Last news in Fakti

29 Август, 2022 12:35 1 155 3

Нидерландия: Стачка в жп транспорта спря влаковете до и от Амстердам

  • нидерландия-
  • жп транспорт-
  • стачка-
  • амстердам-
  • влакове

Железопътните услуги около Амстердам бяха почти преустановени днес

Нидерландия: Стачка в жп транспорта спря влаковете до и от Амстердам - 1
Източник: БГНЕС

Железопътните услуги около Амстердам бяха почти преустановени днес, след като поредната стачка на служителите в железниците удари нидерландската столица, спирайки международните услуги и засягайки линиите, които обслужват натовареното международно летище "Схипхол", предаде Асошиейтед прес.

"Евростар" (Eurostar), компанията, която обслужва линията между Лондон и Амстердам, съобщи, че влаковете няма да пътуват до Ротердам или Амстердам, а "Талис" (Thalys), чиито влакове пътуват до Франция, Нидерландия и Белгия, предупреди пътниците, че услугите ѝ ще бъдат нарушени.

"Схипхол" информира на сайта си, че движението на влаковете е ограничено или несъществуващо, въпреки че два влака на всеки час ще пътуват от и за летището от централния град Утрехт.

Това е поредният удар по амстердамското летище, което се сблъсква през летния сезон с нарушения и дълги опашки за преминаване през проверките за сигурност заради следпандемичния скок на пътуванията и недостига на персонал.

"Пътуващите до Амстердам са предупредени да използват алтернативен транспорт", обяви "Схипхол" и призова хората, които използват таксита да споделят пътуването си.

Железопътните работници стачкуват за по-високи заплати и по-добри условия на работа. Високопоставени представители на синдикатите заявиха, че те са поставени под прекомерен натиск заради недостига на персонал в националната жп мрежа и се нуждаят от значително увеличение на заплатите с оглед на покачващата се инфлация, която удари Нидерландия и останалия свят, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Да идват тук.
    Нашите не стачкуват, значи тук е добре ‼️
  • 2 КНСБ и Пудкрепа

    2 0 Отговор
    Чудим се има ли синдикати в ЕС или те са структура на ЕС?
  • 3 Кензъл Уошингтън

    0 0 Отговор
    Аааахаха Европата стана цветен коптор, а нашите тролерасти още и викат белия свят хахахаха
Новини по държави: