Last news in Fakti

27 Юни, 2022 13:45 2 146 15

Свършиха запасите от гориво в Шри Ланка

  • шри ланка-
  • гориво-
  • запаси-
  • криза-
  • недостиг

Наличните количества няма да стигнат и за едно денонощие

Свършиха запасите от гориво в Шри Ланка  - 1
Снимка: БГНЕС

Запасите от гориво в Шри Ланка на практика са свършили. Наличните количества няма да стигнат и за едно денонощие, съобщи вестник „Дейли Мирър”, позовавайки се на информация от Цейлонската нефтена корпорация (Ceylon Petroleum Corporation, СРС).

Според данните, в момента в хранилищата на страна има едва 1 100 тона бензин и 7 500 тона дизел, цитира dariknews.bg.

„Миналата седмица нито един танкер не отплава за Шри Ланка, тъй като Коломбо не направи необходимите плащания за товара и не предостави международни банкови гаранции, че ще плати. До момента не са платени последните доставки от бензин и други горива”, съобщи за изданието източник от СРС.

Освен това Шри Ланка е включена в черния списък на международните компании, тъй като не е изпълнила задълженията си по дълга. Сега компаниите изискват международни банкови гаранции за всички нови поръчки, допълни източникът.

Заради липсата на нови доставки от горива тази седмица градският транспорт в Шри Ланка може да преустанови дейността. Възможно е и частично спиране на електрозахранването, пише още изданието.

Шри Ланка преживявава най-тежката си икономическа криза след обявяването на независимостта през 1948 г. Причината за това е спадът на чуждестранния туризъм, дължащ се на пандемията, който е довел до недостиг на валутни резерви в страната. При тези обстоятелства властите бяха принудени да намалят вноса и да наложат строги икономии на ресурси. Шри Ланка изпитва остра нужда от цимент, автомобилни части, горива и хранителни продукти. Външните заеми и икономическата криза в Шри Ланка са възпрепятствани от нейния външен дълг в размер на 51 млрд. долара.

На 12 април Министерството на финансите на Шри Ланка обяви спиране на плащанията по всички външни задължения, за да предотврати по-нататъшното влошаване на финансовото положение на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 морски

    14 0 Отговор
    Шри Ланка е гетото на Индия.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 !!!

    22 3 Отговор
    И наш Киро и другия измамник Хасан това ни готвят. До 2025-та година 54 милиарда лева дълг. Така само лихвите на година ще са над милиард лева. Какво оставя за някакво инвестиране и развитие в икономиката ни. Но за сметка на това наш Прокопи ще си има батерии и дотации за ВЕИ-тата!
  • 3 въпрос

    16 1 Отговор
    а сега моля сзо-то да кажат колко ще са жертвите след икономическия крах.
  • 4 генчо

    1 14 Отговор
    нали Русия щеше да спасява света ко стана тука
  • 5 генчо

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "морски":

    цялата южна азния от авганистан до виатнам е едно голямо гето

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЛАОС

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "генчо":

    Виетнам Лаос Камбоджа и Тайланд са част от Белия Будистки свят ве.... за останалите си прав да

    Коментиран от #12

  • 8 Батенце

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "морски":

    Ти ходил ли си в индия? Тя цялата си е едно огромно гето!

    Коментиран от #10

  • 9 видял

    14 1 Отговор
    За Виетнам лошо не пишете ,защото те са по напред и от нашата държава !!!

    Коментиран от #11

  • 10 веселяк

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Батенце":

    Това "вчепетлиние" е щото не си бил на гости на родата на махараджите от Шрила Бхакти Вайбхава Пури Махараджа!
  • 11 ЛАОС

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "видял":

    еми не само Виетнам ами и Лаос от 6 години съм там и мога да ти кажа че по красиви жени и по девствена природа не бях виждал до сега...... да не говорим че стандарта на живот е доста по висок от Балканския както и е доста по евтино......... тоест покупателната способност на населението е в пъти по голямо от това на Балканите
  • 12 генчо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЛАОС":

    бялото будиско гето ай да се поправя

    Коментиран от #15

  • 13 Путлер

    2 1 Отговор
    Да кажат и веднага им пращам
  • 14 Бръмбара

    0 3 Отговор
    Това е добре. Надявам се всички горива да по света да свършат до 2030г. и да минем вече към електрическите коли които не замърсяват въздуха! И така няма да има и войни за петрол.
  • 15 ЛАОС

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "генчо":

    гетото е синоним на тея последователи на мирната вечно ревяща религия сред които най-вероятно си и ти да не би да се казваш Генчлер че да ти викат Генчо?