Last news in Fakti

9 Май, 2022 21:05 5 006 95

Все по-малко работа в Русия. Все повече бедни руснаци

  • русия-
  • икономика-
  • рубла-
  • владимир путин

Западните фирми започват да напускат руския пазар, а наложените санкции засягат и въздушното движение

Все по-малко работа в Русия. Все повече бедни руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна промени живота на руснаците. Много от тях вече загубиха работните си места. Безработицата ще расте, а с нея и бедността. Хората в Русия не ги чака нищо добро.

До средата на януари 22-годишният Александър* от Саратов работел във фабрика и благодарение на 12-часовите нощни смени изкарвал към 480 евро месечно. Искал да следва, имал голямо желание да стане пилот, но това не било възможно поради здравословни причини. Затова решил да изкара обучение за стюард.

В началото на годината младият руснак кандидатства за свободна позиция в една авиокомпания и бива одобрен. Напуска работата си във фабриката. Авиокомпанията му предлага много добри условия - първо обучение в Москва, а после назначение с месечна заплата от около 1370 евро. Но до обучението така и не се стига. Защото войната в Украйна, започнала на 24-и февруари, променя всичко.

Западните фирми започват да напускат руския пазар, а наложените санкции засягат и въздушното движение. Александър остава и без обучение, и без назначение. Смята, че няма смисъл да кандидатства при други авиокомпании. "Самолетите не се поддържат нормално, резервни части не се доставят, поради което е неясно в какво състояние са машините. Според мен рисковете са прекалено големи."

Назад към 1990-те години

Икономистката Татяна Михайлова отбелязва, че санкциите ще имат дългосрочни последици. Една от тях: изключването на Русия от световните производствени вериги. Ограниченията ще доведат до изолация и до технологично изоставане. "Авиоиндустрията отсега се оплаква, че след шест месеца изобщо няма да има резервни части. Но същото се отнася и до другите отрасли на промишлеността", смята Михайлова. Според нея икономиката ще се върне към равнището си от 1990-те години.

Експертката подчертава, че санкциите ще засегнат всички икономически сектори, които използват чуждестранни компоненти - и автомобилостроенето, и фармацевтичната промишленост, и селското стопанство, тъй като посевният материал се купува и от чужбина. "Предприятията ще бъдат принудени да затворят и да освободят работниците си. Търсенето на стоки и услуги ще намалее, тъй като населението ще обеднее и това ще засегне всички браншове - чак до фризьорските услуги", казва Михайлова.

По нейните думи много руснаци вече са загубили работните си места и не могат да намерят нови, тъй като търсенето на квалифицирани кадри спада. Особено остро се усеща този проблем в Москва, където мнозина работят в сферите на финансите, услугите, маркетинга и рекламата. По данни на кмета Сергей Собянин само в столицата 200 000 души могат да загубят работните си места заради изтеглянето на западните фирми. Според списание "Форбс" до края на годината в Русия без работа могат да останат над 600 000 души.

В Москва първи губят работата си

19-годишната Альона от Москва е работила като продавачка в магазин на фирмата Zara - отлично съчетавала работата и следването. В началото на март от фирмата обаче съобщили, че закриват филиалите си в Русия и повече нямат нужда от служителите си. Засега Альона не е много разтревожена, защото получава добри обезщетения, а и отпуската ѝ за годината е платена. "Сега смятам да продължа да се развивам и да намеря професия, която ми харесва", казва Альона, която следва дизайн.

И Марина се надява на работа, която да ѝ позволи по-добре да се разгърне. 30-годишната московчанка работи в сферата на дигиталния маркетинг. Наскоро получила място във фирма, в която отдавна искала да работи, но след избухването на войната от фирмата казали, че не могат да назначат никакви нови работници. "Бих искала да намеря сходна позиция, но в близко бъдеще това не е реалистично - много фирми съкращават персонала си, а и принципно търсенето на нови служители е спаднало много, особено в маркетинга", казва тя. Сега не става дума за избор, а за намирането на източник на доходи, обобщава Марина, която би се радвала на всяка нова възможност.

Нито един от събеседниците на ДВ не подкрепя войната на Русия против Украйна - всички те обмислят да напуснат Русия. Альона например смята първо да завърши следването си в Русия, след което да замине за Германия. И за Александър признава, че не иска да остава завинаги в Москва, но засега му е трудно да говори за това.

*името е променено от редакцията


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    56 20 Отговор
    Като гледам в бедна България как строи ...за тази богата държава...малко е измислено
  • 3 😆😆😆

    81 38 Отговор
    DW да каже за Германия, да не плаче на чужд гроб. Че не ви спрат газа, ще ви видя как ще плачете 🤨😁

    Коментиран от #66, #75

  • 4 дерЛайнена

    67 17 Отговор
    Ура! А в EUSSR-то е невиждан подем!
  • 5 someone

    63 19 Отговор
    Нито един от събеседниците на ДВ не подкрепя войната на Русия против Украйна


    Хаха да разбира се, всички направо хвърлят всичко и молят за Запада, плачат НАТО да дойде да ги освободи в Москва и пеят химна на ЕС .... то бива малумна пропаганда ,ама това е прекалено.
  • 6 Холмс

    67 25 Отговор
    Всяка чужда фирма в Русия плаша всичките заплати на руснаците. Щото иначе им взимат активите и с тях ще плащат заплати. Мнохо руснаци сега имат платена отпуска от 6 до 12 месеца.самоа тези в чуждите бизнеси. Руските фирми пък правят яко пари, конкуренцията се отказа сама! Дойче Зеле не са в час. Всичко им е лъжа, само не е лъжа чеГерманците плащат панаира в тези трудни за тях времена.
  • 7 Рошко

    60 17 Отговор
    Тц тц тц, ами сега според дойче зеле да очакваме че в Русия ше почнат да мрат от глад. 😂😂😂, ставате смешно веч с вашата пропаганда, я да погледна рублата днес какк е
  • 8 Румпелщилцхен

    64 19 Отговор
    А сега да поговорим за безработните в Европа. Няма износ на Руски ресурси, няма бизнес в Европа.
    Да сложим и високите цени? Важното е, че джендърите са щастливи и обезкосмени.

    Коментиран от #56, #95

  • 9 Българин

    30 51 Отговор
    Кога ли руснаците ще стигнат българските заплати? Като се има предвид, че ние сме най бедните в Европа,а руските заплати са още по надолу

    Коментиран от #20

  • 10 Иван

    48 16 Отговор
    Никога не четете и не коментирайте помиите на DW! Те са много под нивото ви!

    Коментиран от #39, #59

  • 11 О....

    29 12 Отговор
    Това е само началото ще видим какво ще се случи след 2 - 3 години
  • 12 Георги

    34 12 Отговор
    Дойче Велле е просто супер. Аналитичната им служба е просто "отлично информирования". Ако слушаш и четеш DW трябва да са умряли от глад и мизерия в Русия. Но факти както винаги измислени и без каква то и да била статистическая стойност.
  • 13 Рушляк

    24 17 Отговор
    На поле много работа ,надо садит картошку .Расия самодостатъчная аналоговая республика
  • 14 Да, да, знаем

    46 11 Отговор
    Русия ше фалира, ние ше цъфнем и вържем. Аре следващата новина.
  • 15 Жоро

    17 23 Отговор
    Чудесна новина.
  • 16 От страни

    41 18 Отговор
    Аве, Зелки смотани, що лъжете така безсрамно - пълно е с работа и е платена. Един нищо и никъкъв работник може да си искара едно 80 хиляди, да не говорим за някъв специалист....Жалки зелки що си не гледате бундеса че олиото исчезна...

    Коментиран от #58

  • 17 живо

    36 18 Отговор
    ЛЪЖА!
    Руската икономика в момента изживява истински бум.
    Не стигат рабоници, но за това пък ще има достатъчно пленници от украинските неонацисти, които ще имат честта доживотно да се включат в нея. Особенно в далечния север!
  • 18 Холмс

    35 14 Отговор
    В първите 45 дена от началото на конфликта. Русия прави по 1 милиард долара на ден само от газта, а продава по-малко от преди.Понеже ЕС реши да вържи цените на газта към световните и много се набута.
  • 19 Шамана на Монтерей

    30 32 Отговор
    Руснаците като цяло,никога не са били богати.Никога в Русия не е имало средна класа,подобна на тази в западните държави.Това,че шепа олигарси и партийни функционери са свръхбогати,а още около 5-10% минават за богати по руските стандарти,не е представителна извадка за страната.Тези хора виждахме по нашето Черноморие,те обикаляха по Европа и Света.Но останалите 90% от руснаците са бедни,голяма част от тях живеещи при изключително мизерни условия.И това дори преди да бъдат наложени санкции,преди кризата от 2008 г. и по времето на най-големият икономически разтеж в Русия,благодарение на скъпият петрол.Сегашната путинска Русия е някаква Азиатска диктатура,подобна на Иран или Северна Корея.,която репресира собствените си граждани и ги е превърнала в някакви крепостни,които се радват на факта,че още са живи.

    Коментиран от #31, #63

  • 20 Вярно е

    31 30 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    В България минималната работна заплата е 380 евро,а в Русия е 160 евро. Дано нашите русофили се изнесат на там,за да оценят България по добре

    Коментиран от #37

  • 21 Всеки ден ще е така...

    23 19 Отговор
    Мъка, мъкааа...! Както казва баба Мика, не се притеснявайте и по-зле ще става....в Россия. Спасиба тавариш ПyTин.
  • 22 Зззз

    28 16 Отговор
    Те ,защото краварите имат работа затова има милиони бездомни ,дори имаше публикации как прекрасно са направи подземен град в каналите на ЛАС ВЕГАС ,за караваните им паркове не ми се говори .Но зелето се е загрижило за тези за които въобще не му дреме .Аре спирай пропагандата.
  • 23 Леличката

    18 14 Отговор
    Weleva чорба. Нямат умора агитаторите.
  • 24 666

    24 19 Отговор
    Началото на края на една фашистка държава. Бавния и мъчителен край на руските зомбита. Никой няма да съжалява за тези.
  • 25 ГЛААААД, .глад мори Алкаша,Мурзилката

    15 17 Отговор
    ПИНДОСИТЕ И.. ДОБИТЪЦИТЕ МОСКАЛСКИ!
    ЗАКРИВАЙ!!!
  • 26 дедо Герчо

    18 6 Отговор
    НЕ РЕВЕТЕ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА...КАТО ПОЧНЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА ЕВРОПА,ЩЕ ИМА РАБОТА ЗА ЦЯЛ КИТАЙ...ХЪХЪХЪ...
  • 27 Денис

    9 9 Отговор
    Пак е тук!
    Няма ли кой да го наеебее та белким се разкара?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 no name no face no number

    19 14 Отговор
    DW а бе кво цвилите вие бе на вас Русия ви подари Източна Германия и то в много добро състояние. Такааа, но вие алчните западни капиталисти им унищожихте фирмите и бизнеса за да ги лапнат големите, такаааа и в този ред на мисли в този период я ми кажете колко години , колко години подритвахте източно германците и ги държахте без работа, та ходеха да работат по Холандия Италия и на други места немили недраги. Вие ли алчни к.....та с Русия ще се заяждате????,Ря ще се оправи и сама ще си доразвие икономиката, но вие лакеи на сащ вие му мислете, защото нищо нямате освен една измислена икономика, за която цяла Европа работи и въпреки всичко е на глинени крака
  • 30 вижте

    17 8 Отговор
    по надолу новината че от градски транспорт може да не получат пари и тогава коментирайте Русия.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ханс

    17 7 Отговор
    Вкиснато зеле с тая дебилна и жалка пропаганда ,постига обратен ефект
  • 33 Toxic

    19 20 Отговор
    Русия как ще ви начупи кратуните, само гледайте! Мислехте, че за един месец ще сринете руската икономика, а то стана точно обратното! Русия първо ще ви попилее на украинския фронт и на всеки един друг, който се каните да и отворите, а след това ще ви разруши и цялата фалшива икономическа система и ще ви напука всички балони, които сте надули, за да се правите на важни. Ние твърдо заставаме зад братята руси в битката им срещу неонацизма!
  • 34 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    15 13 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    НАЙ ДОБРЕ ПОМАГА МИСТЪР ДЖЕВАЛИНИ В УКРАЙНА ТАКА ЛЕКУВАТ РУ.ТЕ СОЛДАТИ
  • 35 Al nusra

    15 11 Отговор
    Яжте искандери. Нали носехте тениски искандера не се бои от санкций.
  • 36 Русофилистак с увреден МоЗъК

    15 19 Отговор
    Много рашки на около 200км от Масква напоследък за забелязани да пасат трева,а доста деца от руските деца редовно си мажат на филийка боя за обувки под благосклонният поглед на своя бабушка,така хем са наядени горе долу,хем прогресивно затъпяват и грачат привечер във възхвала на другаря московски сатрап Путанин!!!
  • 37 Идете в Берлин -

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "Вярно е":

    Вединг, Нойкьолн... СРЕЩНАХТЕ ЛИ НЕМЦИ?

    Коментиран от #46

  • 38 Антируснак - докрай и винаги

    12 14 Отговор
    Каквато и неприятността стане на москалите - малко ще им е, дано крепостните накрая разберат, че Пу.тя ги кара към пропаст и трябва да го махат...
  • 39 бай иване

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    а ти оти четеш DW
  • 40 Зелен Демократ

    13 5 Отговор
    Важното е,че ние водим Европа към благоденствието, ха ха! Майтап да става! :)))
  • 41 Deutsche Welle?

    10 4 Отговор
    Местя веднага!
  • 42 Area 51

    16 13 Отговор
    Русия трябва да взема пример от процъфтяващите американски щати където има 90 милиона души на социални помощи и купони и още 3 милиона по затворите.

    Коментиран от #62

  • 43 Беден

    16 14 Отговор
    Ами ,че тъй ами след като РУСНАЦИТЕ изкупиха всичко по добро като имоти по морето у нас с цялото си нямане сега се насочиха и към Гърция все от беднотия! Кой глупак ги ръси тия ,че пък и кой му вярва?

    Коментиран от #53, #54

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 САМОГОН

    9 7 Отговор
    Е ТВА Е ИСТИНСКАТА..РОZZИЯ!!!
    "ПРИКОЛЬI С АЛКАШАМИ" 😂
    ФЪРЛЕТЕ ЕДНО...ОЧО 😂
  • 46 Вярно е

    13 4 Отговор

    До коментар #37 от "Идете в Берлин -":

    Отидохме в Москва,ама се случи на мюсюлманския празник Байрам и стотици хиляди мюсюлмани се молеха на улицата, бяха си постели килимче за молитвата

    Коментиран от #64

  • 47 Кап. Некрасов

    12 10 Отговор
    Русия е лaй нo без целофан
  • 48 Вонята е неописуема

    13 8 Отговор
    Само погледнах заглавието и силно се размириса на ДВ. Истината значи е точно обратното.

    Коментиран от #55

  • 49 Иван

    13 7 Отговор
    А в България се купен в богатство и охолен живот.......
  • 50 Хихи

    11 10 Отговор
    Честита мизерия! Заслужена участ за рашистките путлераци.
  • 51 Дааа. Щом ДойчЗеле

    10 7 Отговор
    Го пише, значи е точно обратното. Гнусни швабски пропаганди.
  • 52 Иван

    10 4 Отговор
    Нищо, важно е, че са “най-великата сила”. С картонени самолети, но все пак.
  • 53 ХаХаХа

    12 5 Отговор

    До коментар #43 от "Беден":

    Те и нашите олигарси са с имоти в Дубай, Америка, Лондон...и сега според твоята промитомозъчна логика всички българи са богати 😂😁😂
  • 54 Хихи

    9 6 Отговор

    До коментар #43 от "Беден":

    Язък им за имотите. Ще си ги гледат през крив макарон.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 КИНО

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Румпелщилцхен":

    1руля-0,026лева

    Коментиран от #70

  • 57 Пенди

    5 3 Отговор
    Ама как така са си загубили работата? Ще прайм фирма! От тях червото от мен месото и ще стане бизнеса. Ще джиткаме наденицата за рубли. Да им е доходоносно!
  • 58 дидо

    10 5 Отговор

    До коментар #16 от "От страни":

    как е москвича-има вече нов модел
  • 59 А бе, мунчо

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Я си гледай Останкино и много-много да не смърдиш тука ...
  • 60 Бай Лисан

    8 5 Отговор
    Новини ала зеле:
    След наложените страшни санкции руската част на планетата няма да се върти!
  • 61 Хохълът.

    6 8 Отговор
    Много работа в Ростов. .Строителство..По 120000 рубли вземаме..В Москва по 200000 .

    Коментиран от #77

  • 62 Аууу

    12 8 Отговор

    До коментар #42 от "Area 51":

    ...горката Америка. Кога ли ще стигне напредналата вата?...

    Коментиран от #90

  • 63 ИЗВИНЕТЕ, НО ПРАВИТЕ ОПИТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ

    10 11 Отговор

    До коментар #19 от "Шамана на Монтерей":

    като съпостаавяте несъпоставими величини. Основният критерий не е количеството пари, още по-малко пък на доларова основа, а покупателната способност. Но дори и този критерий НЕ Е убедителен - всяка територия има свои традиции и свои ценности - и ако във Франция например е престижно да ти сервират нещо скъпо и неставащо за ядене, но пък "гурме", то в Норвегия вмирисаната риба е национален деликатес, в Бурятия или в Чувашия хранителните и битови навици и ценности са различни ... Един пример - можеш да нямаш дори десет долара, но да имаш 2000 северни елена - в коя графа ще причислиш този собственик?... Старата, изтъркана, но пък нестихваща песен за "превъзходството на богатия Запад" просто издава комплексираност...

    Коментиран от #72

  • 64 Разбира се, че е така.

    7 13 Отговор

    До коментар #46 от "Вярно е":

    Имаш нещо против мюсюлманската религия? Само че руските мюсюлмани са РУСКИ мюсюлмани /едно запознанство с един Кадиров ще ти се отрази добре!/ ...

    Коментиран от #68

  • 65 Даа

    10 9 Отговор
    Средните пенсии в Рашистан са между 8000 и 15000 рубаля. Тоест между 260 и триста лева. Има ли по света по-голяма мизерия от тази на ушанките? Ам,чи то и за водка няма, бе?...
  • 66 Германеца

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "😆😆😆":

    Да го спрат бе, ама не го спират, щото им трябват евраци, а газта не се яде, нали. Като им секнат доствките, ще видим кой ще плаче.
  • 67 Дзверцов

    8 2 Отговор
    Е, много готино. Това означава, че заводите на Рено, Нокиан, Тойота, Беко и още куп дъщерни компании ще се преселят в България. Чудесно, дойде времето и ние да бъдем неприлично богати и главни! Край на дисциплинираното полягане и виртуозно лъзгане из шиканите на евро- периферията.
  • 68 Вярно е

    7 4 Отговор

    До коментар #64 от "Разбира се, че е така.":

    Че нашите мюсюлмани да не са руски,и нашите са БЪЛГАРСКИ,но поне нашите мюсюлмани им осигуряваме къде да се молят. Ти вместо да ме плашиш с Кадиров,кажи му да осигури на Руските мюсюлмани място поне за празничната им молитва.
  • 69 Дръж ми члена

    12 5 Отговор
    помия, и пак помия, DW бълва само таз помия
  • 70 Ако разбираш поне малко

    11 6 Отговор

    До коментар #56 от "КИНО":

    от това, за което си писал - хайде сравни движението "рубла -долар" през последните месеци... Който знае как , ще си спомни колко и какво спечели Русия /имаше доста публикации по този въпрос!/ -какво например изкупи държавата Русия при свръхниския курс на рублата . И едно при/на/помняне - колко държави биха издържали, ако им ОТКРАДНАТ 200-300 милиарда евро /долара/, каквото действие в момента прави "справедливият Запад" и още по-демократичният САЩ, блокирайки руски авоари в западни банки? А че такава сума и непосилна за европейска България е очевидно... А Русия се справя. Впрочем -знаеш ли колко струва 1 йена спряма българския лев и това прави ли японците бедни? АМИ ЮЖНОКОРЕЕЙСКИЯТ ВОН? ВПРОЧЕМ - ДОРИ НОРВЕЖКАТА КРОНА /!/ Е С ПО-НИСКИ цифрови СТОЙНОСТИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ. ТОВА ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ...?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Шамана на Монтерей

    8 3 Отговор

    До коментар #63 от "ИЗВИНЕТЕ, НО ПРАВИТЕ ОПИТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ":

    Това,че някой е свикнал с мизерията и не му прави впечатление,не означава че живее добре.Парите не са критерии за щастие,но самите руснаци показват развито чувство към притежание на вещи,обикаляне по екскурзии,афинитет към модни дрехи.И не говоря за тези 10% материално задоволени,а за останалите 90% бедняци,които определено се стремят към този "упадъчен",западен начин на живот.Да не говориме за ордите мародери,които грабят в Украйна каквото им попадне-това също не е само клептомания,а и индикация за социално-икономическото състоянието в Русия.Самият факт,че руснаците емигрират на Запад,а в същото време към Русия не се забелязва подобен поток от Запад,явно означава нещо.
  • 73 Бай Яни

    5 0 Отговор
    Вай,че аз сега за 8 часа взимам 700 евро бре. А скоро следва ново увиличение. То пенсията на майками е 400 евро бре..
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 проста

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "😆😆😆":

    От ГЕРМАНИЯ вече бягат и АФРИКАНЦИТЕ
  • 76 Чер.вен пи.ян бо.клук

    4 8 Отговор
    Фалит за клошарланд, кюмур ще ядат орките форевър!
  • 77 Вова замина

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Хохълът.":

    Ама на година
  • 78 Niki

    6 2 Отговор
    Мичиган САЩ : До 2016 г. разследванията и личните свидетелства доказват, че на семейства с ниски доходи, предимно чернокожи, е било казано, че е добре да се консумира и да се къпе замърсена с олово вода на нива, водещи до доживотни ефекти върху здравето и огнище на легионерска болест поради неадекватно смекчаване на проблема , съгласно NPR. Жителите са докладвали обриви при контакт с вода, както и косопад и при деца, потенциално увреждане на мозъка .
    Това е отказ от статия за град Флинд.
    Все още нямат вода и канализация.

    Коментиран от #80

  • 79 Депутинизация

    5 7 Отговор
    Назад към 1990-та година!
    И дори по назад до крепостничеството! Путя създаде машина на времето. Окраде държавата, изпрати любовницата и децата на запад да си харчат парите, а биомасата ще гладува и страда за да плаща безумията на един психопат. Държавата е толкова деградирала, и с разрушенна "имунна система", че няма кой да извика на Путя че е "гол"
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 МалкоЛогика

    7 1 Отговор
    Защо ? Да не би да са им е поскъпнала енергията и храните ?
    Някой е сънувал нещо...
  • 82 Хихи

    4 4 Отговор
    Цялата автомобилна промишленост е ударила ключа. Финито ла комеди. Честито!
  • 83 xaxaxax

    6 3 Отговор
    Тази пропаганда върви от времето на Наполеон
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 бай Тръмп

    3 5 Отговор
    Няма беден руснак.Крадат,проституират,венцехвалят Путин и дори не знаят на картата къде се намира Индианаполис,за Чикаго да не говорим!!!
  • 86 user

    7 4 Отговор
    Все по-голяма инфлация в Еврозоната, все повече затруднения с доставките на храни и горива, все по-високи сметки за отопление и все по-големи страхове и притеснения на хората за това как ще преживеят зимата ! Това е реалността - скоро ще ни удари с пълна сила и тогава медийните бози на холувид няма да са достатъчни !
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Градация

    1 3 Отговор
    Все по тъпи ДВ.
  • 89 Небето, морето са сини.

    2 2 Отговор
    В Москва банките не продават долари. Сарафите по бюрата за обмяна продават по 300 рубли за долар. Наистина има проблем с работата , работа все още за малко позиции и по ниски заплати има при прокарването на новият лъч на метрото. Жените не могат да си купят памперси за бебетата и превръзки за себе си защото по магазините поизчезнаха. Олиото стигна около четири и тридесет български лева. Захарта минавадва и двадесет български лева. Въобще доста хранителни продукти са с надценка от петнадесет до шестдесет процента. Пералните и печките с керамични плочки са увеличени с от сто и двадесет до четиристотин процента. Много московчани си правят срещи по летищата за да хапнат хот догове.
  • 90 цирк московски

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Аууу":

    Е ти ме знаеш ли...? Те американците си мечтаят да живеят в Русия ,а не обратнлтл.Тези близо 10 милиона руснака са се озовали в САЩ по погрешка !
  • 91 Курт

    0 0 Отговор
    Свиквайте братя, не мога да ви мисла
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Смех

    2 1 Отговор
    Да бяхте снимали бг работници, те са сиви и смачкани, тия на снимката са добре платени и весели
  • 94 Да да да

    1 1 Отговор
    Все повече работа в България,все по-богати българи.🤣🤣🤣
  • 95 Георги Цаклев

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румпелщилцхен":

    Прав си брато.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания