Last news in Fakti

10 Юли, 2022 20:02 6 677 37

Северна Корея май е стреляла с "Катюши"

  • северна корея-
  • залпов огън

Южнокорейските въоръжени сили са засекли "траектории на полети"

Северна Корея май е стреляла с "Катюши" - 1
Снимка: БГНЕС

Северна Корея изглежда е извършила днес стрелба с реактивни системи за залпов огън, съобщи южнокорейската армия, цитирана от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е най-новата от поредица провокации от страна на Пхенян.

Южнокорейските въоръжени сили са засекли "траектории на полети", които вероятно са от севернокорейски артилерийски огън, съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на Сеул, цитиран от БТА. "Нашите военни са засекли между 18,21 и 18,37 ч. днес траектории на полети, за които се предполага, че са от севернокорейска стрелба с реактивни системи за залпов огън", заяви Обединеният комитет, без да уточни броя им. "В тясно сътрудничество със САЩ военните ни засилиха наблюдението и бдителността си и са в състояние на повишена готовност", се казва още в съобщението.

Президентската служба за национална сигурност свика съвещание във връзка с тези стрелби и заяви, че следи отблизо ситуацията в случай на нови стрелби от страна на Пхенян.

Според Сеул Северна Корея изглежда е извършила днес артилерийски учения, посочва Асошиейтед прес и подчертава, че това става броени дни след като САЩ са разположили модерни изтребители в Южна Корея за общи маневри.

Шест американски изтребителя Ф-35 пристигнаха в Южна Корея миналата седмица за 10-дневни учения, които приключват на 14 юли.

От началото на годината Северна Корея извърши редица оръжейни изпитания, включително пробно изстрелване на междуконтитентална балистична ракета - първото от 2017 г. насам. Сеул и Вашингтон смятат също, че режимът на Ким Чен-ун може в скоро време да осъществи седми ядрен опит. Заместник държавният секретар на САЩ Уенди Шърман предупреди, че ако това стане, ще последва "бърз и енергичен отговор".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    13 60 Отговор
    Руската скрап е най добрата хахахо

    Коментиран от #2, #18, #32

  • 2 Скрап

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Скрап
  • 3 Петьо Петров

    34 9 Отговор
    За децата е повод за коментари, а за знаещите за безпокойство.

    Коментиран от #5

  • 4 адлер

    11 67 Отговор
    Същите ненормалници кат ватниците.
  • 5 Хахаха

    12 67 Отговор

    До коментар #3 от "Петьо Петров":

    Хахаха а за нормалните хора всичко направено в Русия е повод за смях и подигравка и така от дълбоката древност

    Коментиран от #6, #7, #11, #14, #19, #34

  • 6 Маки

    70 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Нормалните хора знаят кой беше първият човек в космоса.

    Коментиран от #23, #35

  • 7 Петьо Петров

    63 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    От дълбоката древност...1945 не беше древност...предполагам,? А тогава Катюшите" ни спасиха, и нас и Европа... ако не се лъжа разбира се?
  • 8 само не разбрах

    19 3 Отговор
    май или юни
  • 9 май

    19 2 Отговор
    Или с круши
  • 10 Механик

    63 4 Отговор
    Системите за залпов огън ги има във всички войски на тоя свят и те отдавна не се наричат "Катюша". Ама нали е задължително да се даде уклон към Русия, и така става.
    Системи за залпов огън ползваха САЩ в Ирак, Либия, Виетнам.... но там не се наричаха "катюша" , а бяха М-намквоси и беше много демократично тия системи да вадят червата на местното население. Дори нищо не се пишеше по вестниците.

    Коментиран от #13

  • 11 винаги се чудя

    55 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    защо вие зауханите джендъри се имате за нормални ?
  • 12 Луд

    53 4 Отговор
    Имат стрелят.
    Ние с двата Мига си пазим боеприпасите че Ефките не само ги няма на са и голи като пилци....като френските Кугари дето ги купихме преди време.
  • 13 а замислял ли си се

    34 6 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    защо не се казват катюши ? а от каде са го взели това оръжие за залпов огън ? всеки си го произвежда но всички производители го произвеждат след като русия ги измисля …

    Коментиран от #16

  • 14 Ама много си

    32 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    п ро ст.Тия,които са се подигравали на Русия,винаги са си плащали.И сега ще си платят!!! Но ти едва ли можеш го разбра.Кретен!

    Коментиран от #22, #31

  • 15 Чешим си езиците

    25 1 Отговор
    Северна Корея май е стреляла с "Катюши"..... има ли смисъл да се коментира? Венци, предположенията на някой си там не са новина, нали така?
  • 16 Гадина

    7 28 Отговор

    До коментар #13 от "а замислял ли си се":

    Измисля Русия, чушки.
    В Европа в началото на 30-те години на 20 в. в армията на Нацистка Германия е приета на въоръжение шестцевната РСЗО Nebelwerfer, първоначално предназначена за изстрелване на реактивни димни снаряди и поставяне на димни завеси, по-късно в началото на Втората световна война пригодена за употреба и на бойни снаряди. Това е първата РСЗО от съвременен тип.

    Коментиран от #27

  • 17 Соломон

    27 2 Отговор
    Шест американски изтребителя Ф-35 пристигнаха в Южна Корея миналата седмица за 10-дневни учения, които приключват на 14 юли.
    --------------------------------------------------------------------

    САЩ от години провеждат ВОЕННИ учения край границите на Северна Корея !

    САЩ, държава - ТЕРОРИСТ ли са ?!

    Държавен тероризъм - Уикипедия
    ------------------------------------------------
    През 1987 г. в Женева се провежда международна конференция, посветена на тероризма, която приема декларация, определяща като държавен тероризъм следните явления:

    - Военни маневри и/или учения, провеждани в близост до границите на друга държава, заплашващи нейната независимост и териториална цялост.
  • 18 гост

    24 12 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    А българската рософобска смрад е най наведена.
  • 19 хахаха

    26 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    То и вие освен за присмех рософобските мър-ши за друго не ставате.
  • 20 Петър

    22 2 Отговор
    Браво! Дръжте ги във въздуха тези... пепита! Иначе ще ви вкарат "демокрация и ценности"! РЕСПЕКТ!
  • 21 Хохохо

    14 2 Отговор
    Ся корнела да изнася за южна корея щото у крайна отиде курбан
  • 22 рашка е в колапс

    7 25 Отговор

    До коментар #14 от "Ама много си":

    С тея заучени и отчаяни репилики някъде другаде цъpвyлчe.Русия е една от най-бедните ,мизерстващи и изостанали държави на тоя свят и буквално.Русия завижда на всички развити държави.Единствено и само Русия си пати винаги !

    Коментиран от #30

  • 23 КОЙ☝

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Маки":

    КОГА🤔
  • 24 1520

    7 0 Отговор
    имат стрелят у тях си
  • 25 В.В.П.

    10 1 Отговор
    Корея трябва да държи в напрежение Южна Корея..Обаче ,последната си е наела сащ да я пазят.Ей това харесва на янките .Мътната вода.Те плашат Ким ,оня пък плаши Южняците..Всичко е перфектно.
  • 26 не съм подстрекател

    9 1 Отговор
    Ама янките не могат да нападнат Северна Корея.
  • 27 Ломчанин

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гадина":

    "РСЗО от съвременен вид" - чушки

    Небелверфера никога не е стгнал до масова употреба. С немска прецизност немците искат от реактивна система точност като от нарезна. Което по принцип (с тогавашните възможности) не е възможно. Снарядите за тяхната система са адски скъпи и изискват високо квалифицирани специалисти. Което след 1943 е неизпълнимо.
    РС13 - заради буквата "К" на вратите си (помните ли българските "С" и "Т") наречена Катюща е с прости за производство боеприпаси и с масово използване. Стига се до там че са стреляли по полкове. 3 дивизиона 3 батарей 6 установки 33616 = 864 снаряда за 20 секунди.
    Въпреки това РС13 си има свойте секрети - един е - как руснаците успяват да произвеждат барутните шашки - ракетния заряд. Смятало се е, че само в Англия има подходящо за целта оборудване. А СССР произвежда масово ракетни снаряди.
  • 28 "Каквото повикало, такова се обадило"

    12 4 Отговор
    Като чуя"южнокорейски въоръжени сили" и ме напушва смях.Южна Корея е окупирана от САЩ държава,и рано или късно,корейците ще си я вземат,както Руснаците Украйна,както китайците Таиван и никой не може да ги спре.Това дебело момченце на снимката е израснало в Западна европа и е завършило в Швейцария междунарони отношения.Говори свободно 4 западни езика и не му пука от никой и знаете ли защо,защтот ако някой тулуп не знае.Северна Корея е третата ядрена сила в света.Отделно обикновенния американец,който го плашат цяла седмица с Русия а през уикенда със извънземни,получава стрес С.Корея,защото Кимчо, за разлика от Путин,който е по дипломатичен,не им цепи басма и ги заплашва директно с пълно унищожение.Горкия американец такъв страх го тресе,че не знае в коя дупка да се скрие,дори когато Кимчо си пали барбекюто,те очакват пратеника на смърта.

    Коментиран от #29

  • 29 Бега бе

    0 6 Отговор

    До коментар #28 от ""Каквото повикало, такова се обадило"":

    Ти пък голям хуморист си бил… Заминавай да помагаш за обединението,пукъл!!!
  • 30 Недей

    0 8 Отговор

    До коментар #22 от "рашка е в колапс":

    Ще обидиш копейкините… Ще ги разстроиш!😜
  • 31 Ушанка

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ама много си":

    ПроЗз си! Много!
  • 32 Ах Ау Ай

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Памперсите ни са вечно мокри заради Русия.
  • 33 Чен-ун може в скоро време да осъществи с

    6 0 Отговор
    Чен-ун може в скоро време да осъществи седми ядрен опит по ФАЩ - САЩ Уенди Шърман предупреди, че ако това стане, ще последва "бърз и енергичен отговор". - ТО САЩ няма да го има и как ще отговори
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ма как бе

    2 3 Отговор
    Не може да бъде, Русия не изнася оръжие , всеки бгрусофил ще го потвърди !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: