Last news in Fakti

13 Май, 2022 09:44 813 4

САЩ: Гърция е важен партньор за сигурността на южния фланг на НАТО

  • гърция-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна

Кризата в Украйна е направила отношенията между Атина и Вашингтон още по-важни и са стигнали до етап, в който Гърция се е превърнала в сериозен партньор

САЩ: Гърция е важен партньор за сигурността на южния фланг на НАТО - 1
Снимка: shutterstock

Важната роля, която Гърция играе в южното крило на НАТО, особено предвид руската инвазия в Украйна беше подчертана от заместник-помощник държавния секретар на САЩ Ерика Олсън, отговаряща за Южна Европа и Кавказ преди предстоящата визита на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис във Вашингтон, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“.

В съобщение от днес Олсън отбелязва, че кризата в Украйна е направила отношенията между Гърция и Америка още по-важни и са стигнали до етап, в който Гърция се е превърнала в сериозен партньор.

САЩ са благодарни, че Гърция е останала стабилен и надежден партньор в НАТО, което е от съществено значение за стабилността в южния флаг на Алианса, отбелязва още Олсън.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Много флангове , много нещо ! А фронт и тил - НЯМА 😀😀😀😀
  • 2 Примати

    0 3 Отговор
    В един период строителството на последния ударен кораб Свеволод Бобров е било спряло поради липса на суровина заради санкциите след анексирането на крим , пък какво остава сега да построят нещо. Змийския остров вече е Чернобаева 2. Зенитната система с 400 като е толко могъща защо не я разгърнат на острова. Нали това им липсква след потапянето на ракетния крайцер москва. Май вече и те самите не си вярват на лъжите. За другите места на фронта един надпис говори повече от 1000 думи - М777. не случайно артилерията е царицата на войната

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Щот онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    Що не вземеш да се разгърнеш в тоалетната.