Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2022 16:40 867 8

Великобритания разшири санкционния списък

  • великобритания-
  • ес-
  • русия-
  • санкции-
  • украйна-
  • война

Още 206 граждани и предприятия на Русия попадат в санкциите

Великобритания разшири санкционния списък - 1
Снимка: Shutterstock

Обединеното кралство въведе нов пакет от санкции срещу още 206 граждани и предприятия на Русия

Властите на Обединеното кралство разшириха списъка с физически и юридически лица от Русия, срещу които са наложени санкции, пише Ройтерс.

Още новини от Украйна

В черния списък вече има още 206 физически и юридически лица. Сред санкционираните са Виктор Медведчук, ръководител на украинската опозиционна партия "Платформа за живот", Вагит Алекперов, съсобственик на "Лукойл", и Владимир Якунин, бивш шеф на Руските железници.

На 8 април Европейският съюз разшири и санкциите срещу граждани и компании на Русия и Беларус, сега в черния списък има 1091 души и 80 организации. „Списъкът включва всички 179 членове на така наречените „органи“ и „правителства“ на Донецката и Луганската народни републики“, обясниха от Европейската комисия.

Миналата седмица ЕС прие и пети пакет от санкции срещу Русия заради специална операция в Украйна, която включва забрана за закупуване, внос или трансфер на въглища и други твърди изкопаеми и горива в ЕС, както и забрана за достъп до пристанищата на ЕС с кораби, регистрирани под флага на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    5 1 Отговор
    На руснаците изобщо не им пука какво става на това островче наречено Великобритания.

    Коментиран от #5

  • 2 Тити

    5 0 Отговор
    Много санкции ама войната не спира не е време за друг подход?
  • 3 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Така да е! Ще мръзнат, гладуват и мизеруват с бонус Ислямисти, които ще озвереят още по палаво. Ха честито тарикати!
  • 4 АУУУУУ

    5 5 Отговор
    МУЗИКА ЗА УШИТЕ НА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ПО СВЕТА 🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮
  • 5 Мухаа,хаа! -

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    На обикновените руснаци хич,ама хич не им пука ,че арестуват и запорират милиарди на руски олигарси.Дори царува всеобща радост! Тези милиарди не работят в полза на народа и руската икономика.Източени са от техните заводи,фабрики, цели клонове от съветската- руска индустрия.С това,де факто вършат огромна услуга на Путин.Който ги призова преди 7 години...Върнете парите си тук- в РФ.Тук инвестирайте,а не ги дръжте там,да захранвате техните икономики! Подписвам указ,с който ще заплатите еднократно 20% върху тях.След това,никакъв държавен орган няма да ви пипне с пръст! Но лакомо д,це се сещате нали? Е,сега едва ли ще има и един милионер,който да се довери на" банковата им почтеност".
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ivan

    3 1 Отговор
    тези са главния двигател на войната,от тях запо4ват работите,не могат да си изкарат инструкторите от Азовстал,а там в подземията и тунели над 20-км има биолаборатория и място наре4ено ПИТ 404 или Ямата,място за изтезания и експерименти със затворници и отвле4ени,над 200 са 4ужденците заедно с натовски генерали
  • 8 Специален

    0 1 Отговор
    Островчето пак се взима на сериозно.
Новини по държави: