Last news in Fakti

20 Юли, 2022 22:22 4 383 11

Съпругата на бивш премиер подаде молба за развод чрез... Държавен вестник

  • никола груевски-
  • северна македония-
  • унгария

Никола Груевски избяга от Македония в Будапеща през 2018 г., когато бе осъден от Основния наказателен съд на две години затвор по делото "Танк" за злоупотреба с влияние

Съпругата на бивш премиер подаде молба за развод чрез... Държавен вестник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съпругата на бившия македонския премиер Никола Груевски Боркица подаде молба за развод в Основния граждански съд в Скопие, съобщава македонският сайт Нетпрес .

Тъй като Груевски е недостъпен за органите на правосъдието, съдът не може да свика заседание и съгласно закона публикува обява в Държавен вестник, за да го информира.

Ако беглецът Груевски види обявата, трябва да отговори на иска.

В обявата, цитирана от сайта, пише: "Пред Основния граждански съд в Скопие е подаден иск от ищцата Боркица Груевска от Скопие против ответника Никола Груевски от Скопие, на неизвестен адрес, за развод на техния брак, с цена на спора 20 000 денара" /324 евро/.

Никола Груевски избяга от Македония в Будапеща през 2018 г., когато бе осъден от Основния наказателен съд на две години затвор по делото "Танк" за злоупотреба с влияние. Той се издирва, и въпреки че е известно, че се намира в Будапеща, където получи политическо убежище, официално е недостъпен за македонското правосъдие.

Боркица е втората му съпруга. Двамата имат две малолетни деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 0 Отговор
    Груевски май е избягал от жена си, а не правосъдието на Република Македония.

    Коментиран от #3

  • 2 ЛЕНА Е БРЕМЕННА

    3 4 Отговор
    АЙ ЧЕСТИТО !

    Коментиран от #5

  • 3 А бе,гледам я тая Боркица

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Става бе.Ти ши й го.... ли?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахаха!

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЕНА Е БРЕМЕННА":

    На кой да честитим? На Кирчо или на Мирчо?
  • 6 Наблюдател

    8 0 Отговор
    Официално чрез държавен вестник след развода с Буркица бай Груйо ще бъде вписан като ерген! Така започва македонското издание на телевизионното предаване "Ергенът"!!!!
  • 7 Стефан Петров

    3 0 Отговор
    Авторът да бе направил справка с юрист. Да се издирва човек чрез Държавен вестник е много стара практика и се прилага и у нас. Моя позната още преди 30г. издирваше мъжа си чрез вестника за развод след като той изчезна и нямаше никаква информация къде се намира и дори дали е жив.
  • 8 фАНТОМасс

    5 0 Отговор
    По тази причина ли наш Бойко все още е ЕРГЕН ? И предпочита да си плаща за свежа , млада плът от манекенки , вместо да го търсят с Държавен вестник по Барселона , Банкя , Бистрица , Дубай и Шабла ! А така .....пито-платено......Хитрец е нашиот Юнак !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: