Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 05:41 2 184 10

Земетръс в Западна Украйна

  • земетръс-
  • западна украйна-
  • закарпатска област

Магнитудът му е бил 4.5 по скалата на Рихтер

Земетресение с магнитуд 4,5 е регистрирано в Закарпатска област, разположена в Западна Украйна, трусът е бил усетен и в Лвовска и Тернополска област, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"В Закарпатието имаше земетресение - предварително с магнитуд до 4,5", написа ръководителят на Закарпатската областна администрация Виктор Микита в канала си в Teлеграм. По думите му служителите на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна в момента проверяват за възможни щети по инфраструктурата и жилищните помещения.

Ръководителят на Лвовската областна администрация Максим Козицки също съобщи в канала си в Teлеграм за труса, като посочи, че епицентърът му е в Словакия. Освен това, според украинското издание "Страна", трусовете са били усетени в Тернополска област.

По-рано Европейско-средиземноморският сеизмологичен център съобщи за земетресение с магнитуд 5,0 в Словакия. По негови данни епицентърът на труса се е намирал на 61 км северно от град Кошице на дълбочина 10 км.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    14 1 Отговор
    Абрамсите идат и стъпват тежко, затова..
  • 2 Опаааа, проектът

    12 7 Отговор
    "Меркурий 18"? В Русия разработиха геофизически оръжия още 70-те г. на миналия век. Сега го използват в Западна Украйна, дето живеят предимно хазари и ненавиждат руснаците? Защо да воюват с тях за всяка улица? Правиш земетресения и всичко е леш. Те бягат, понеже няма вече жилища , училища, банки .. и освобождават "доброволно" територията!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Това беше в началото

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    След това се слагаха метални сонди в земята на определени места и се пращаха електрически импулси с определена честота. После се използваха подземни, атомни взривове. Докато накрая се използваха високочестотни импулси с огромна енергия в атмосферата, над територията за поражение. (Проектът Сура) Сащ използват сега техния ХААРП за същото и правеха земетресения в Китай и Турция. Преди някои земетресения в Китай бяха снимани плазмени образования в небето, над територията на земетресението. Е, това е типичен белег на силно нагряване на атмосферата с огромна енергия от ХААРП.
  • 8 Отец Дионисий

    20 2 Отговор
    Господ наказва католиците заради геноцида срещу православието.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иеие

    14 1 Отговор
    Наистина, напишете статия за бижутата на О/Е/Лена Зеленская! Много са, скъпи са! А?
Новини по държави: