Last news in Fakti

12 Юни, 2013 15:29 1 940 0

Посланикът на САЩ в Брюксел в секс скандал с проститутки

  • посланик-
  • брюксел-
  • проститутки-
  • хауърд гутман-
  • хилари клинтън
Посланикът на САЩ в Брюксел в секс скандал с проститутки - 1
Посланик Хауърд Гутман със съпругата си.

Посланикът на САЩ в Брюксел Хауърд Гутман е ползвал услугите на проститутки, включително и на непълнолетни. Скандалното разкритие обяви в. „Ню Йорк Поуст“, позовавайки се на белгийски медии.

Пръв американският телевизионен канал Си Би Ес огласи, че докато Хилари Клинтън е била държавен секретар, в подопечното й външнополитическо ведомство са укривани факти за неподходящо поведение на служители, в това число и за многобройни секс афери. В съобщението на Си Би Ес обаче името на посланик Гутман не бе споменато.

Самият той е споделил, че е „възмутен от необоснованите обвинения“ в пресата, които предизвиквали у него гняв и мъка. „Покрусен съм, че тези 4 години, в които съм имал честта да работя в Белгия, са оклеветени по такъв начин“, заяви в комюнике дипломатът. 

Според изданието обаче специален агент е разследвал похожденията на Хауърд Гутман. В докладите си той е информирал, че посланикът неведнъж е поставял в риск собствената си сигурност, прибягвайки до сексуалните услуги на платени жрици на любовта, както и на непълнолетни момичета с освободено поведение. Според агента, екипът на посолството бил наясно с поведението на Гутман, но заместник-държавният секретар Патрик Кенеди наредил разследването да бъде прекратено и посланикът останал на поста си.

Преди да бъде изпратен в дипломатическата мисия на САЩ в Брюксел Хауърд Гутман е бил крупен дарител на Демократическата партия. Той предоставил 500 000 долара за президентската кампания на Барак Обама през 2008 г. и подпомогнал финансово неговата инаугурация.

„Ню Йорк Поуст“ пише още, че поне седем агенти от охраната на Хилари Клинтън са наемали проститутки по време на служебните си пътувания с нея в различни държави, включително Русия и Колумбия. Разследващите наричат разпасаното държание на антуража на Клинтън направо „епидемично“. Според запознати, служителите й се забавлявали с нощните труженички в същите хотели, в които спяла самата г-жа Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА