Last news in Fakti

19 Април, 2022 09:04 2 346 12

Мъж спечели дело за $450 000. Осъди колегите си, че му организирали парти

  • парти-
  • дело-
  • кентъки-
  • обезщетение-
  • американец-
  • сащ-
  • рожден ден-
  • стрес-
  • кевин бърлинг

Мъжът напуснал бързо партито и отишъл да обядва в колата си

Мъж спечели дело за $450 000. Осъди колегите си, че му организирали парти - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от американския щат Кентъки спечели дело и ще бе обезщетен с 450 000 долара, след като фирмата му организирала парти изненада за рождения му ден, въпреки че той предупредил, че това ще му причини силен стрес и нервност, предаде Би Би Си.

Ищецът Кевин Бърлинг твърди, че нежеланото парти през 2019 г. довело до серия от панически атаки. В иска на Бърлинг се казва, че фирмата го дискриминирала на базата на увреждане. Компанията отрича да е извършила нещо нередно, предаде БНР.

Според иска Бърлинг, който страда от нервни разстройства, е поискал от мениджъра си да не се организира парти на работа, което е обичайна практика за всички служители, тъй като потенциално може да доведе до панически атаки и да събуди неприятни спомени от детството. Въпреки това компанията, която провежда тестове за COVID-19, организирала купона, а Бърлинг напуснал бързо партито и отишъл да обядва в колата си. На следващия ден поведението му било разкритикувано, тъй като "откраднал настроението на колегите си", а скоро след това Бърлинг бил уволнен заради "притеснения за сигурността на работното място".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    38 3 Отговор
    Джендърска му работа:) Нормално за САЩ и ЕС! Пак добре, че не е грабнал пушката и не е избил хуманно и демократично празнуващите:)
  • 2 Прав е човека

    26 9 Отговор
    Щом ги е предупредил, че става дума за здравословното му състояние, си е заслужил парите, тия на теория и на практика, са се опитали да го убият

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    22 7 Отговор
    Кажете, намирате ли за нормално поведението на тоя?
    Това ли са хората, на които ни учат да подражаваме? Това ли искате да постигнете в живота?
    Ми тия там от малки ги зобят с антидепресанти, посещават ежеседмично разни психиатри... Майки съдят децата си, деца съдят майките си, на работа не смееш да погледнеш човек, щото веднага ти спретва дело за сексуално посегателство, а ако пък не го погледнеш те съди за дискриминация и сексизъм.
    Това ли е мечтаната демокрация, дето я искахме. Продължавате ли да сте убедени, че там хората живеят по-добре?

    Коментиран от #7, #11, #12

  • 4 Вуте

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Прав е човека":

    Редно е фирмата да осъди HR-ите, които са го наели с тоя дамар!
  • 5 Почтен данъкоплатец

    5 11 Отговор
    А НАШИТЕ тарикати от БНА , като ни вкарваха в задължителна казарма още на 17г. преди 1989г. кого да съдим и нямали орган , който да нареди проверка и обезщетяване на пострадалите репресирани.

    Коментиран от #9

  • 6 Гошо

    10 1 Отговор
    Нямат бъдеще като общество тия
  • 7 Бояджия

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Разбира се ,че не ние обичаме да поливаме обилно всеки празник ,да се еб ваме с колегите ,да заграждаме колежките и тн .И те са извън пътя ,но и ние сме на обратната страна на луната
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 село

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Почтен данъкоплатец":

    Айде, още един изкукуригал.
  • 10 От страни

    0 0 Отговор
    Тия са луди всичките и откачени. Работил съм с тях - напълно счупена логика. Тъпи на галош. Скръндзави ....ужас. Нормални хора - единични случаи....
  • 11 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Не си стигнал до най страшното - децата ни. Там е ювенална юстиция и е страшна работа. Деца се осиновяват за гаври с тях, след първото осиновяване имат прави да си ги прехвърлят на други изобщо без документи. Децата исчезват после и всичко се покрива с думите на "тайна на осиновяването". Там е страшна работа ама не е на вид и не знаем всичките неща. А за своите деца колко ужаси пишат - не му даваш компьютър вземат ти го ама много компьютър - вземат ти го.
  • 12 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    живях две години в щатите. Работех във фирма за леки превози, цял ден на пътя. До мен се случи ПТП, не толкова тежко, но знае ли човек. Тръгнах да помагам, първо изкарах детето, плачеше, успокоявах го. После други поеха родителите му.. Мислех, че всичко свърши докато не получих призовка от съда, за физическа близост по моя вина с малчугана, от тия същите родители...Чи дело, чи адвокат, свидетели, пари.. Излязох май по пострадал аз от катастрофата им. А те на делата идваха с нова кола, аз със служебния пикап, с условие от шефа, че ако не спечеля делото плащам денгуби на фирмата. Спечелих го, с много нерви и пари. После чемодан и франко БЯ. Не, че тука сме стока, ама сякаш дертовете ни поне за сега са с един по малко. Там усмивка и намусена физиономия са почти на един кантар, винаги срещу теб. За това всички са като ПЪНОВЕ там