Last news in Fakti

21 Юни, 2022 15:23 3 374 4

Съдбоносен момент за европейското бъдеще на Балканите

  • сърбия-
  • европейски съюз-
  • александър вучич-
  • западни балкани

В Инстаграм Александър Вучич написа, че тримата лидери са се разбрали, след като се консултират с правителствата си, утре да съобщят дали ще присъстват на срещата

Съдбоносен момент за европейското бъдеще на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич проведе днес видеоразговор с премиерите на Албания и Република Северна Македония, Еди Рама и Димитър Ковачевски, за предстоящата тази седмица среща на върха ЕС-Западни Балкани в Брюксел, съобщи Танюг.

В Инстаграм Вучич написа, че тримата са се разбрали, след като се консултират с правителствата си, утре да съобщят дали ще присъстват на срещата.

"Обменихме мнения и за бъдещите стъпки на нашата инициатива „Отворени Балкани“ – панаира на виното, на който се представят най-добрите винари от региона, както и следващата среща, на която ще разгледаме много въпроси, които са важни за нашите граждани,“ посочи Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    6 4 Отговор
    Ма нали в Евроазийския щяхте да идвате?
    Чакахме ви.
  • 2 Перо

    11 3 Отговор
    Вучич подкукоросва сърбоманите,да не навредят на сръбското ръководство на измислената мини СФРЮ,наречено “Отворени Балкани”,разчитайки на стари спомени! Жалко за албанския Премиер,който се е подложил на Вучич! Шефът на опозицията там е много по-демократичен и читав,по въпросите за кандидатурата на Албания, от колкото измисления сегашен Премиер, подлагаш се,чрез формацията,под сръбско ръководство! Сега Вучич ще определя,дали другите страни да участват в срещата на ЕС,защото сръбския шовинизъм и северномакедонския му аналог македонизма са застрашени и вековната догма е под въпрос!

    Коментиран от #3

  • 3 по-скоро

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    На мен ми се струва, че вече не са толкова ентусиазирани да влизат в ЕС, като гледат какъв терор се налага над държавите, как се заобикаля суверенитета им. Нищо чудно да се оправдаят с нас.
  • 4 Слави

    7 3 Отговор
    Лисицата казва, че гроздето е горчиво защото не може да го достигне. Сърбия никога няма да влезе в ЕС, защото винаги е била със "собствено мнение". При соца не беше в СИВ и Варшавския договор, защото са по-умни, по-велики и по-хитри от всички останали. С 1 дума - хлъзгави. Това сръбско мислене обаче този път ще им изиграе лоша шега. Приятели на Путин и неопределени и "необвързани", скоро ще отпаднат от всички съюзи. А бедността на сърбите, много по-голяма дори от нашата, ще продължи да се задълбочава.
Новини по държави: