Last news in Fakti

27 Май, 2013 09:01 1 714 0

И лелята на Анджелина почина от рак на гърдата

  • анджелина джоли-
  • рак на гърдата
И лелята на Анджелина почина от рак на гърдата - 1
Снимка: БГНЕС

Лелята на Анджелина Джоли почина от рак на гърдата по-малко от две седмици след като кинозвездата си направи двойна масектомия, за да предотврати риска от заболяването, с което е фамилно обременена, съобщи „Гардиън“.

Новината, че 61-годишната Деби Мартин е починала в болница в района на Сан Диего пръв е обявил пред АП нейният съпруг Рон Мартин. Деби беше по-малката сестра на майката на актрисата – Маршлин Бертран, която също стана жертва на страшната болест през 2007 г.

Според Рон Мартин, съпругата му е имала същия дефектен ген BRCA1 като племенницата си, но не е знаела за това преди да бъде диагностицирана с рак през 2004 г. Ако беше научала за това по-рано, тя със сигурност би постъпила като Анджелина, заявил е Мартин в тв интервю.

Съпругът е заявил също, че след като е разбрала за заболяването си, яйчниците на жена му са били отстранени превантивно, тъй като е имало висок генетичен риск и от рак на яйчниците, който е убил няколко жени от нейното семейство.

Самата Анджелина Джоли разкри, че при нея докторите са установили 50% риск от рак на яйчниците и 87% - от рак на гърдата. 37-годишната актриса също така каза, че след операцията последният бил редуциран на 5% и тя се надявала и други жени да се възползват от нейния опит.

Постъпката й предизвика световна дискусия за генетичните изследвания и превантивната хирургия в подобни случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА