Last news in Fakti

1 Юни, 2022 13:43 601 5

Северна Македония е участник в Световната екологична среща в Стокхолм

  • северна македония-
  • екологична-
  • среща-
  • стокхолм-
  • швеция

Вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич е на официално посещение в Кралство Швеция

Северна Македония е участник в Световната екологична среща в Стокхолм - 1
Снимка: Shutterstock

Вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич е на официално посещение в Кралство Швеция, където води делегацията на Република Северна Македония на световната екологична среща „Стокхолм + 50: Здрава планета за просперитет на всички – наша отговорност, нашата възможност“. В делегацията участва и министърът на околната среда и пространственото планиране Насер Нуредини, предаде БТА.

Маричич ще говори на пленарната сесия с участието на лидерите и ръководителите на делегации, а Нуредини ще има участие на сесията за глобалния диалог „Ускоряване на прилагането на екологичното измерение на устойчивото развитие“.

По време на посещението си в Стокхолм Боян Маричич ще има и двустранна среща с шведския външен министър Ан Линде, както и с председателя на Парламентарната група на приятелите на Западните Балкани Аднан Дибрани и председателя на комисията на ЕС , Пири Ниеми и генералният директор на Шведската агенция за развитие Карин Ямтин, съобщават от кабинета на вицепремиера по европейските въпроси.

През май 2021 г. Общото събрание на ООН прие резолюция за организиране в Стокхолм на голяма международна среща на 2 и 3 юни 2022 г. в седмицата, посветена на Световния ден на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    МОЛЯ това някаква ШЕГА ли е
  • 2 МАЙТАП

    1 1 Отговор
    КО ШИ ПРАЯТ ТАМ?
  • 3 ъъъ

    4 1 Отговор
    шведска бутафория + македонска такава
  • 4 Деси

    1 1 Отговор
    Вече никой не ни иска, сега макета ще подпишат споразумение със САЩ и ще отидат там без виза.
  • 5 Перо

    0 1 Отговор
    Лудите умора нямат! Хвърлят много пари за лобизъм,преди срещата за западните Балкани този месец,под френско председателство! Не можаха да разберат,че с титовия македонизъм няма да влезнат в ЕС!
Новини по държави: