинствали над обикновените невинни хора?
    Жириновски ли си, какъв си ... за мен си кръгла 0!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Лъжецо

    16 10 Отговор

    До коментар #37 от "Катерач":

    Загиналите войни са 11 хиляди. Като руснаци са не повече от 3 хиляди. Преобладават украинци, белоруси, казахи и прочее
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 jmiji

    39 16 Отговор

    До коментар #88 от "българина":

    Бомби над София не са мятали - само над Варна!
    И през втората световна отдето са минели все едно ураган е минавал!
    Представи си идват ти във вас - пребиват те, блудстват със всеки когото поискат, гаврят се и накрая те обират и си тръгват, за кеф може и да застрелят някой на сбогуване... като си тръгнат ти се иска да не си жив!
    Иначе много убави и културни и въпитани хора са рашките - но да не са ти в къщата ....
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Гост

    15 28 Отговор

    До коментар #7 от "ГОЛЯМ ЧОВЕК":

    Мнооого е готин и откровен в изказванията си. Поклон!!!!
  • 100 Пламен

    26 9 Отговор
    Aйде сега и другаря Путин...
  • 101 аз съм тъпо парче

    16 11 Отговор
    искам дойче велето да пише за нашата мусака колко е отделила вредното co2,а те минават на био въглища????
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 youtube.ър

    17 9 Отговор
    Отия с червената заряаза няма спасение... нито ваксина ги оправя, нито натовски ракети... болшевишка проклетия...
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Да уточним

    11 12 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    Злодеи са тези, които ползваха срещу мирно население напалм и ядрени бомби.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Курт

    26 7 Отговор
    Жирик вече е на топло, много топло местенце
    и там ще заминат всички путлерчета
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Аз Буки

    17 8 Отговор

    До коментар #12 от "ДОЛУ НАТО":

    Само на евреи е разрешено да играят ролята на атисемити безнаказано. Русия, от Октомврийската революция досега, е управлявана, директно или индиректно от ционисти-сатанисти. В САЩ е същото, но с масонско-илюминатски фронт. Путин е евреин по майчина и бащина линии, като това не променя факта че правото е на страната на Русия в тизи конфликт. Целия този театър се разиграва с крайна цел тотално унищожение на човека създаден по образ и подобие на Бог, и трансформирането му в хибридно извращение с мъртва душа служещо на Принца на сегашния зъл свят.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Българин

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    Ти му прощаваш казсното против България защото не си българин.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Пловдив

    25 0 Отговор
    Тоя е малко като нашия болен Сидеров, копейката и оня дето дърпаше турските баби на границата,ама в по голям мащаб.
    Щом искара до тази възраст, Путин го е държал за клоун в парламента и пред журналисти да си плещи глупостите.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Fazan

    10 14 Отговор
    Жириновски дори и малко краен е националист и голяма личност.Изказванията му в Европарламента винаги са били точни и верни.
  • 130 Ами да

    19 4 Отговор
    Те нали пълзят! Пълно е с путинофили, те са на колене пред Путин и Русия, заели са поза!
  • 131 Патриот

    3 10 Отговор
    То злобата не ходи по гората а по хората Фашисти поне кажете на починалия бог да го прости Националист и русофил Не е лява резба нито мека китка Какво да кажа за сенатора Джон Маккайн -беше американски тип ястреб Но вече го няма така че или хубаво или нищо Аз ще кажа нищо за него като не може да ни чуе
  • 132 ЖИРИК

    11 2 Отговор
    ДОПЪЛЗЯ В КРАКАТА НА ЧЕРВЕИТЕ, ВРЕМЕ Е И ЖУЖЕТО ДА ГО НАСТИГНЕ.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ЧЕРВЕИТЕ

    5 2 Отговор

    До коментар #133 от "Лошото е,":

    СЕГА НЕ ИМ Е ДО ПЪЛЗЕНЕ, СЕГА ИМ Е ВРЕМЕ ДА ПИРУВАТ НЕЩО ОТ ВИП КЛАСА.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Анонимен

    13 0 Отговор
    Нали руснаците не били фашисти...Този заплашваше кого ли не, че трябва да бъде унищожен, през декември каза, че това ще им е последната НГ на украинците, защото започват война. В РФ има 300000-500000 скинхедс, които бият кавказци и всякакви други от републиките и още сумати такива официални организации
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 ТОТАЛНО КУКУ

    13 1 Отговор
    ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.
  • 141 СЛЕДВАЩИЯТ ФАШИСТ

    16 2 Отговор
    Е ПУТЛЕР, САМО ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА МУ ДОСТИГНЕ ГОДИНКИТЕ.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 засвидания

    15 1 Отговор
    като гледам никой не се е затъжил за КГБ ФЮРЕРА.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 МалкоЛогика

    5 8 Отговор
    Щом като DW говори лошо за току-що починал човек, той явно е бил добър човек. Изказването му от 18 януари т.г. го прави почти ясновидец.
  • 151 Snow Queen

    16 1 Отговор

    До коментар #35 от "Сух":

    Кога българинът е писал (само) на турски, бе, че не се сещам. Някои богати търговци са го умеели заради бизнеса си, но изхвърляния от рода на чалми, фесове, фереджета, писане на турски,са много смешни. Хайде да се успокоите най-после. Не че нещо, но през българското Възраждане е имало градчета, в които турчин не е имал право да влиза!
    Не ме разбирайте погрешно, не славославя турското робство, но нека бъдем реалисти с това пусто освобождение. Проливите - и спирам тук.

    Коментиран от #156

  • 152 Аз бе

    11 0 Отговор
    Типичен КГБ боклук! Да е жив и здрав??? Смърт на комунизма...съветски тип!!!
  • 153 Аз бе

    13 0 Отговор

    До коментар #64 от "Да допълня":

    Лекували са го с НОВИЧОК! ДЖУДЖЕТО С ТАЗ ХИПОФИЗА КАКВО ЧАКА? ДА СКАЧА В ТРАПА!
  • 154 Морския

    16 0 Отговор

    До коментар #33 от "дааа":

    Прав си !
    Комунистите са антихристи ,но на Великден са първи на трапезата ,и първи захапват кълката на агнето
  • 155 Факт

    19 3 Отговор
    Че В Русия освен откачалки други има ли....и как така в историята на Полша ,Австрия Украйна,Чехия и много други ..за Русия се казва че са ги били окупирали 50 години ..и ще са им били роби и са ги мачкали...а само в България този период го наричаме "освобождение"..само в България ли сме сбъркани...и защо в всички тези държави си четат тях а си история а ние още четем руска такава..или по конкретно история която ни е написана от руснаците...ние история нямаме ли си...че трябва да четем руски измишльотини...толкова ли ни е страх от тези руски кенефи че не искаме да си кажем истината за тях че са ни мачкали като кучета 50 години...дори и за 500 години под османско робство не сме страдали толкова колкото за 50 под руско такова...и за тези 50 години са
    били избити в пъти повече българи от колкото по време на византийското и османското ни робство взети заедно...защо тези факти не са описани в руската ни история...и защо въобще трябва да четем история написана ни от руснаци...защо..???..ние нямаме ли си такава..??
  • 156 В грешка си

    16 0 Отговор

    До коментар #151 от "Snow Queen":

    Никой, не е ползвал турска азбука по време на робството. Турската азбука е създадена и официално се използва от 1928г. и е на базата на латинската азбука. Преди това турците използват арабска азбука. Арабската азбука се е ползвала от висши и официални длъжностни лица, а над 85% от населението е било неграмотно. Следователно, дори турците не са познавали арабската азбука, а какво остава за българите.
  • 157 бира скара

    12 0 Отговор
    Полезен идиот на путкича вече поумрел.
  • 158 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГОЛЯМ ЧОВЕК":

    😂...... 👍,....... Много точен
  • 159 Некой си

    8 1 Отговор
    Жирик беше луд,ама Господ такива ги обича.Лека му пръст.
  • 160 Килари К

    6 0 Отговор
    Непрежалима загуба за цялата наша кланово корпоративна групировка.
  • 161 Българин

    13 2 Отговор
    Жириновски беше най големия тъпанар в света
  • 162 АЗ КАЗАХ

    10 0 Отговор
    Спукал се е от злоба!
    Ред е и на другите.
  • 163 браво бе

    8 0 Отговор
    тоя мутирал лъжец и с него ли се занимавате явно нямате други теми
  • 164 Пъци

    14 0 Отговор
    "Българите трябва да ни пълзят в краката!" - каза през 2014 година Владимир Жириновски.

    А в официалните медии вече отбелязват светкавичното решение на Кремъл да кръстят улица в Москва на негово име.
    Препоръчвам на българските путинофили да си организират занапред екскурзии до Москва за поклонение на тази улица.Така може се да почувстват "независими"-като на вчерашният митинг в София.
  • 165 Жулиен Гаков

    2 14 Отговор
    Само ПРОСТ човек може да плюе по Жириновски!

    Коментиран от #172, #181

  • 166 Пъци

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бисер":

    Обичаме си управлението с псувни и закани,с близане на ботуши и унижения?Иначе сме гУеми патриоте,де.
  • 167 Пъци

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Не е баш така":

    , че Русия е "националистическа и агресивна държава"
    Не понасям инфантилното поведение на г-на Плевнелиев,ама в сегашният момент може ли да се каже че Русия не е агресивна,и не е с националистическо (всъщност империалистическо- като САЩ) управление?
  • 168 Българин

    13 1 Отговор
    Ние не му легнахме в краката,а гада е вече в земята.
    СЛАВА НА БОГА!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 НАВЕДИ СЕ

    8 0 Отговор
    КОЙ СИ ТИ БЕ ПАМПЕРС, ПУТИНСКИ ?! ЗАБРАНЕТЕ ВОДКАТА ВЕДНАГА.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 жириновски

    10 2 Отговор
    пукнал.Една добра новина.Да се пържи в пъкъла,където му е мястото.
  • 178 КРОКОДИЛА

    4 0 Отговор
    ЖИВ ЛИ СИ БЕ .......МИМИ ................................
  • 179 1111222233

    1 9 Отговор
    Жириновски беше патриот.
    Човека искаше народа му да е добре.
    А нашите политици спраха Южен поток, за щото щял да навреди на Украйна.
    Долу Украйна!
  • 180 КУРти

    1 9 Отговор
    Привидно доста малоумни статии пръквате, с идеята четящия да намрази Русия.Прекалено елементарно/по американски, което обижда интелекта на българите.Ще е хубаво да напишете статия и за многото западни политици, които редовно обиждат България.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Я Я Я Я ДА

    3 0 Отговор
    ПЪЛЕН СЪС НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ - АБЕЙЙЙ ЖИВ ЛИ СИ БЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙ .....................
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Стара чанта

    6 0 Отговор
    Един мало.мен прим.т по- малко !
  • 186 Радо

    6 0 Отговор
    Ада, българският Ад е твоето място боклук с боклуците!
    Ей, една клетва да ми се сбъдне!
  • 187 юрий

    4 4 Отговор
    сега той пълзи на хората в краката
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Киро

    4 1 Отговор
    Този комунистически изрод вече е в ада в най големите казани и най злите дяволи правят яхния от него
  • 190 tomito

    2 0 Отговор
    Абсолютно е прав ,как инъче да си обясни човек обръщането на 180 градуса на политическата ориентация на управляващата ни сбирщина (отбивши комунисти и техните наследници).Същите които до преди 30 години се кълнеха в ПАРТИЯТА ,а сега се правят на Евроатлантици.И се превърнахме в просяците на Европа с над 3000000 емигрирали.
  • 191 Мемфис

    1 0 Отговор
    Хайде и Путин!
  • 192 Шестак

    3 0 Отговор
    Как да няма кой да го замести? Нали братът на митрофанова му беше дясна ръка.
  • 193 Буби

    3 0 Отговор
    Беше:ОЗЛОБЕНО СТАРЧЕ
  • 194 Валери

    3 0 Отговор
    Е сега той ще е под краката на българите 😎
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Ани

    0 0 Отговор
    На добър час към Ада!
    Там те очакват!4
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания