Last news in Fakti

12 Юни, 2022 09:17 1 585 2

Гореща вълна удря Испания

  • гореща вълна-
  • испания-
  • жега-
  • пожари

Горещото време предизвика горски пожар в Малага

Гореща вълна удря Испания - 1
Снимка: БГНЕС

В Испания очакват нахлуването на опасно топла вълна, заради която в някои части на страната температурите ще достигнат 44 градуса.

Заради прогнозите на синоптиците в седем автономни региона е обявена тревога за опасно горещо време. Очаква се температурите да се запазят и през цялата следваща седмица, съобщи БНР.

Навлизането на топъл въздух от Северна Африка ще доведе до значително покачване на минималните и максимални температури в голяма част от Иберийския полуостров. Те ще се задържат до края на следващата седмица, според прогнозата на Държавната метеорологична агенция.

Горещото време предизвика горски пожар в Малага.

Андалусия, Арагон, Кастилия-Ла Манча, Кастилия и Леон, Каталуния, Естремадура и региона на Мадрид са седемте области, в които вече са издадени предупреждения за риск от много високи максимални температури до 44 градуса по Целзий.

Още по-горещо се очаква да бъде в долините Гуадалкивир, Тахо, Гуадиана и Ебро.

Топлият вятър ще донесе и пустинен пясък от Сахара, което има опасност да предизвика намалена видимост.

Очакват се и топлинни бури във вътрешността на северната част на страната, със силни пориви на вятъра.

Едва след края на следващата седмица е възможен спад на температурите, които през последните няколко години заради промените в климата стават все по-високи на територията на Иберийския полуостров.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    6 3 Отговор
    Ако продължават да доставят оръжия,скоро още по-гореща вълна съчетана със много светлина ще ви удари!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: