Last news in Fakti

6 Юли, 2022 07:13 2 343 4

"Бритиш еъруейз" отменя още стотици летни полети

  • british airways-
  • бритиш еруейз-
  • полети-
  • отмяна-
  • великобритания

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик

"Бритиш еъруейз" отменя още стотици летни полети  - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията "Бритиш еъруейз" съобщи, че ще отмени още стотици полети през лятото, след като според нея се е оказало, че предишните стъпки за съкращаване на разписанието на самолетите не са се оказали достатъчни за решаване на проблемите с пътуванията, предаде Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният превозвач обяви, че ще отмени 10 процента от полетите си между април и октомври, за да не се стига до ситуации, при които да трябва да се отменят полети в деня на заминаването им.

Така делът на отменените летни авиорейсове се увеличава на около 11 процента. "Бритиш еруейз" заяви, че ще предложи на клиентите си да им върне обратно платените суми или възможност да запазят билет за друг полет.

Летищата в Европа, САЩ и на други места страдат от липса на служители на всякакви длъжности, от носачи на багаж до охранители. Липсите в съчетания с рязко увеличилите се пътувания след отмяната на ограниченията срещу разпространението на коронавируса в много страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Отмяната на полетите на "Бритиш еруейз" последва и решение на служителите на летище Хийтроу, взето с гласуване, да излязат в стачка за по-добри възнаграждения. В момента се доуточняват датите ѝ, но се очаква тя да се състои в разгара на летните отпуски.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-тъпата авиокомпания

    16 2 Отговор
    Ако искате да си развалите пътуването - изберете "бритиш еруейс".
    Гарантирано.
    (От опит)
  • 2 Ксаниба

    7 6 Отговор
    Всичко е в. Ай ти сектора!! И парата е там!! Значи и ще летите там!!!
  • 3 дончичо

    9 2 Отговор
    Май завършва керосинеца,а
  • 4 мучо

    2 0 Отговор
    после и хиляди зимни полети ......
Новини по държави: