Last news in Fakti

11 Юли, 2022 18:01 769 3

Шри Ланка ще избира нов президент

  • шри ланка-
  • нов-
  • президент-
  • раджапакса-
  • парламент

Това ще стане на  20 юли

Шри Ланка ще избира нов президент - 1
Източник: БГНЕС

Парламентът на Шри Ланка ще се събере отново на 15 юли, а новият президент ще бъде избран на 20 юли, съобщи председателят на парламента, предаде Ройтерс. Това се случва на фона на решението на президента Готабая Раджапакса да подаде оставка в сряда. Решението му беше предизвикано от най-тежката от седем десетилетия икономическа криза в страната, предаде БТА.

"Кандидатурите за следващ президент ще бъдат представени на парламента на 19 юли. На 20 юли парламентът ще гласува за избор на нов президент", се казва в изявление на председателя на парламента Махинда Япа Абеивардена. От изявлението става още ясно, че по време на провелата се вчера среща на партийните лидери е било постигнато съгласие, че е от съществено значение да се гарантира, че ще бъде съставено ново правителство, в което ще са представени всички партии, в съответствие с конституцията“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    6 0 Отговор
    Е ги тия с зеленясалата икономика Дето бяха решили всичко да им е" еко " и повярваха на разните му там екоглупаци
    Само дето не се сетиха че когато всичко се е произвеждало така като според "екознайковците"се препоръчва, е имало и глад ,ама не лечебен
  • 2 сидероДРОМОС

    4 0 Отговор
    Да им дадем Бойко за президент. Много е подготвен. Свободен е в момента , без работа. Нека да радва и други народи , а не само българския. Още повече , че му се наситихме в последните години. Да не бъдем егоисти !
  • 3 Патето Яки

    3 0 Отговор
    За десет дни ще направят избори браво. Бяха свикнали да ги хранят туристи ама ковида ги сбърка.