Last news in Fakti

16 Април, 2022 15:35 1 188 9

При пакистански атаки срещу Афганистан са убити седем цивилни

  • пакистан-
  • удари-
  • авганистан-
  • шехбаз шариф-
  • обстрел

Седем цивилни афганистанци, включително деца, са били убити при въздушни удари и артилерийски обстрел на пакистанските сили

При пакистански атаки срещу Афганистан са убити седем цивилни - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко седем цивилни афганистанци, включително деца, са били убити при въздушни удари на пакистанските сили и артилерийски обстрел по границата между Афганистан и Пакистан, съобщиха днес представители на местните афганистански власти, предаде ДПА.

Нападенията са извършени през нощта в източните провинции Кунар и Хост в Афганистан.

В Кунар пакистанските сили обстрелват с тежка артилерия през последните три дни районите Марвара, Шелтън и Нари, съобщи за ДПА ръководителят на отдела за информация и култура на талибаните в провинцията Наджибула Ханиф.

По думите му през нощта са убити петима цивилни, сред които и деца, а един е ранен.

В Хост друг талибански служител, пожелал да не бъде назоваван, заяви, че пакистанските военновъздушни сили са бомбардирали четири села в окръг Спера през нощта, като са убили най-малко двама цивилни.

Според други съобщения броят на жертвите на въздушните удари е по-голям.

Исламабад не потвърди дали е извършил нападенията.

В петък седем пакистански войници бяха убити при засада в племенния район Северен Вазиристан в страната. Новоизбраният премиер на Пакистан Шехбаз Шариф предупреди, че ще има ответни действия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ти сам

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА":

    ли си бичиш плюсовете
  • 3 незнайко

    6 10 Отговор
    МНОГО УБИТИ ЕЙ !!! И тези ли ще искат помощ за ОРЪЖИЯ ??? Докато не бъде нападната САЩ от целия свят няма да има оправия !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голяма работа!

    8 7 Отговор
    Защо въобще го споменавате. Руснаците избиха сигурно 10000 цивилни за месец. Тея си играят просто на фунийки в сравнение с руските caтpanu.
  • 6 Koмyнucт=pycoфuл

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА":

    Изверги. Социопати. Психопати. Предатели. Безродници. Глисти.
  • 7 Behemoth

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА":

    И Ко да прайми сега...сметнали са за необходимо убили са ги...и църквата са взривили ...евала.....
  • 8 Бае Въло

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА":

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
    Както винаги царедворците представят СЛЕДСТВИЕТО, а не ПРИЧИНАТА за атентата.
    Целта е била Кървавия Цанков, Мисията е била да се ликвидира политическия и военния елит на държавата - хората, които на 9 юни 1923 г. вземат властта с насилие, организират бруталното убийство на Александър Стамболийски и слагат начало на един от най-черните периоди в историята на България след Освобождението.

    Много има изписано по въпроса, но не сайт и този форум е мястото за глупав популизъм.

    Пълно е с информация в Интернет, четете, съпоставяйте, мислете и правете изводи! Не се доверявайте на платените драскачи.

    А някой разбра ли каква е връзката между св. Неделя, Пакистан и Афганистан? Единственото, което ми идва на ум, е че някой трябва да изкъка пред нечия врата, независимо чия е.
  • 9 Ветеринарен психолог

    2 0 Отговор
    Да дадем 50/60 хотела на морето,Боровец и Пампорово за авганистанските бежанци.Над антинародното събрание гордо да развеем знамената на Авганистан и Ислямска Държава. про 100 Киро да изпрати 200 автобуса и 60 самолета да докарат милите бежанци от Авганистан.Европа и САЩ да забранят вноса на екстази и кокаин от тия фашисти.