Last news in Fakti

10 Юли, 2022 15:35 2 518 18

Кървава баня! Най-малко 19 убити при стрелба в бар в Южна Африка

  • совето-
  • стрелба-
  • бар-
  • южна африка-
  • йоханесбург

От броя на гилзите с голям калибър на местопрестъплението може да се заключи, че стрелците са били няколко и са стреляли безразборно по хората

Кървава баня! Най-малко 19 убити при стрелба в бар в Южна Африка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 19 души са убити през изминалата нощ при два случая на стрелба в барове в Република Южна Африка по данни на полицията. Според очевидци нападателите са стреляли по клиентите напосоки, предаде Франс прес.

Петнайсет млади хора, включително две жени, са били убити в предградието на Йоханесбург - Совето, а в Питермарицбург (зулуски регион в източната част на страната) са загинали четирима. По-рано полицията, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи за 14 застреляни и трима ранени в Совето.

Сходният почерк на престъпленията интригува разследващите, при все че масовите стрелби не са рядкост в Южна Африка – една от страните с най-много насилие в света, подхранвано от алкохола и дейността на местните банди, посочва АФП.

Жертвите от Совето са на възраст от 19 до 35 години. Десетина ранени са били откарани в болница, а трима от тях са починали малко след това според представителката на местната полиция Нонланла Кубека.

Няма данни за броя на нападателите. Случаят се разследва.

Според южноафриканското радио Ес Ей Би Си, цитирано от ТАСС, през нощта е имало три отделни инцидента със стрелба, при които са били убити най-малко 21 души.

Полицията в Совето заявила според агенцията, че не е установила мотивите за нападението и търси убийците, избягали от местопрестъплението с микробус. Властите разследват съобщения за група мъже, пристигнали с минибус такси, посочи по-рано АП.

ТАСС допълва, че в Питермарицбург, освен четиримата убити, има и осем ранени, откарани в болница в критично състояние. Други двама са застреляни в град Катлехонг южно от Йоханесбург, а четирима са ранени. Според разследващите трите инцидента не са свързани помежду си.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегето изостава

    4 5 Отговор
    От колегите у африка
  • 2 Кога ше стигнем африка

    4 6 Отговор
    Нема да е скоро
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    11 2 Отговор
    ЕЙ , АКО ДОЙДЕ И ЕДИН АВТОБУС ВЪВ
    ВСС НЯМА ДА ИМА ГРЕШКА
    .....
    И КОНТРОЛНИ ИЗСТРЕЛИ В ГЛАВИТЕ НА ГЕШЕФ И ШАЙКАТА
  • 5 Дрога и слънце

    5 0 Отговор
    Слънце и дрога..
  • 6 Гаглей

    16 1 Отговор
    Южна Африка да си бял в момента е ад. Много им се чуда на тия дето не се махат
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    жестоки убийци
  • 8 Бах

    12 0 Отговор
    Дайте цвета на кожата на всички за да преценим правилно.
  • 9 Бах

    9 0 Отговор
    Дайте цвета на кожата на всички за да преценим правилно.

    Коментиран от #11

  • 10 Как

    7 1 Отговор
    Това е борба с алкохолизма и пияниците в ЮАР.
  • 11 И МИ НЕЩО КАТО

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бах":

    ЧЕРНО БЯЛ ТЕЛЕВИЗОР😱
  • 12 Тцтц

    0 2 Отговор
    Еййй ти хамериканци... Ъъъ чакай тва не са... ЕРОР ЕРОР... тва ушанковците ся се чудят какво става хахагахахагагагагаг
  • 13 апартейд

    3 0 Отговор
    По времето на белите имаше ли там такива неща? Или дермокрацията не им понася на местните? А, бе, има нещо гнило в ЮАР! Илон Мюнхаузен не беше ли оттам?
  • 14 Ежко Бежко

    6 0 Отговор
    Отговарям на любопитните. Бара е в гетото Совето. Всички са черни.
    Сега за апартейда. До 94 година беше ред и дисциплина, ЮАР бе 10 иконмика в света, ядрена държава, самозадоволяваща се. Медицината беше най добра в света, първо присаждане на сърце и т.н. Имаше санкции, заради които юарците произвеждаха всичко, ранда беше 1$=2ранда. Блазе на руснаците, с тези санкции ще ги направят силни както бяха ЮАР едно време.
    Дойде демокрацията и стана весело. Спокоен и охолен живот само в отделни райони на белите. Останалото е леш. Един тука се чуди как още белите не са избягали. Отговарям, не вярвайте на медиите. Аз живях там по време на апартейда. Сега живея в БГ. След Нова година се връщам в ЮАР, тук е по-голям леш, а ще става все по-зле. Да ви е честита евросолидарноста. Имам колеги австралийци, някой живеят в Индонезия, други в Хонконг, в Тайван. Разсказват ужасни неща за Австралия. Англичаните и те така.
    Запада умира, господа, и вие заедно с него. ПП ДБ и каквито още абревиатури се сетите ви водят бавно и сигурно там, откъдето други вече отдавна бягат. Вие си пишете нещем москвич, искаме в Европа. Ходете, прав ви път, но без мен и семейството ми.

    Коментиран от #15

  • 15 Добре е където

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ежко Бежко":

    Имаш пари и сигурност. Стабилност! Това те прави независим и си доволен ☺

    Коментиран от #16

  • 16 Ежко Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Добре е където":

    много си прав, така е. Но гледайки как ние самите българи скачаме в пропаста е непосилно за мен. Какво ни спира в деня на изборите да дадем шанс на другите, "неправилните". Не знаем какви ще ги свърши Визраждане, но отказваме да галсуваме за тях. Гласуваме за едно и също 30 години и чакаме промяна??? Това е дебилизъм.
    След последните ни 3 напъна да изберем правителство ми стана ясно, че сме безнадеждни. Гледам и нагласите за следващите избори, същото както преди.
    Та съдбата на хората е в ръцете им. Ако главата е куха или пълна с целофани от сникерс, съдбата ще е такава каквато е нашата в момента. Цтатиите във Факти са ми ясни, но коментариите под тях са отчайващи. Още по-тчаиващо е, че се отхвърля всякаква критика. Моята точка е единствено правилна. Всички останали са рубашки и копейки. Наивници, Русия не дава пет пари за вас. Американския сенат помпи пари чрез НПОтата, но Русия не. Що за наивници сте се събрали тука. И причом въобще Русия или Америка? Вие акъл нямате ли, та все гледате на изток или запад. Здраве и живот ви желая.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Промяна

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ежко Бежко":

    Никога няма да има. Защото това е политика отвън. България да се контролира и корумпира.при комунизма също беше лошо. Но поне имаше безплатно образование. Безплатно медицинско обслужване. И можеше да ходиш в 12 часа през нощта по улиците. Без проблем. Но мисля че сега всичко ще се промени в по цял свят. Лесното свърши. Идва нанагорнище😂😃😄
  • 18 Добре е

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ежко Бежко":

    Първо да оправиш българската граматика и после да ръсиш бисери