Last news in Fakti

13 Септември, 2022 08:37 1 357 12

Германия разреши доставка на руски уран, предназначен за френски атомни централи

  • гемрания-
  • уран-
  • руски-
  • доставки-
  • атомна централа

Германското правителство заяви снощи, че не може да спре преработката в обект в Германия на пратка руски уран

Германия разреши доставка на руски уран, предназначен за френски атомни централи - 1
Източник: БГНЕС

Германското правителство заяви снощи, че не може да спре преработката в обект в Германия на пратка руски уран, предназначена за френски атомни централи, тъй като атомното гориво не попада в обхвата на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, предаде Асошиейтед прес.

Природозащитници призоваха Германия и Нидерландия да блокират транспортирането на пратката уран на борда на руския кораб "Михаил Дудин", който в момента е на котва във френското пристанище Дюнкерк, до завод за преработка в Линген, близо до германско-нидерландската граница.

"Нямаме правни основания да възпрепятстваме транспортирането на уран от Русия, тъй като санкциите, наложени от ЕС заради руската инвазия в Украйна, освобождават вноса на ядрено гориво... в ЕС от забраните", заяви Андреас Кюблер, говорител на германското министерство на околната среда.

Изпълнението на мерките за безопасност на пратката е било проверено и е установено, че тя отговаря на изискванията, което означава, че германските власти трябва да я одобрят, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе....

    59 1 Отговор
    И други неща ще доставят те от Русия. Ама все тайно. Да не разберат страни като България. Щото санкциите трябва да се спазват от таквиз балъци като нас.
  • 3 Другарят

    43 0 Отговор
    Фашистка Америка също е зависима на 30% от руски уран.Защо продължават да го внасят?
  • 4 Шолци СС-ът

    31 1 Отговор
    Тоя отдавна трябваше да е денацифициран и да не се показва пред немския народ
  • 5 Нима ?

    27 2 Отговор
    Колко е благородно !

    Чергата се подпали и треперят за положението си. Засега се опитват да гасят пожара с вода донесена в шепата.
    Там здрав разум няма.
  • 6 Симо

    34 2 Отговор
    И урана идвал от изток! А френчитата щели да мачкат таралежа ( мечката). Добре че диктатора е благороден, иначе кроасаните ще ги пекат на слънчева топлина. Урана не бил под санкции!! Така диктатор не се мачка. Или спираш всичко или пускаш всичко. Каква е тази полвинчатост.
  • 7 Милиционери с отрицателно АйКю

    2 19 Отговор
    Силни експлозии се чуват в няколко руски града.

    Мощните взривове са регистрирани поне на 8 места. В Ростов експлозиите са на територията на целия град, включително в центъра. Същото е в Азов, Таганрог, Новошахтинск, Шахтах, Новочеркаск, Аксае и Ейск.
  • 8 Заприлича ми

    18 2 Отговор
    като в нашия завод преди демокрацията. Партийният секретар нареждаше каква може и какво не може. А зам. партийният секретар беше натоварен с контрола по изпълнението. Сега това се случва на много високо, геополитическо ниво. Явно и през това трябва да преминем.
  • 9 Бонев

    22 0 Отговор
    Ало Германия, Франция. Вии там нямате ли си некъпани любители на кални бани да ви спретнат един протест,че помагате на Путин.
  • 10 политика

    19 0 Отговор
    Ами забранете го тоя внос! Нали идва от диктатора Путин? Френските централи за преминат на американски уран, както ни карат да направим с Козлодуй! Ако нещо гръмне, голяма работа - за елита има достатъчно надеждни укрития за години напред!
  • 11 Ще си патят

    2 9 Отговор
    Руснаците от алчНост. То ти праща инструктори да воюват срещу теб на изконно руски земи, въоръжава ги, блокира ти медиите, гони ти гражданите, хРачи върху теб, публикува телефонни разговори в нарушение на дипломатч. протоколи. Хак да им е на Русия. На война не се тръгва, без да се изчистят олигархични лобита.
  • 12 Някои хора

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд":

    постоянно опипват и търсят да омекотява твърдите. Природа, а е и модерно, част от ония ценности.
Новини по държави: