Last news in Fakti

18 Юли, 2022 10:03 2 149 8

Гана официално потвърди два случая на инфектирани с изключително заразния марбургски вирус

  • гана-
  • марбургска треска-
  • случаи-
  • вирус-
  • ебола

Заразна болест, подобна на еболата

Гана официално потвърди два случая на инфектирани с изключително заразния марбургски вирус - 1
Източник: Shutterstock

Гана официално потвърди два случая на инфектирани с марбургски вирус, изключително заразна болест, подобна на еболата. Двама души са дали положителни тестове за вируса по-рано този месец, предаде Ройтерс, позовавайки се на ганайската здравна служба. И двамата са починали от хеморагичната треска, която причинява вирусът, предаде БТА.

Тестове, извършени в Гана, са дали положителни резултати на 10 юли, но резултатите е трябвало да бъдат удостоверени от лаборатория в Сенегал, за да се смятат случаите за потвърдени, каза Световната здравна организация (СЗО).

Ганайската здравна служба заяви, че предприема мерки за допълнително снижаване на риска от каквото и да било разпространяване на вируса и е изолирала всички идентифицирани контакти, които засега не са развили симптоми.

Това е едва вторият отчетен случай на заразяване с марбургска треска в Западна Африка, отбелязва Ройтерс. Първият случай беше установен миналата година в Гвинея и оттогава не бяха установени допълнителни случаи. Двамата пациенти в южната част на Гана са развили симптоми, включително диария, висока температура, гадене и повръщане и по-късно починали в болница, каза СЗО.

От 1967 г., предимно в Южна и Източна Африка, са установени десетина големи гнезда на марбургска треска. По информация от СЗО смъртността от заболяването при тези случаи е варирала от 24% до 88% в зависимост от щама на вируса и качеството на лечението.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО ....

    13 1 Отговор
    мафия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Не само без контрол и с контрол ,колко от тукашните си ходят на гости в Африка и се връщат ?Няма да има край докато не затворят всички лаборатории на Били бой ваксината
  • 6 Борд на човешкия генофон

    4 1 Отговор
    Вирусолог от Испания констатира, че корона вируса е изкуствено създаден с високите биотехнологии на САЩ. Спря да се говори са Китай, Ухан, пазара за диви животни. Няма да допуснат човечеството да нарастне повече от настоящите 8 милиарда население!
  • 7 ха ха

    2 0 Отговор
    опитните зайчета на мр. безос и илончо теслата
  • 8 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    1 0 Отговор
    ХАМЕРИКАНСКА ЛИ Е БИО ЛАБОРАТОРИЯТА ДЕТО ГО РАЗПРОСТРАНЯВА В ГАНА? ЩОТО ВЕКЕ СЕ ДОКАЗА ЧЕ КОРОНА 19 Е ХАМЕРИКАНСКА!!!