Last news in Fakti

23 Май, 2013 17:46 1 210 0

80-годишен японец покори Еверест

  • юичиро миура-
  • еверест-
  • японец

80-годишен японец показа, че няма предели за човешкия дух, предаде АП.

Юичиро Миура има няколко операции на сърцето, но това не му попречи да покори Еверест. По този начин той стана най-възрастният жител на Земята стъпил на Покрива на света.

Той беше придружен от втория си син и шерп. Експедицията към върха е била затруднена от силния вятър.

Юичиро Миура е покорявал Еверест, когато е бил на 70 години и пет години по-късно. Алпинистът е герой, решил се с няколко операции на сърцето да покаже, че човешките възможности нямат предел.

Интригата се заплита след като Юичиро Миура подобри рекорда на Мин Бахадур Шерчан от Непал, който достигна Еверест на 76-годишна възраст през 2008 г. 81-годишният Шерчан не се отказва и вече заяви, че отново смята да атакува Еверест до дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА