Last news in Fakti

1 Юни, 2022 10:14 2 298 1

Държава забрани продажбата на електронни цигари

  • електронни цигари-
  • здраве-
  • мексико-
  • цигари-
  • пушачи-
  • забрана-
  • вреда

Има опасения за въздействието им върху здравето

Държава забрани продажбата на електронни цигари - 1
Снимка: Shutterstock

Мексико забрани продажбата на електронни цигари поради опасения за опасното им въздействие върху здравето, съобщи правителството, предаде БГНЕС.

Президентът Лопес Обрадор обяви за "лъжа" твърдението, че електронните цигари са безопасна алтернатива на тютюневия дим. "Изпаренията също са вредни за здравето", допълни Лопес Обрадор, който подписа декрет за въвеждане на забраната в Световния ден без тютюнопушене.

Той показа розова електронна цигара, за да илюстрира как продуктите са предназначени да се харесат предимно на младите хора. "Вижте цвета, дизайна", подчерта мексиканският президент.

Междувременно властите в Мексико сити обявиха, че пушенето ще бъде забранено на главния площад на столицата – „Зокало” и в околните райони на оживения старинен исторически квартал. Пушенето е забранено на закрити места, в държавни учреждения, магазини, барове и ресторанти от повече от десетилетие, с изключение на някои места за развлечение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамул

    2 0 Отговор
    Пречат на тютюневите корпорации! Нищо друго! В България електронните цигари също са голям проблем. Няма акциз върху течностите и можеш да изкараш месеца с 20 лева срещу 200 за цигари. А това е много голям проблем за НАП.
Новини по държави: