Last news in Fakti

11 Септември, 2022 07:41 1 317 3

7,6 по Рихтер разтърси Папуа Нова Гвинея

  • папуа нова гвинея-
  • земетръс

Огнището е било на дълбочина 80 км под земната повърхност

Земетресение с магнитуд 7,6 бе регистрирано днес в източен район на Папуа Нова Гвинея, обяви Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според ведомството със седалище във Франция огнището е било на дълбочина 80 км под земната повърхност.

Геологическият институт на САЩ също посочи, че магнитудът е 7,6 по скалата на Рихтер, като преди това бе съобщил, че този показател е 7,7. Според института трусът е станал в 9,46 ч. местно време с епицентър на 67 км източно от град Кайнанту, а огнището е на дълбочина 61 км.

Федералната система на САЩ за предупреждение от цунами издаде такова предупреждения за Океания. Впоследствие Националата океаноложка и атмосферна администрация на САЩ отмени тази заплаха.

Засега няма данни за пострадали хора и материални щети.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примати

    1 9 Отговор
    ВСУ по - бавно, Кисинджър ви обясни само до границата… това ще бъде достатъчно Русия да се разпадне

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Шимпанзе

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    В зоопарка да няма безплатен WI Fi?
  • 3 ШИбеци

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Ма те като са се разбързали полу -мамуните от "ВСУ"...има едно изключение - т.н. "евакуации" с дестинация Сибир...там чупят всички световни рекорди;-)! Кисинджър какво им е намекнал по темата;-)!!!?