Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Април, 2022 16:19 5 434 106

Зеленски: Русия се готви да унищожи Донбас

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • донбас-
  • атака-
  • владимир путин-
  • мариупол

Правим всичко, за да осигурим отбрана, каза украинският президент

Зеленски: Русия се готви да унищожи Донбас - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските войски се готвят за настъпателна операция в източната част на страната ни. В близко бъдеще. Те искат буквално да довършат и да унищожат Донбас. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски. Вижте неговото обръщение:

Украинци! Украинки!

Всички наши защитници!

Днес християните от западния обред празнуват Великден. Най-радостният християнски празник. Празник на победата на живота над смъртта.

Украинската католическа общност обединява милиони хора. И искрено пожелавам мир на всички. Пожелавам да запазите душевната светлина дори в това мрачно време на война срещу нашата държава. Да запазите, за да видите скоро как доброто със сигурност ще победи злото за страната ни, а истината ще победи всяка лъжа на окупаторите.

Прекрасен подарък за празника направи нашият екип на „Игрите на несломимите“, в които участват ветерани и военнослужещи. В първия ден на състезанието, което започна в Холандия, украинците спечелиха „злато“, „сребро“ и „бронз“.

Родион Ситдиков спечели „златото“ в тласкането на гюле. Артем Лукашук и Иван Гересун донесоха на Украйна „сребро“ и „бронз“ в скока на дължина. Благодаря ви момчета от всички нас, от всички украинци!

Това винаги е важно, а сега е изключително важно. Да прославим нашето знаме, да пеем украинския национален химн и да почитаме нашите герои.

Но какъвто и да е денят и какъвто и да е празникът, за всички управляващи задачата остава една и съща. Да работим дори не на сто, а на двеста процента, за да осигурим отбраната ни. Да осигуряваме на Украйна оръжия, финансова подкрепа и всички други доставки.

Започнах днешния ден със среща с военни и представители на правителствтото за ситуацията в зоните на военни действия. Руските войски се готвят за настъпателна операция в източната част на страната ни. В близко бъдеще. Те искат буквално да довършат и да унищожат Донбас. Да унищожат всичко, което някога е давало слава на този индустриален регион. Точно както руските военни разрушават Мариупол, те искат да заличат други градове и други общности в Донецка и Луганска област.

Правим всичко, за да осигурим отбрана. Ние сме в постоянен контакт с партньори. Благодарни сме на тези, които наистина помагат на всеки, с каквото могат да помогнат. Но тези, които разполагат с оръжията и боеприпасите, от които се нуждаем, и ги задържат, трябва да знаят, че съдбата на тази битка също зависи от тях. Съдбата на хората, които могат да бъдат спасени.

53-ият ден от войната приключи и по някои точки от нашите запитвания за оръжия очакваме отговори 53 дни. И някои отговори са формулирани така, че доставката да може да започне едва през май. В такива случаи говоря директно: всяко забавяне на оръжията, всяко политическо забавяне е разрешение на Русия да отнема живота на украинци. Ето как го тълкува Русия. Това не трябва да е така в действителност.

Постоянните обстрели на нашия град Харкив продължават. Днес руските войски удариха по-специално улиците „Култура“, „Шевченко“ и „Дарвин“. Очевидно това са особено опасни думи за Русия – култура, Шевченко, Дарвин. Думите, застрашаващи съществуването ѝ. Към този момент списъкът на загиналите от този удар включва петима жители на Харкив и най-малко 15 ранени.

Само през последните четири дни 18 души бяха убити и 106 ранени при руски обстрел в Харкив. Това не е нищо друго освен съзнателен терор. Минохвъргачки, артилерия срещу обикновени жилищни квартали, срещу обикновени цивилни.

Демократичният свят трябва да реагира и на това, което правят окупаторите в южната част на Украйна – в Херсонска и Запоризка област. Там строят камери за изтезания. Отвличат представителите на местните власти и всички, които се смятат за важни за местните общности. Шантажират учители. Крадат пари, насочени към изплащане на пенсии. Блокират и крадат хуманитарната помощ. Уморяват хората с глад.

Окупаторите също се опитват да одкъснат Херсонска и Запоризка област по примера на т. нар. „ДНР“ и „ЛНР“. Тази територия се прехвърля в зоната на рублата и се подчинява на административната машина на Русия.

Всичко това изисква по-голяма бързина от западните страни при подготовката на нов мощен пакет от санкции. Отговорът на опита за „рублова окупация“ на Херсонска и Запорожка области трябва да бъдат пълните санкции срещу банковата и финансовата система на Русия. Защото са част от окупационната машина.

Разбира се, необходимостта от ембарго върху доставките на петрол от Русия нараства всеки ден. Всички в Европа и Америка вече виждат, че Русия открито използва енергия, за да дестабилизира западните общества. Залогът на Русия за хаоса на пазарите на горива не трябва да работи.

И днес наистина искам да подкрепя отново всички онези, които се борят за Украйна в градовете и общностите на юг от нашата държава. Който пази нашите национални символи. Който пази свободата ни. Всяка проява на такава борба затруднява изпълнението на задачата на окупаторите.

Саботирайте заповедите на окупаторите. Не сътрудничайте с тях. Протестирайте. Трябва да се държим, за да не успее Русия да изкриви живота в други градове на Украйна, като Донецк и Луганск.

Днес разговарях с управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. За осигуряване на финансовата стабилност на Украйна и за подготовка за възстановяването на нашата държава след войната. Засегнахме конкретни области на възможно сътрудничество с МВФ както в близко бъдеще, така и през следващите няколко години. Уверен съм, че напредъкът в отношенията ни с фонда ще бъде осезаем. И искам да благодаря на г-жа Кристалина за нейната лична и силна подкрепа.

Днес министър-председателят на Украйна Денис Шмигал отчете изпълнението на заповедта за допълнително социално подпомагане във връзка с войната.

Първо. Всеки мигрант може да получи финансова помощ за живот. Всеки месец това е 2 хиляди гривни за възрастен и 3 хиляди гривни за дете. Възможно е да се издаде в най-близкия ЦНАП, органи за социална защита, а от сряда - в „Дия“.

Второ. Хората се евакуират от захванатите от войната райони. Правителството разполага със специални пунктове за осигуряване на временно настаняване на хората и оказване на финансова помощ незабавно на жп гарите и гарите.

Трето. Продължава подаването на молбите чрез приложението „Дия” за разрушени или повредени жилища. Не забравяйте да кандидатствате, ако сте загубили апартамент, къща или ако са били повредени от обстрел.

Четвърто. Призовавам работодателите, колкото и да е трудно, да се опитат да привлекат мигрантите на работа. Сега всяка запазена работа и всяка допълнителна работа помагат за защитата на държавата във война.

За всеки мигрант, когото бизнесът наема на работа, компанията ще получи от държавата съфинансиране на разходите за труд. Това е 6500 гривни. Заявлението може да бъде подадено и в портала „Дия“.

По традиция вечерта подписах укази за награждаване на нашите герои. 188 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха удостоени с държавни награди. 553 войници от Националната гвардия. 64 граничари. Петима полицаи, 26 служители на Държавната служба за извънредни случаи.

Шестима защитници на Украйна са удостоени със званието Герой на Украйна.

И накрая. Още едно поздравление - и също за нашите герои, за украинските пожарникари.

Днес се отбелязва Денят на пожарната защита. И аз искрено поздравявам всички, които пазят сигурността на нашия народ, нашата земя от пожар. Които и в мирно време почти всеки ден е като на война.

Благодаря Ви за службата!

Благодаря, че спасявате!

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    169 14 Отговор
    Ами предай се и спаси хората!

    Коментиран от #19, #61, #62

  • 3 Гейбръхам ЛинкОлн

    141 9 Отговор
    Освободи бе,не унищожи.Тоа пак не разбрал надрусания Аноуз.
  • 4 Факт

    81 3 Отговор
    Отече!
  • 5 Уточнение

    84 5 Отговор
    Кани се да унищожи еуглените. Много се били развъдили в района.
  • 6 Теле

    103 6 Отговор
    Тази реч е превод от хитлер бе шемет
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 4444

    114 6 Отговор
    Аман от мними герои като този.Добър клип в стил на културен бг.министър,още едно потвърждение че,вътрешно Зеленскине е сам.

    Коментиран от #106

  • 9 некой си

    77 5 Отговор
    СЛУШАЙТЕ ГО ДА НЯМА УКРАЙНКИ НА ОКОЛОВРЪСНОТО ДВЕ ЗА ЛЕВ
  • 10 !!!?

    124 8 Отговор
    Донбас се освобождава, унищожаваше се преди да дойдат руснаците
  • 11 ХАЛЮЦИНАЦИИ 😄😃😂😁😀😊☺😅😆

    102 7 Отговор
    БЕШЕ СЕ НАПУШИЛ ЗДРАВО С ХИМИКАЛИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ. .
  • 12 Гост

    87 5 Отговор
    1 000 000 зелени с цялата натовска техника, срещу 200 000 руски.
  • 13 Сандо

    74 4 Отговор
    Донбасци да поканят Зеленски и неговия Квартал да ги веселят в Деня на унищожението.
  • 14 Берлин

    94 5 Отговор
    ЕТО Я ИСТИНАТА.
    Работата е там, че безотговорните политици не се интересуват от реалната икономика. Тях ги интересува политическия им успех. С неразбирането си, те извършват действия, водещи до катастрофа в икономиката. А най–яркият пример за това е Германия – най-развитата промишлена държава. Поставена е съвършено под контрола на безотговорната политическа система, която „срива основите“ на немската промишленост. И кого радва упадъкът на Германия? Американците. Основната цел на борбата на Тръмп и противоречието му с Германия бе ограничаването на немската промишленост и поставянето й в зависимост от американската чрез енергоносителите. Ненапразно Америка, САЩ провъзгласиха в началото на епохата „Тръмп“, че САЩ искат да станат основни доставчици на енергия в света – на нефт и газ. И чрез доставки на енергоносители да влияят на световната икономика, да я подчинят на своите интереси. Това е, което сега се опитват да направят. Пречеше им силната немска икономика и сега я трошат с помощта на безотговорните немски политици, които не разбират какво правят. КЕДМИ

    Коментиран от #54

  • 15 Монгола

    100 5 Отговор
    Не Донбас, а само вас неофашистите ще унищожат!
  • 16 Asdfg

    88 5 Отговор
    🤣 Зеленото човече-нарко-клоун пак се изходи! БЕлото не прощава! 🤣
  • 17 ИНТЕРЕСНО ОТ „ТУБАТА”☝

    24 6 Отговор
    ГЛЕДАЙТЕ РАДИО СВОБОДА ТВ !

    Коментиран от #33

  • 18 Психиатъра

    61 4 Отговор
    Според наркомана Зеленски човека на Вашингтон
  • 19 А що?

    9 84 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Що да не се предаде Путин? Той за неговите хора не му ли е мъчно? И докато украинците се бият за отечество, руснаците не знаят за какво се бият! Така, че е време Путин да се предаде и да спаси хората си (ако му е мъчно де)!

    Коментиран от #27, #38, #105

  • 20 Знайко

    41 3 Отговор
    ....и да взема да кажа: ХА–ХА–ХА–ХА
    Ние пък се бръзнем на ръба на къщата....айде няма нужда от зеленяслици...
    ,,,WARGONZO forever!
  • 21 БУК

    55 3 Отговор
    Този като реши да прави нещо, веднага го пише на Руснаците!
  • 22 Бум

    60 2 Отговор
    Мачкай Вова !!!
  • 23 НЕ ЛЪЖИ ЗЕЛЕНСКИ !

    79 6 Отговор
    РУСИЯ СЕ ГОТВИ ДА ОСВОБОДИ ДОНБАС ОТ ТВОАТА ФАШИСТИ ! И ЗАТОВА ЗАПОЧНА ТАЯ ОПЕРАЦИЯ , ДА ПРЕМАХНЕ ТАЯ СГАН ФАШИТТИТЕ ТИ ОТ УКРАЙНА !
  • 24 Този не го чета

    67 5 Отговор
    Но ще коментирам заглавието.Руснаците са на път да освободят Донбас и да унищожат укрофашистите и това е добра новина,щом нашмъркания продължава да реве.Всичко върви по план.
  • 25 Берлин

    48 3 Отговор
    ЕТО Я ИСТИНАТА.Украйна не играе тя е само оправдания от Хамериканците.
    Работата е там, че безотговорните политици не се интересуват от реалната икономика. Тях ги интересува политическия им успех. С неразбирането си, те извършват действия, водещи до катастрофа в икономиката. А най–яркият пример за това е Германия – най-развитата промишлена държава. Поставена е съвършено под контрола на безотговорната политическа система, която „срива основите“ на немската промишленост. И кого радва упадъкът на Германия? Американците. Основната цел на борбата на Тръмп и противоречието му с Германия бе ограничаването на немската промишленост и поставянето й в зависимост от американската чрез енергоносителите. Ненапразно Америка, САЩ провъзгласиха в началото на епохата „Тръмп“, че САЩ искат да станат основни доставчици на енергия в света – на нефт и газ. И чрез доставки на енергоносители да влияят на световната икономика, да я подчинят на своите интереси. Това е, което сега се опитват да направят. Пречеше им силната немска икономика и сега я трошат с помощта на безотговорните немски политици, които не разбират какво правят. КЕДМИ
  • 26 Error 404

    50 4 Отговор
    Украйна спечели Игрите на глада и завоюва първо, второ и трето място, а Кристалина Георгиева сигурно е ангажирана да помага на Русия, защото на тази територия повече Украйна няма да има.
  • 27 Гост

    63 4 Отговор

    До коментар #19 от "А що?":

    Руснаците не се ли бият за техните хора в Донецк и Луганск, които бяха малтретирани и тероризирани цели 8 г от бандерите на тоя клоун?

    Коментиран от #42

  • 28 Зеленчо Донбас е руски, няма да го

    62 6 Отговор
    унищожат, но ще го пречистят, но виж Киев може и да го няма, столица вече няма да трябва, защото и Украйна няма да я има.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иванушка  🇷🇺

    46 3 Отговор
    Клоун на прахчета може да видите в гугъл на :

    Зеленски лъсна на ВИДЕО 😄
  • 31 Kcaniba

    55 5 Отговор
    Русия се готви да спаси и освободииДонбас и да унищожи нацистите!
    Бандеровците при бандера!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Не гледаме Фейкове от Украйна

    48 4 Отговор

    До коментар #17 от "ИНТЕРЕСНО ОТ „ТУБАТА”☝":

    Вместо да ни казвеаш какво да гледаме,отивай да се биеш за укрофашистите,след като толкова ги жалиш!
  • 34 Тиква американска

    41 1 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    И цялата Украйна, бягай докато е време, вилата в Италия те чака но и там ще те открият!
  • 35 Don Pazzolini

    40 4 Отговор
    Руснаците ще разпарчетосат Украйна така, както американците искаха да разпарчетосат Русия.
  • 36 Фоб

    5 47 Отговор
    г-н президент Зеленски, голям си!!! Путин, страхливото ботокс старче, и на малкото пръстче не може да ти стъпи.
    Успехът на Украйна, с подкрепата на свободния свят, ще е трудна, но ще дойде....
  • 37 Стефан Петров

    46 4 Отговор
    Гледал съм много скечове на Зеленски като комик и съм се възхищавал на таланта му, но като президент се провали. СМИ у нас тотално лъжат и заблуждават народа за ставащото в Украйна като поднасят само проукраинска информация и такава, от чужди СМИ. В пресата на САЩ открито се пише,че войната е между САЩ и Русия, но у нас "демократично" се мълчи за това. Особено се мълчи за нейните последици за Европа и света. Що се отнася до мене не могат да ме излъжат. Имам информация от първа ръка от човек, работещ в Донбас. Престъпленията на украинските войски са многобройни, а често войниците от "Азов" се държат като башибозук.. До днес в нашите СМИ нищо не е спомената за масовите гробове, разкривани в ДНР и ЛНР, за центровете за мъчения там, за това че живеещите в двете републики не получават украински пенсии и , за да ги получат трябва да отидат на украинска територия. При изборите за президент на тях бе забранено да гласуват. Доста хора , укривайки се от стрелби живеят в укрития и подземия и вече започват да се тревожат, когато не чуват стрелба.- това ми го разказа очевидец и е нормално., защото естествено състояние след дълъг период става ненормалното.
  • 38 Българин

    51 3 Отговор

    До коментар #19 от "А що?":

    Руснаците се бият срещу нацистите от Азов и Десен сектор за освобождението на сънародниците си, а украинците се бият за интересите на американците а не за Украйна защото новите им годподари я превърнаха от просперираща държава каквато беше преди 2014 в пълна кочина каквато беше станала преди войната.

    Но аз съм го видял с очите си а ти само слушаш пропаганда.

    Коментиран от #46

  • 39 Стойко

    37 4 Отговор
    Най-големият гей-бардак на територията на Украйна отвори врати.Съоръжението се намира на територията на Азовстал в Мариупол.Дени, сигурно те е яд, че не се записа доброволец още в началото на кампанията.Сега вече е малко късно....представи си в момента можеше да се давиш в Boy-pussy...мушморок такъв...
  • 40 ИВАН

    39 3 Отговор
    Хайде унищожавайте се, правете кеф на американците и западняците - те това и искаха - да отслабят Русия, та по лесно да и завземат богатствата, такива са западняците - всяват само интриги, за да печелят те
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Не не

    5 45 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Не, не се бият за това! Бият се заради жужето от Кремъл! Същите хора, които уж руснаците пазеха в Донбас, в момента руснаците ги избиват в Харков, в Мариупол и в други градове. Защото там са същите хора, 70 процента руснаци! Колко сте наивни само!

    Коментиран от #57

  • 43 Той

    39 2 Отговор
    Абе няма значение какво казва и колко дълга ще е статията! Важното е че е от Зеленски Браво Факти Така се прави Май ще спирам да ви чета!!!
  • 44 Мисля

    35 3 Отговор
    Сутрин,обед,вечер-зеленчука.Ай,стига вече и нацяга ниеден.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Софиянеца

    45 4 Отговор
    Трябва да си много пропаднал духовно човек за да разпростеаняваш пропагандата на един наркоман който вкара за пари държвата си във военен конфлик.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 така ли

    30 3 Отговор
    Това си руска провинция!.
  • 50 Откачалка

    35 4 Отговор
    Тоя Зеленски започна да не се усеща какви простотии ръси.
  • 51 Стар съм

    40 3 Отговор
    ..и много забравям.
    Някой викаше ,,ще унищожим руснаците,, ,,ще ги избием,,
    докато,,мечката си спеше,, и като че ли нарочно,,я дърпаше за опашката,,
    Ама кой беше не помня.
  • 52 Муаха-ха-ха-ха...

    35 4 Отговор
    Палячото си дрънка глупости докато земята под краката му потъва.Пропаганда в стил ЦРУ от времето на виетнамската война.
  • 53 Гост

    32 4 Отговор
    Не виждам смисъл от удължаване на агонията дори и да получавате военна помощ Русия рано или късно ще постигне това което започна. Бе намеса на НАТО (която ще е пагобна за планетата) нямате шанс. Язък за жертвите и от двете сътрани !! Тази вина ще е носят всички политици западни плюс Зеленски и Путин !
  • 54 Джордж Фридман

    19 1 Отговор

    До коментар #14 от "Берлин":

    Признавам абсолютно вярно:

    Коментиран от #74

  • 55 тоя е яко луд

    30 3 Отговор
    Хората се чудят как да оцеляват , седнал няко да му слуша на тоя тирадите .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 НИКИ

    32 3 Отговор
    ТОЗИ ПАЛЯЧО КОГА ЩЕ ГО УНИЩОЖАТ ЧЕ УНИЩОЖИ ЦЯЛА УКРАЙНА КАТО СЛУША АМЕРИКАНСКАТА МУМИЯ.
  • 59 САЩ направиха

    35 2 Отговор
    От Украйна rogue state. Непредвидима, агресивна фашисизирана държава, която няма друг смисъл освен да бъде враг на Русия. Никой няма намерение да продължава да търпи това положение. След 30 години лъкатушен, цветни революции, преврати, убийства, гражданска война и напоследък откровен расизъм, държавността на тази недостойна държава ще бъде прекъсната завинаги. За доброто на всички и за световния мир и ред.
  • 60 Мим

    33 3 Отговор
    Тоя клоун всеки ден по 10 пъти все призовава,заплашва ,моли и проси всичко и най вече не храна,а оръжия.Чудя се Русия какво се мота и не си възвръща веднага целия Донбас и тоя клоун да увисне на някия върба над Днепър.Тогава ще настъпи и мир и спокойствие за света от него...
  • 61 Rado

    2 20 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Аскер: Предайте се да няма жертви. Искам Република Кържал
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Един

    20 3 Отговор
    Този дрогиран главорез ще яде як бой.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 kkk

    17 5 Отговор
    Тоя наркоман досега е ПРЯКО ОТГОВОРЕН за смъртта на над 25 000 осраински войници- това по ОФИЦИАЛНИ данни на Осраина, и то към края на март месец. Колко са труповете на осраинците в момента- не е ясно, вероятно са над 35 000... В момента тече затварянето на котела около осраинските войници които все още са в ДНР и там ще бъдат избити като бесни псета още НАД 70 000 осраински войници- общо доста над 100 000 човека ще бъдат избити и една държава ще бъде унищожена заради един гнусен наркоман.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Мразя Масква безплатно, но завинаги

    4 19 Отговор
    Слава на Украйна, слава на героите!
  • 68 Украйна

    17 3 Отговор
    Няма да липсва на никого, дори на самите украинци, които най после ще си отдъхнат и ще заживеят като руски граждани, каквито разбира се са всъщност.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 До ком15

    5 15 Отговор
    Фашист е Путлер,на който състоянието възлиза над 200млрд.Край Черно море Навални показа дворецът му за 1млрд и 200млн.лв.Златния часовник с диаманти само е 380000Евро как ви се струва?И сте тръгнали да защитавате руския окупатор нещастници,който на 24 май поздрави македонците за азбуката,която са им дали и скалъпиха филм.Колко трябва да си нещастен да подкрепят злото джудже,което ви облъчва с пропагандата си и обрича народа си на глад ,заради имперските си интереси.

    Коментиран от #78, #91

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Берлин

    9 1 Отговор

    До коментар #54 от "Джордж Фридман":

    Както се казва в страната на слепите, едноокия е цар.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Готви се,или вече е готова??

    9 1 Отговор
    Оо,не ти вярвам Зеленски! Украйна ще се готви да унищожи Русия! Само дето няма да и се получи де! 😅
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Кога

    3 9 Отговор
    ще унищожат куция плъх от бункера диктаторът Путлер ,че света да си отдъхне от мераците му да убива руснаци в Донбас,Харков,Мариупол.Нечуван терор срещу руснаци може да провежда само ЛУД.

    Коментиран от #90

  • 80 ЗЕЛЕНИЯ

    5 1 Отговор
    ЩЕ ПОСИНЕЕШ ВЕЧЕ ОТ ЛЪЖИ , КОМПРОМАТИ И ИНСИНУАЦИИ КАТО ПРИКЛЮЧИ ТАЗИ ДРАМА В КОЯТО ВКАРА СВОЯ НАРОД И СЕ ОГЛЕДАТ И ОСЛУШАТ КАКВО СТОРИ С УКРАИНА И ТОГАВА КЪДЕ ЩЕ СИ ТИ
  • 81 nov

    5 1 Отговор
    Вярва ли му още някой на този освен господарите му които му пишат речите той е готов да пожертвува народа на Украйна за да угоди на тях навремето Горбачов разби СССР заради тях
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Русия

    3 5 Отговор
    е една тоталитарна държава.А сега има само няколко момешчици и цял народ крепостни.Ако гъкнат срещу "ИМПЕРАТОРА " и 15 години затвор.Лудостите на диктатора дано някой ги свърши,че жалко за света.
  • 84 Какъв главнокомандващ

    5 1 Отговор
    Е този , след като самия Порошенко го наричаше "уклонист" , тоест скатал се от военна служба тарикат с помощта на подкупи и врътки, и на два пъти го призова да отбие воинския си дълг.
  • 85 тибелядавидиш

    8 1 Отговор
    Само 1 не разбирам а именно защо след като е ясно че края му се не види ЗЕЛЕНСКИ не седне да преговаря и да се приключи тоя ад..?!! Че не само загиват бая невинни цивилни а и световна криза ни докара тая война ,скъпотия и немотия че и още се дръвчи сякаш всички за него трябва да се бием и лишаваме от живот а..?!! Като не мож се оправиш преговаряй а не вкарвай всички в тази твоя игра която не е наша.. понял..??! Зеленски включай мозги а то все на дну окажемься ради тебя юда!
  • 86 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    ТОЗИ е ВИНОВЕН!!!!!Даже и за спекулата с тока у нас!!!!!!!ТОЗИ убива ЕСъто!!!!!
  • 87 с натовско оръжие до последният урк

    4 1 Отговор
    Журналисти станаха свидетели на представянето на пленените оръжия на НАТО, които бяха заловени в Украйна.По време на битката стана ясно, че американските противотанкови оръжия са "поносими". Същото обаче не може да се каже за гранатометите, изпратени от Обединеното кралство,те са масов брак,защото всяка втора батерия не работи.
  • 88 Адът се отвори....

    2 1 Отговор
    Мирът ще настъпи когато зеленото човече здохне
  • 89 Обрат

    1 0 Отговор
    ВСУ се бие с остатъка от полка АЗОВ.....
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Колко е богат

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "До ком15":

    Пойнтересувай се Зеленски колко е богат...
  • 92 В.В.П.

    1 1 Отговор
    Укрите и католици ще станат ,само да угодят на Чичо сам,който в основата на битката ,вижда продажба на оръжие..Нищо лично ,просто бизнес .Ако няма конфликти този ,,красив и почетен бизнес,,ще фалира..Ай стига истерии ..Подписвай капитулация и оставаш с половин Охкраина..Все пак е нещо ..Питай сърбите .След 9 год мъки останаха с 1/5 от територията на Югославия .

    Коментиран от #96

  • 93 поклон

    1 1 Отговор
    Възхищавам се от този президент! Де и ние да имахме такъв президент! Трябва да влезе в нашите учебници и да бъде даван като добър пример за любов и жертвоготовност в името на родината. Човек всеотдаден на родината който не си позволява да става говорител на откровени криминални типове и не върти интриги срещу законно избраното правителство.
  • 94 Русия пропадна в ада

    2 2 Отговор
    Маските паднаха. Просто мина време, нагледахме се на паради и видяхме че Русия беше агресор през ВСВ и само заблуждението на Американците и безкористната помощ дадоха възможност на Русия да завладее Источна Европа.
    Ние имахме дете в махлата което на 5 години блъска друго дете на стълбището, то пада от шестия етаж и умира. Ние децата бягахме като го видим. Някъде преди да навърши 50 години той умря от алкохолизъм.
    Той е бил дете, ние бяхме деца, но той не е живял щастливо. Така ще бъде от сега нататък за Русия.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Черен Петър

    1 1 Отговор
    Вече все по-очевидно става, че Zеленикавият е абсолютно неадекватен! Опитите му за манипулации на обществото стават все по-жалки...Смешно звучи да говори за унищожението на една област, която систематично беше разрушавана от собствената му армия и банди неонацисти в лицето на Азов и под "благовидната" форма на АТО (?)...
  • 98 Ха Живо ! Здраво !

    1 1 Отговор
    СЛАБА Украине , че скоро няма да я има таквъз държава повече !
  • 99 Живият ТРУП ! МЪРТВИ Души !

    2 1 Отговор
    И още го ПОМПЯТ с обещания и ОРЪЖИЯ , дорде разбият цялата страна. Ни Евросъюз ще има , Ни Украина - този БАРДАК се разкапа !
  • 100 Трети

    1 1 Отговор
    Зеленски много си жалък. Отиди за един ден в Полша да се изкъпеш, че вече намирисва. С тая мръсна зелена тениска караш вече трети месец. Имаш спешна нужда от баня.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Зеленски! Капитолация! Това те чака в

    1 0 Отговор
    Донбс!! Не погубвай Войниците на Украйна!? Края ти дойде Зеленски!?
  • 103 102 Донбас

    0 0 Отговор
    Донбас!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 нее така

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "А що?":

    ако си бил военнослужещ ще знаеш за кво се бият руснаците и таз война вече нее тайна кои я е предизвикал така че далечна работа объркана работа язък за бедните хорица дет са там и нямат избор
  • 106 МИНЧО

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "4444":

    нее сам със ДЖО СА ЗАЕДНО ОНЛАИН ЕДИНИЯ ПРОСТ ДРУГИЯ СЕ ПРАВИ НА НАЧАЛНИК ЛЕСНО СЕ КОМАНДВА ПРОСТ ЧОВЕК
Новини по държави: