Last news in Fakti

18 Април, 2022 05:45 2 244 9

Чавушоглу: Системата на ООН не е способна да решава проблеми

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • русия-
  • украйна-
  • оон

Русия и Украйна приемат нашата посредническа роля, защото действаме справедливо, заяви турският външен министър

Чавушоглу: Системата на ООН не е способна да решава проблеми - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отново изрази мнението си, че системата на ООН не допринася за решаването на проблемите на планетата, предаде NOVA.

"Системата на ООН не е способна да решава проблеми. На Съвета за сигурност на ООН му бяха необходими три месеца, за да вземе съвместно решение относно пандемията, каза той в Синоп. Думите на Чавушоглу са цитирани от телевизионния канал TRT.

Външният министът изтъкна и мнението, че "Русия и Украйна приемат посредническата роля" на Анкара, защото тя "действа справедливо".

От много години турските власти водят активна кампания за реформиране на системата на ООН. Напоследък тези сигнали се увеличиха заради ситуацията в Украйна.

През октомври 2021 г. турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви пред анголския парламент, че съдбата на човечеството не бива да се оставя на "шепа държави", които са спечелили Втората световна война. Позовавайки се на неравенствата, които продължават да съществуват в глобалната общност, тогава той подчерта, че "светът е по-голям от пет", имайки предвид петте постоянни държави-членки на Съвета за сигурност на ООН, които бяха признати за победители.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    46 2 Отговор
    Ами право дума, какъв проблем са решили досега Ирак го разрушиха и ограбиха Либия и нея Сирия и и и и има ли мир по света напротив само войни и бежанци. Евреите в палестина си развяват байряка ама за тях нито дума щото те печатат парите на кравари и ингилизи
  • 2 Пучо Капучо

    41 1 Отговор
    Абсолютно. Или по-точно, системата на ООН е способна да обслужва интересите на определени държави, другите - ку.чета ги яли. Но това в пълна сила се отнася и за ЕС и НАТО. Ясно е, че така повече не може и не трябва да продължава.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 kvy

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    Явно ти харесва демократичният запад да източва ресурсите на държавата. А една държава без тях е нищо. В ресурсите влизат и т.н. човешки ресурси!
  • 5 big

    28 2 Отговор
    Добро утро! Това не е от днес, не е от вчера, а почти от създаването му. Досега, основно всички конфликти и войни по света бяха организирани и проведени от САЩ, а те са член на Съвета по безопасност и блокират всичко, т.е. интереса им няма кой да спре. Сега с конфликта Украйна-Русия е почти същото, казвам почти, защото реално конфликта е между САЩ с техните васали и Русия, Украйна е само фигурант. Този конфликт е започнал далеч преди 2014 г. и се изразяваше с русофобия на всички нива и сфери в световния обществен живот, във всичко, но сега съвсем се отприщи и паднаха всички маски!
  • 6 Прав е комшията!

    24 1 Отговор
    ТЕ САМО ЗАМАЗВАТ ПРОБЛЕМА! И ЗАБРАВЯТ ПРОБЛЕМА..
  • 7 Путинче

    5 1 Отговор
    ООН е една говорилня!
  • 8 Иванчо

    2 2 Отговор
    Бре, тоя се е взел на сериозно. Май само рашите ги признават и то когато им отърва.
  • 9 Лицемерието има адрес

    0 0 Отговор
    Индия, Бразилия, Нигерия, Индонезия, Пакистан, Япония трябва да имат място в Съвета за сигурност на ООН, а в бъдеще Етиопия, Египет, Иран, Мексико, Южна Африка и други страни, които скоро ще имат 200 милиона души. За съжаление Турция е малка, други страни имат приоритет a освен това, страна, която атакува съседите си Сирия, Ирак, Кипър, Либия, не трябва да има място в глобалните усилия за ограничаване на зверствата и експанзионистичните войни.
Новини по държави: