Last news in Fakti

21 Юли, 2022 12:33 827 2

Гърция овладя големите пожари, но щетите от тях са огромни

  • гърция-
  • пожари-
  • щети-
  • огромни-
  • обезщетения

Благодарение на добрата организация на всички сили, които участваха в гасенето на пожара в Пендели до Атина, огънят е овладян

Гърция овладя големите пожари, но щетите от тях са огромни - 1
Източник: БГНЕС

Гърция успя да овладее големите пожари от последните дни. Властите предупреждават да не се влиза в горски райони, защото се налага глоба, предаде БНР.

Благодарение на добрата организация на всички сили, които участваха в гасенето на пожара в Пендели до Атина, огънят е овладян, заяви премиерът Мицотакис.

Огромни са щетите, като изгоряха горски масиви, къщи и коли.

Премиерът обеща скоро да се изплати обезщетение на пострадалите.

Въпреки това поради силния днес вятър в Пендели остават части на пожарната и полицията.

Има съмнения за организирани палежи, съобщават пожарникарите, защото едновременно са избухнали пожарни огнища на няколко места.

Същите съмнения разследва прокуратурата и за остров Хиос.

Днес отново с повишен риск от пожари са островите в Егейско море, Пелопонес и Централна Гърция, предупреждават от Гражданска защита.

Информират туристите да спазват забраната за навлизане в горски райони, която е валидна за много части на страната. Глобата е 300 евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йоско

    3 2 Отговор
    Както толкова? Просто дългът им ще се увеличи от 500 милиарда на 600.
  • 2 Огромни щети

    2 1 Отговор
    Пак ще молим ЕС за помощи....
Новини по държави: