Last news in Fakti

7 Юни, 2022 11:49 1 323 3

Мъск отново предупреди "Туитър"

  • илон мъск-
  • туитър-
  • предупреждение-
  • продажба-
  • милиони

Илон Мъск предупреди Twitter Inc, че може да се откаже от сделката си за 44 милиарда долара за придобиване на компанията за социални медии

Мъск отново предупреди "Туитър" - 1
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск предупреди Twitter Inc, че може да се откаже от сделката си за 44 милиарда долара за придобиване на компанията за социални медии, ако не успее да предостави данните за спам и фалшиви акаунти, които той търси, съобщава агенция Ройтерс.

Това не е първият път, когато Мъск е заявявал публично, че придобиването му на Twitter може да не се случи. Но предупреждението, отправено в писмо от адвокатите на Мъск до главния правен директор на Twitter Виджая Гаде, отбеляза ескалация. Той обвини Twitter, че е в "съществено нарушение" на задълженията си по сделката, цитира news.bg.

Заплахите на Мъск да развали сделката съвпаднаха с потъването на много технологични акции, включително на производителя на електрически автомобили, който той ръководи, Tesla Inc.

Акциите на Twitter паднаха надолу с 1,5% при $39,57 в понеделник, голяма отстъпка спрямо договорената цена на сделката от $52,20, тъй като инвеститорите се обзаложиха на Мъск или да убеди Twitter да се съгласи на по-ниска цена на сделката, или да се оттегли.

В писмото до Twitter адвокатите на Мъск повториха искането му за подробности относно акаунтите на ботове и казаха, че той си запазва всички права да прекрати придобиването, тъй като компанията е в "ясно съществено нарушение" на задълженията си, като не му е предоставила информацията.

Twitter отговори, че планира да наложи приключването на сделката при договорените условия. "Twitter има и ще продължи да споделя съвместно информация с Мъск, за да завърши сделката в съответствие с условията на споразумението за сливане", се казва в изявление на компанията.

Самопровъзгласил се за абсолютист на свободата на словото, Мъск каза, че един от приоритетите му ще бъде премахването на "спам ботове" от платформата.

Той туитира, че сделката с Twitter е "временно задържана" в средата на май, като каза, че няма да продължи с офертата, докато компанията не покаже доказателство, че спам ботовете представляват по-малко от 5% от общите ѝ потребители. Той каза, че вярва, че спам ботовете съставляват поне 20% от потребителската база.

Независими изследователи прогнозират, че 9% до 15% от милионите профили в Twitter може да са ботове.

В писмото си Мъск написа, че се нуждае от данните, за да проведе собствен анализ на потребителите на Twitter, тъй като не вярва в "слабите методологии за тестване" на компанията. Twitter заяви, че отстоява своите прогнози и не може да предостави собствена информация за това как ги произвежда.

"Той се опитва да се отдалечи от сделката с Twitter, това е първият изстрел от другата страна на носа", каза анализаторът на Wedbush Дан Айвс.

Правни експерти казаха на Reuters, че отказите от отговорност, използвани от Twitter в своите прогнози за спам акаунти, му дават известна защита срещу потенциални съдебни дела, било то от Мъск за сделката или от акционери относно точността на регулаторните изявления на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Найлон Шмръск

    10 2 Отговор
    Скрий се с тъпия си цирк, бе шушляк, назначен за милиардерче!
  • 3 Виж те му физионимията

    2 0 Отговор
    Хитрец и лъжец!Изкуствено напомпан от Америка и смешните му коли с волани от рециклиран каучук ?