Last news in Fakti

29 Август, 2022 14:47 1 025 23

Мъск: Правете повече бебета!

  • сащ-
  • илон мъск-
  • демографска-
  • криза-
  • призив

Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той баща на 10 деца, призова днес съвременниците си да "правят повече бебета"

Мъск: Правете повече бебета! - 1
Източник: БГНЕС

Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той баща на 10 деца, призова днес съвременниците си да "правят повече бебета", тъй като според него демографският спад е едно от най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен светът, предаде Франс прес.

"Повярвайте ми, кризата с бебетата е огромен проблем", заяви 51-годишният бизнесмен пред медиите в Ставангер, Норвегия, където ще участва в конференция, посветена на енергетиката.

Попитан кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсква светът, основателят на американската компания за електрически автомобили "Тесла" (Tesla) несъмнено посочи прехода към възобновяема енергия, но незабавно премина и към темата за нивото на раждаемостта, един от проблемите, към които има особен афинитет, макар и не толкова известен на широката общественост.

В западните общества, а и в гъстонаселени страни като Китай, раждаемостта постоянно се понижава най-вече заради застаряването на населението.

"Важно е хората да създават достатъчно деца, за да поддържат цивилизацията", каза той. "Говори се, че цивилизацията може да изчезне от раз или в мъки. Ако нямаме достатъчно деца, ще умрем, стенейки с памперси за възрастни. Това е депресиращо", добави Мъск.

"Така че, правете повече деца", заключи той. "Поне правете достатъчно деца, за да се поддържа населението. Не искаме населението да намалее дотолкова, че накрая да изчезне", подчерта основателят на "Тесла".

Разведен три пъти, Илон Мъск е баща на 10 деца, едно от които почина на 10 седмици. Друго от децата му, дъщеря трансджендър, депозира неотдавна официална молба за смяна на фамилията заедно с тази на пола, за да прекъсне всички връзки с баща си.

Американските медии разкриха неотдавна, че той е станал баща през ноември на близнаци от директорка в стартъпа "Нюралинк" (Neuralink), няколко седмици преди раждането на Екса Дарк Сидириъл Мъск, дъщеря му от певицата Граймс.

Пристигайки с частния си самолет в Ставангер, Илон Мъск заяви също, че планетата все още има нужда от източници на енергия от изкопаеми горива.

"Гледайки реалистично, смятам, че трябва да използваме в краткосрочен план петрола и газа, тъй като, ако не го направим цивилизацията ще рухне, особено сега със санкциите срещу Русия", коментира той. "В този момент би било оправдано да се проучват повече въглеводороди в Норвегия", подчерта Мъск.

Скандинавската страна, която е най-големият производител на петрол и природен газ в Западна Европа, получава много заявки от другите европейски страни, обхванати от енергийна криза и желаещи да сложат край на енергийната си зависимост от Русия, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тоя не е добре

    14 4 Отговор
    Природата трябва да изправи тази своя грешка - човекът. И тя го прави.
  • 2 Най големият капан

    12 3 Отговор
    измислен някога от природата - нагона и размножаването.
  • 3 Лигава муцуна..

    5 5 Отговор
    Айде на прайда! Може и като зрител..
  • 4 Факт

    11 1 Отговор
    Хора има ще се намерят ама качеството на тия хора пада.Това на Запад никой не смее да го каже на глас да не го обявят в расист.Поработил съм тук,таме ми някой хора просто не стават.Не са лоши,ама манталитета им не го бива и от там качеството на работата и дисциплината отиват на май...си
  • 5 Съдията

    11 2 Отговор
    Ами готов съм да ги правя. Кандидатките да са от 21 до 27 години, метър и 70, 55 кила, мерки 90/60/90, сутиен 90 чашка Д. А Илон да се готви да храни децата
  • 6 В.Г.З.

    6 2 Отговор
    Дано да не са Олита като теб!
  • 7 Затова ли разрушиха колоните

    11 0 Отговор
    В Джорджия, там се казваше пазете населението под 500 млн. Явно са сменили концепцията. Трябват им живи роботи.
  • 8 Ганьо

    12 1 Отговор
    На този му трябват роби....
  • 9 Иванушка  🇷🇺

    10 3 Отговор
    "...демографският спад е едно от най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен светът..."

    Само деградиращата, колапсираща Бяла раса.
    Монголците, Китайците и Индийците редовно изпълняват Съпружеските си задължения , Забележете - към Противоположния пол, докато холандци, поляци и украинци живеят на съпружески начала със Съпруг 1, Съпруг 2, а най-разкрепостените и със Съпруг 3 и кучето
    😁😁😁
  • 10 Охо-бохо

    7 4 Отговор
    Айде у лево! Набивате ни в очите един човек параван, който не разполага с парите си и е спорно дали взима решенията във фирмите си и майки предвид аутизма му.
  • 11 Ха ха ха

    11 1 Отговор
    Ми те в Африка. само това правят бре.
  • 12 бойко

    4 1 Отговор
    дай жена ти да и направим по няколко
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 3 Отговор
    Този е луд! Населението на света се е удвоило през последните 47 години! Ако продължаваме така, Земята ще заприлича на Слънчев бряг - презастроена, дървета трудно се срещат, растения само в саксии. Увеличението на населението е гибелно, както за човека, така и за природата! Ама как да кажеш: правете по-малко деца? По-лесно и популистко е да кажеш: правете повече деца!

    Коментиран от #18, #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 111111

    1 0 Отговор
    Още не си успял с колонизацията на Марс. Като успееш, ще решем и проблема с колонизаторите!
  • 16 1020

    1 1 Отговор
    Що? Трябват му за нещо ли? И без това населението на земята е прекалено много.
  • 17 гларус

    1 1 Отговор
    Предлагам Мъск да осемени всички жени които не са раждали до сега и да ги засели на Марс.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Студопор

    2 0 Отговор
    Повече работна ръка за Мъск. Как пък не! Нямам деца и нямам зор да имам такива. Ако ще човечеството да се затрие поради демографски срив - все ми е тая! Планетата ще е къде-къде по-добре без нас! Само пречим...
  • 20 5232

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "гларус":

    Не.нор.мал.ни.ко, роднинските бракове водят до грешки като теб!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Прав е Мъск

    1 0 Отговор
    Европеидните хора сме на изчезване. Не може ти да внасяш и развъждаш примати от третия и четвъртия свят и да очакваш с количеството да се увеличи и качеството, просто няма такъв филм.